Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Διανομή τροφίμων σε Ηράκλειο και Μοίρες από το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Περιφέρειας Κρήτης

Νέα διανομή τροφίμων πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κρήτης μέσω του Κοινωνικού της Παντοπωλείου υλοποιώντας τον μηνιαίο της προγραμματισμό. Πρόκειται για ένα σημαντικό κοινωνικό έργο που συνεχίζει η αιρετή Περιφέρεια, με την υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και της αρμόδιας Αντιπεριφερειάρχη για θέματα κοινωνικής πολιτικής, Θεανώς Βρέντζου – Σκορδαλάκη.

Η νέα διήμερη διανομή τροφίμων θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 28 Μαΐου και την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 στην οδό Καζαντζάκη 6-8 (πάροδος Γιαμαλάκη) από τις 10:30 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι στο Ηράκλειο, και την Παρασκευή 25 Μαΐου από τις 10 το πρωί έως τις 2 μεσημέρι στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης Μοιρών (πάροδος ΔΕΗ Μοιρών).

Οι δικαιούχοι έχουν ειδοποιηθεί τηλεφωνικά από τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, και για να παραλάβουν τα τρόφιμα θα πρέπει να προσκομίσουν την αστυνομική τους ταυτότητα.

Ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 71 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Την Κυριακή 27 Μαΐου 2012 στα χωριά Παναγιά και Μαχαιρά πέφτει η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει... ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας για τον εορτασμό των 71 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης.

Η Δημοτική Αρχή Μινώα Πεδιάδας καλεί τους δημότες και τους επισκέπτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Δήμου, που σύμφωνα με το πρόγραμμα έχουν ως εξής:

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΜΑΪΟΥ 2012

ΏΡΑ 11:00 – ΠΑΝΑΓΙΑ 

-Επιμνημόσυνη δέηση
-Προσκλητήριο νεκρών
-Κατάθεση στεφάνων
-Χαιρετισμοί
-Ομιλία με θέμα «Η Παναγιά στη δίνη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου» από τον κ. Γεώργιο Καλογεράκη, υποψήφιο Διδάκτορα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
-Τραγούδια από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παναγιάς.
-Χοροί από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Συλλόγου Παναγιάς
-Εθνικός Ύμνος
-2ος Λαϊκός Δρόμος Μάχης Κρήτης
-Μικρή Δεξίωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παναγιάς

ΩΡΑ 19:30 – ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΧΑΙΡΑΣ

-Επιμνημόσυνη δέηση.
-Προσκλητήριο νεκρών.
-Κατάθεση στεφάνων:
-Ομιλία με θέμα «Κρήτη: ο τόπος της μεγάλης και αδίδακτης ιστορίας» από τον κ. Κωνσταντίνο Καργάκη, λογοτέχνη.
-Τραγούδια και χοροί από τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Μινώα Πεδιάδας. (επιμέλεια: Μαριάνθη Κριτσωτάκη και Σταυρούλα Μαρίνη)
-Μικρή Δεξίωση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαχαιράς

Κρήτη: Πυροβολούσαν μέσα από το αυτοκίνητο και σκορπούσαν τον τρόμο!

Όλα έγιναν μέρα μεσημέρι στον Άγιο Νικόλαο με πρωταγωνιστές δύο κατοίκους της περιοχής, 35 και 25 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.


Όπως διαβάζουμε στο prismanews.gr το αυτοκίνητο οδηγούσε ο 35χρονος.

Οι δύο άνδρες είχαν ανοίξει τα τζάμια και πυροβολούσαν στον αέρα!

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αγίου Νικολάου που είχαν ενημερωθεί και πήγαν στο σημείο, εντόπισαν το αυτοκίνητο και σε έλεγχο που έκαναν βρήκαν:

Μία καραμπίνα, διαμετρήματος 36 cal.
6 κάλυκες διαμετρήματος 36 cal.
Ένα αεροβόλο όπλο
94 βολίδες διαμετρήματος 4,5 mm.

Κατέστρεψαν μηχανήματα της Π.Ε.Χανίων και έκλεψαν το πετρέλαιο

Μεγάλες καταστροφές προκάλεσαν άγνωστοι σε δύο μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, τα οποία εκτελούσαν έργα...συντήρησης οδοποιίας στον Δήμο Καντάνου-Σελίνου.

Οι δράστες στην προσπάθειά τους να διαρρήξουν τα μηχανήματα που ήταν σταθμευμένα στο Επανοχώρι, προκάλεσαν σοβαρές ζημιές και παράλληλα αφαίρεσαν και μεγάλη ποσότητα καυσίμου απο τα ντεπόζιτα.

Μάλιστα η Π.Ε.Χανίων επισημαίνει πως "η παρουσία των μηχανημάτων στην περιοχή έχει σκοπό τον καθαρισμό των ερεισμάτων απορροής όμβριων και την βελτίωση της ορατότητας στο επαρχιακό οδικό δίκτυο. Η προκληθείσα ζημιά ανέρχεται σε αρκετές χιλιάδες ευρώ και βαρύνει τους φορολογούμενους πολίτες.

