Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Η γαλανόλευκη των 200 κιλών κυματίζει στο Κούλε

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πιστός στο ραντεβού του ο δύτης Μανώλης Βουτσαλάς, ή όπως είναι γνωστός Μπλομπλός, ύψωσε την τεραστίων διαστάσεων γαλανόλευκη σημαία, στο φρούριο του Κούλε, ανήμερα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Η σημαία, που το βάρος της υπολογίζεται στα 200 κιλά, είναι αφιερωμένη σε όσους αγωνίστηκαν για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Με σύμμαχο τον δυνατό αέρα, ανεμίζει προσφέροντας ένα όμορφο θέαμα στους περαστικούς.

Στήνουν καζάνια με συσσίτια μπροστά στο δημαρχείο oι τρίτεκνοι του Ηρακλείου!

"Το ποτήρι ξεχείλισε  με τα τελευταία προτεινόμενα μέτρα  και καθίσταται επιτακτική η ανάγκη μαζικής διαμαρτυρίας", τονίζει σε ανακοίνωσή της η  Πανελλήνια Ομοσπονδία Τριτέκνων και  καλεί όλους τους τρίτεκνους της χώρας σε μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.  

Στο Ηράκλειο η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Καλλεργών μπροστά από το Δημαρχείο Ηρακλείου (ΛΟΤΖΙΑ), όπου θα στηθούν καζάνια συσσιτίων σηματοδοτώντας την εξαθλίωση στην οποία έχουν περιέλθει οι τρίτεκνες οικογένειες εξ αιτίας των επιλογών των κυβερνόντων.
Στην ακακοίνωση - κάλεσμα τονίζουν:

"Καταρρακώνουν την αξιοπρέπειά μας και στραγγαλίζουν τα όνειρα των παιδιών μας.  Όλοι μαζί αγωνιστικά-διεκδικητικά  για το μέλλον των παιδιών μας".

ΧΑΝΙΑ: Πατέρας δεν άφηνε το ασθενοφόρο να πάρει το παιδί του μετά από ατύχημα

Επεισοδιακή εξέλιξη είχε ένα τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε στα Χανιά με τον οδηγό ενός δικύκλου να χάνει τον έλεγχο και να παρασύρει δύο πεζούς, ένα ανήλικο παιδί και τον πατέρα του.

Ο δικυκλιστής κάλεσε αμέσως την αστυνομία και ασθενοφόρο, το οποίο μόλις έφτασε στο σημείο μόνο επίθεση δεν δέχτηκε από τον πατέρα του παιδιού, το οποίο είχε τραυματιστεί ελαφρά. Ο πατέρας, βουλγαρικής καταγωγής, άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα και δεν επέτρεπε στους τραυματιοφορείς να πάρουν το παιδί, κρατώντας το σφιχτά στα χέρια του.

Όπως αποδείχτηκε, ο πατέρας ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ, με την αστυνομία να επεμβαίνει και το περιστατικό να τελειώνει εκεί.


Πηγή: flashnews.gr

Κρήτη: Φέσωσαν την αγορά με επιταγές μαϊμού

Στα όρια της απόγνωσης βρίσκονται δεκάδες επιχειρηματίες της Κρήτης, θύματα της καλοστημένης απάτης με επιταγές – μαϊμού. Η υπόθεση που φέσωσε την τοπική αγορά με μεγάλα ποσά αποτελεί την ταφόπλακα των επιχειρήσεων που βρέθηκαν εγκλωβισμένες σε αυτή την απάτη και για πολλούς από αυτούς τους επιχειρηματίες, η υπόθεση αυτή θα είναι η τελειωτική μαχαιριά.

Πρωταγωνιστές της καλοστημένης κομπίνας φέρονται να είναι τρεις Ηρακλειώτες σε μία υπόθεση που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ανυποψίαστους επιχειρηματίες και δημόσιες υπηρεσίες.

Για την υπόθεση αυτή εμπλέκονται συνολικά 22 άτομα τα οποία θα καθίσουν μέσα στις επόμενες ημέρες στο εδώλιο του Τριμελούς εφετείου κακουργημάτων Χανίων. Και ενώ οι τρεις φέρονται ως οι βασικοί κατηγορούμενοι - έχοντας καταφέρει να εκδώσουν αμέτρητα μπλοκ επιταγών από διάφορες τράπεζες και να μοιράζουν με άνεση πλαστές επιταγές - οι υπόλοιποι 19 κατηγορούνται ότι αγόρασαν από εκείνους πλαστές επιταγές έναντι 1.500 ευρώ τη μια προκειμένου με σειρά τους να της διαθέσουν σε ανυποψίαστους εμπόρους, επιχειρηματίες και πολίτες.

