Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Aποσύρθηκε η τροπολογία που επέβαλε ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό!

Aμεση αντίδραση του Λευτέρη Αυγενάκη

Επιστροφές στους αγρότες του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Μετά την άμεση αντίδραση της Δημοκρατικής Συμμαχίας, δια του Βουλευτή της, Λευτέρη Αυγενάκη, και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του στον καθ’ ύλη αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, αποσύρθηκε η τροπολογία που είχε κατατεθεί στη Βουλή, σχετικά με την επιβολή ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό που θα έπρεπε να καταβάλλον οι αγρότες κατά την εισφορά που κατέθεταν στους ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ.

Υπενθυμίζεται ότι την επίμαχη τροπολογία είχε καταθέσει «νύχτα» στη Βουλή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Οικονόμου, για να ακολουθήσει η άμεση αντίδραση του Βουλευτή Ηρακλείου της ΔΗ.ΣΥ., κ. Αυγενάκη, που ζήτησε την άμεση απόσυρσή της.

Μετά την ευόδωση των προσπαθειών του ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είναι πολύ θετικό ότι ο αρμόδιος Υπουργός Οικονομικών, κ. Βενιζέλος, αναγνώρισε το λάθος του υφισταμένου του, που από επιπολαιότητα και χωρίς σχεδιασμό ήθελε να συγκεντρώσει χρήματα από τους αγρότες μας, ώστε προχώρησε ο ίδιος στην απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας που επέβαλε ΦΠΑ 13% στο αγροτικό νερό. Από την πρώτη στιγμή αντιδράσαμε έντονα και προσπαθήσαμε να του καταστήσουμε σαφές ότι επρόκειτο για μια τεράστια επιβάρυνση, για ένα νέο «χαράτσι» που θα καλούνταν να πληρώσουν οι αγρότες μας, χωρίς να μπορούν, καθώς βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη θέση, βλέποντας το εισόδημά τους να μειώνεται καθημερινά.

Επίσης, θετική εξέλιξη υπάρχει για τους αγρότες μας σχετικά με τις επιστροφές του ειδικού φόρου κατανάλωσης, καθώς σύμφωνα με ενημέρωση που είχα, λήγει τελικά το πρόβλημα με τις επιστροφές των χρημάτων, συνολικού ποσού 163 εκατομμυρίων ευρώ, που κατανεμημένα θα κατατεθούν στους λογαριασμούς των αγροτών την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη, δηλαδή την 1 και 2 Αυγούστου αντιστοίχως».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...