Αυτή η ενέργεια δημιουργεί προβλήματα στο προσωπικό και ανησυχία στους υπευθύνους για την ασφάλεια των μηχανημάτων στην περίπτωση που επιστρέψουν στην περιοχή."

Μάλιστα το τμήμα Συγκοινωνιακών έργων της Π.Ε.Χανίων καλεί τους κατοίκους της περιοχής "σαν άμεσα ενδιαφερόμενοι και ωφελούμενοι, να καταδικάσουν με οποιοδήποτε τρόπο τέτοιες ενέργειες που δίνουν την εικόνα αφιλόξενης και εχθρικής περιοχής και να ενεργήσουν ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα.

Σε αντίθετη περίπτωση, οι εργασίες θα διακοπούν και τα μηχανήματα θα αξιοποιηθούν σε περιοχές με περισσότερη ασφάλεια και αναγνώριση του έργου τους."
flashnews.gr

Και οι φοιτητές συνεισφέρουν για το κοινωνικό παντοπωλείο!

Συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, είχαν σήμερα εκπρόσωποι του Συλλόγου Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να την ενημερώσουν για τη φιλανθρωπική βραδιά, που διοργανώνουν απόψε, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για τη λειτουργία του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης.

Κατά τη συνάντηση στην οποία παρευρέθηκε η αναπληρώτρια διευθύντρια της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε.Ρ. κα Πόπη Κλάδου, της υπηρεσίας που έχει την ευθύνη λειτουργίας του «Κοινωνικού Παντοπωλείου», τονίστηκε η σημασία αυτής της πρωτοβουλίας εκ μέρους της φοιτητικής κοινότητας του Ρεθύμνου, που αποδεικνύει έμπρακτα την κοινωνική της ευαισθησία, αλλά και τη συνεργασία μεταξύ Πανεπιστημίου και τοπικής κοινωνίας.

Η κ. Λιονή δήλωσε σχετικά:

« Ο Σύλλογος των Μεταπτυχιακών Φοιτητών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης ευαισθητοποιημένος από τα σημεία των καιρών και τις οικονομικές δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν αρκετοί συμπολίτες μας, προχώρησε σε μια συγκινητική πρωτοβουλία, άξια επαίνου και συγχαρητηρίων. Η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης ευχαριστεί θερμά τόσο το Σύλλογο Μεταπτυχιακών Φοιτητών του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης, που αποφάσισαν να συνδράμουν το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» καθώς και τον κ. Νίκο Ζωιδάκη με την ορχήστρα του, που αφιλοκερδώς συμμετέχουν σε αυτή τη μουσική βραδιά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μουσική εκδήλωση πραγματοποιείται απόψε στο κέντρο «Μούσες» μετά τις 22:00.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού, λεωφορεία θα ξεκινούν από τη Μαρίνα Ρεθύμνου στις 22:00 και θα μεταφέρουν δωρεάν όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο κέντρο «Μούσες».

"Σφάχτηκαν" ... για το μεροκάματο!

Για το μεροκάματο, όπως φαίνεται, παρ' ολίγο ... να σκοτωθούν μεταξύ τους οι Πακιστανοί!

Τρεις άνδρες κατέληξαν μαχαιρωμένοι στο ΠΑΓΝΗ περίπου στις 13.30, μετά από επίθεση που δέχτηκαν από ομοεθνείς τους, επειδή οι πρώτοι ... χαλούσαν την πιάτσα!

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο Τζερμιάδο Λασιθίου, ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες στους τρεις Πακιστανούς επιτέθηκαν άλλα άτομα, για τα μεροκάματα στα χωράφια με τις πατάτες.

Οι δράστες φαίνεται πως εξοργίστηκαν επειδή οι τρεις άνδρες έριχναν τις τιμές του ημερομισθίου, με αποτέλεσμα να σημειωθεί συμπλοκή.

Οι δύο από τους τραυματίες φέρουν τραύματα στο θώρακα και ο τρίτος στην κοιλιά, ωστόσο είναι και οι τρεις σε σταθερή κατάσταση.
 
 cretalive.gr

Για περίεργες ... μπίζνες κατηγορείται ιερέας!

Μπίζνες ... real estate, με ξένα ... κόλυβα φέρεται να έκανε ιερέας από χωριό της Μεσσαράς, ο οποίο οδηγείται, σήμερα, ενώπιον της Δικαιοσύνης με την κατηγορία της πλαστογραφίας. Στο "σκαμνί" μαζί με τον ιερέα κάθονται ακόμη τρία άτομα.

Ο ιερέας φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση αγοραπωλησίας αγροτικών εκτάσεων, καθώς κατηγορείται ότι συνέταξε ιδιωτικό συμφωνητικό - πωλητήριο για εκτάσεις ιδιοκτησίας μιας γυναίκας. Μάλιστα φέρεται να εμφάνισε δήθεν συγγενικό πρόσωπο της γυναίκας, το οποίο και προχώρησε στην πώληση της έκτασης.

Το συγγενικό περιβάλλον της γυναίκας, ωστόσο, ισχυρίζεται ότι ουδέποτε μέλος της οικογένειας συμμετείχε σε τέτοια διαδικασία, κατηγορώντας τον ιερέα ότι ιδιοποιήθηκε την περιουσία της γυναίκας.


cretalive.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...