Πηγή: prismanews.gr

Ηράκλειο: Έπεσε από τα Ενετικά Τείχη και σώθηκε!

Συναγερμός σήμανε στις τοπικές αρχές του Ηρακλείου που ειδοποιήθηκαν για την πτώση ενός νεαρού άνδρα από τα ενετικά τείχη, στην παραλιακή της πόλης. 

Όπως γράφει το prismanews.gr κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ο άνδρας έπεσε από μεγάλο ύψος και μόλις ειδοποιήθηκαν οι αρχές, στήθηκε αμέσως επιχείρηση ανάσυρσης του άνδρα για τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ο άνδρας, ηλικίας περίπου 35 ετών, αν και τραυματίας, είχε επαφή με τους διασώστες του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν το ΕΚΑΒ, η ΕΜΑΚ Κρήτης και το λιμενικό. Ο συναγερμός έληξε, ο άνδρας θα κάνει στο νοσοκομείο τις απαραίτητες εξετάσεις ενώ ειδικοί ερευνούν τα αίτια της... πτώσης του.

Ένταση στο Ηράκλειο


Απουσία επισήμων και με την παρουσία μόνο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του Ηρακλείου...

Χαρακτηριστικό είναι το ότι κανείς βουλευτής ή εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης, ούτε καν ο Περιφερειάρχης ή εκπρόσωπος των Δικαστικών αρχών δεν παρευρίσκονται στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά ούτε στην παρέλαση η οποία ξεκίνησε πριν απο λίγο.

Νωρίτερα υπήρξε ένταση όταν πολίτες προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατεθούν τα στέφανα.

Ο χώρος στο άγαλμα του Ηρακλείου, όπως και γενικότερα οι χώροι των εκδηλώσεων, είναι στην κυριολεξία καγκελόφραχτοι και μόλις οι πολίτες πλησίασαν τα κάγκελα, περικυκλώθηκαν απο τους αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδισαν.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών με συνθήματα κατα των αστυνομικών μέτρων.

Παράλληλα η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Διακάκη, ζήτησε απο τις αστυνομικές αρχές να επιτρέψουν στους πολίτες να περάσουν μέσα απο τα κάγκελα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Στο μεταξύ υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και υπο τις έντονες αποδοκιμασίες των πολιτών, οι οποίοι πέταξαν και πλαστικά μπουκάλια, προσήλθε στον χώρο κατάθεσης στεφάνων, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Δεικτάκης ο οποίος δέχτηκε μπουκάλια και όταν κατέθεσε στέφανο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Μόνο γιορτινό δεν είναι το κλίμα στο κέντρο της πόλης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Ένα πλακάτ που κράτησε πολίτης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων , το οποίο ανέγραφε "Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας" και τους μαθητές του Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού να υψώνουν τη γροθιά τους, την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επίσημους, δίνουν το στίγμα του κλίματος που επικρατεί στο Ηράκλειο

Κατεβάσαν τη σημαία της ΕΕ από το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου - ΒΙΝΤΕΟ

Μέλη του ΕΠΑΜ κατέβασαν την σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέλοντας να εκφράσουν σύμφωνα με ανακοίνωση τους την πλήρη αντίθεσή τους στις πολιτικές της κυβέρνησης

Σε σχετική ανακοίνωσή του ΕΠΑΜ αναφέρονται τα εξής:

"Η 28η Οκτωβρίου είναι για τον Ελληνικό Λαό ημέρα γιορτής, ημέρα μνήμης, ημέρα τιμής, ημέρα ταυτόχρονα περισυλλογής.

Σήμερα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά, εμείς στεκόμαστε ακόμα όρθιοι γιατί οι παππούδες και οι πατεράδες μας ξεπερνώντας τον εαυτό τους και παραγνωρίζοντας τις δυσκολίες και τους κινδύνους, αποφάσισαν να αντισταθούν, να πολεμήσουν και να θυσιαστούν για τη λευτεριά τη δική τους και της πατρίδας μας.

Σήμερα, 72 ολόκληρα χρόνια μετά, εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.) θυμόμαστε και τιμούμε τους αγωνιστές και τα θύματα αυτού του μεγάλου Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα που ξεκίνησε στα βουνά της Πίνδου τον Οκτώβριο του '40, για να συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια με το έπος της Εθνικής Αντίστασης.

Εμείς, τα μέλη και οι φίλοι του Ε.ΠΑ.Μ., «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι», έχουμε πάρει την απόφαση να μηνσκύψουμε το κεφάλι στους νέους καταχτητές, αποδεχόμενοι παθητικά τη μοίρα που μας επιφυλάσσουν. Ακολουθώντας το παράδειγμα Εκείνων, θα πούμε το μεγάλο ΟΧΙ. Το δικό μας ΟΧΙ.

Γιατί σήμερα αντιμετωπίζουμε χειρότερους κινδύνους και νέα εισβολή, πιο ύπουλη και πιο συγκαλυμμένη από τότε, γι' αυτό πιο επικίνδυνη και καταστροφική.

Τα νέα δεσμά της χώρας χαλκεύονται από μια Ευρωένωση που, με τις συνθήκες του Μάαστριχτ και της Λισσαβώνας και τις κατευθύνσεις των διορισμένων που την διοικούν, σύρει τους λαούς της Ευρώπης στην παθητική αποδοχή των σχεδίων των τραπεζιτών και των τοκογλύφων.

Μια Ε.Ε. απέραντο κρεματόριο για τους λαούς της Ευρώπης, στα χνάρια του Γ' Ράϊχ, που με τον μηχανισμό του Ευρώ γεννά την αδικία και τρέφει την κακουργία.

Γι' αυτό σήμερα, τιμώντας τους αγώνες των ηρώων του Αλβανικού Έπους και της Εθνικής Αντίστασης, προχωρούμε σε μια συμβολική πράξη, διαδηλώνοντας την απόλυτη αντίθεσή μας στο νέο κατοχικό καθεστώς που ρίχνει βαριά τη σκιά του σε ολόκληρη την χώρα.

Υποστέλλουμε σήμερα, αλλά και κάθε ημέρα, τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμβολο του καταχτητή με τη μορφή που έχει σήμερα, από όλους τους χώρους και τα δημόσια κτίρια που μπορούμε να φτάσουμε, σε όλη την Ελλάδα".

 cretalive.gr

Κίνηση «Χωρίς Μεσάζοντες» στη Κρήτη. Μοίρασαν 6 τόνους τροφίμων σε 200 οικογένειες

Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η δεύτερη διανομή τροφίμων πρώτης ανάγκης , προερχόμενα από μικροπαραγωγούς ανά την Ελλάδα.

Πρόκειται για μία κίνηση αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, η οποία είχε προγραμματισθεί από τη Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά-Ατσαλένιου -Θερίσου.

Σχεδόν 200 οικογένειες συμπολιτών μας υποδέχτηκαν περίπου 6 τόνους τροφίμων, ποσό επταπλάσιο της πρώτης διανομής, από το πρωί στις 8.00 μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι.


Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση:

Αποδείξαμε στην πράξη ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για την κοινωνία μας. Ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης, της δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη δράση έγινε μέσα σε ένα κλίμα αλληλοκατανόησης και συμμετοχής, σε μια προσπάθεια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να επαναφέρουμε αξίες και συμπεριφορές που όλοι έχουμε ανάγκη. Με την συμμετοχή πολλών εθελοντών (που δήλωναν ακόμα και εκείνη την ώρα τη διαθεσιμότητά τους) ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.


Θα συνεχίσουμε!

Με αυτή τη φράση μέλη της κίνησης διαβεβαιώνουν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν "με μεγαλύτερο κέφι και συμμετοχή για να αποδείξουμε ότι δεν αναθέτουμε τη ζωή μας σε κανέναν, ότι δεν έχουμε ανάγκη τα μνημόνια και τα μέτρα τους, δεν συνηγορούμε στην διάλυση και την καταστροφή της χώρας.

Θα συνεχίσουμε για να τους αποδείξουμε ότι μπορούμε να οργανώνουμε τη ζωή μας με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι με βάση τους εκβιασμούς της Μέρκελ.

Θα συνεχίσουμε, γιατί μόνο με την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας μπορούμε να σταθούμε όρθιοι στις μέρες που έρχονται.

ενώ ενημερώνουν ότι

"Τις επόμενες μέρες ξεκινάει ο τρίτος γύρος, όπου καλούνται όλοι να συμβάλλουν. Θα γίνει μια πρώτη συνάντηση όλων των εθελοντών, και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες!
Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κατερίνα:6951 971173, Στέλιος:6974 626715, Χριστιάννα:6977 494997,
Κώστας:6973 669195, Πόπη:6957 254086"
http://flashnews.gr/

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...