Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Τι είπε η ταμίας για την υπεξαίρεση 1,5 εκατομμυρίου από τον πρώην δήμο Νεαπόλεως

Άναψε "φωτιές" η απολογία της κατηγορουμένης, για το 1,5 εκατομμύριο ευρώ που "έκανε φτερά" από τα ταμεία του πρώην δήμου Νεάπολης στο Λασίθι.


Η ταμίας, που πέρασε σήμερα το κατώφλι του ανακριτή, ήταν αποκαλυτπική και έδωσε νέες διαστάσεις στην υπόθεση.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, σύμφωνα με την απολογία της, η ίδια όντως υπεξαίρεσε από το ταμείο χρηματικό ποσό,
της τάξεως όμως των 237.000 ευρώ και όχι 1,5 εκατομμύριο.

Όπως υποστήριξε, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε αυτή την πράξη καθώς είχε πάρει δανεικά 50.000 ευρώ
από τοκογλύφους για να σπουδάσει το παιδί της στην Ιταλία...
Οι τοκογλύφοι όμως, της ζητούσαν εντόκως, αν τους επιστρέψει 237.000 ευρώ για να εξοφλήσει...

Πού πήγαν τα υπόλοιπα χρήματα που λείπουν;

Υπάρχει ένα τεράστιο κενό που χωρίζει τα 237.000 ευρώ που υποστηρίζει η ταμίας ότι υπεξαίρεσε, με το 1,5 εκατομμύριο στο οποίο ανέρχεται το έλλειμμα του ταμείου...

Η ταμίας δήλωσε στην απολογία της πως δεν γνωρίζει που πήγαν τα υπόλοιπα χρήματα που λείπουν.

Η υπόθεση παίρνει νέα τροπή μετά την απολογία της γυναίκας, βάσει της οποίας διαφαίνεται ότι... μάλλον έβαλαν και άλλοι το "χέρι" τους στο βάζο με το μέλι.

Σύμφωνα με το CretaLive, η πρώην ταμίας, προφυλακίστηκε...

Νέα αντιπεριφερειάρχης στο Λασίθι

Η Πελαγία Πετράκη εξελέγη απόψε νέα αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου μετά την πρόσφατη παραίτηση του μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου Νίκου Καστρινάκη.

Η κ. Πετράκη, η οποία είναι πολιτικός μηχανικός, εξελέγη από τους 27 παριστάμενους συμβούλους της πλειοψηφούσας παράταξης του Περιφερειακού Συμβουλίου «Κρήτη Πρώτη Δύναμη», στην τρίτη ψηφοφορία με 9 ψήφους, ενώ οι άλλοι τρεις συνυποψήφιοι της έλαβαν: Μανόλης Κλώντζας 7, Γιάννης Γουλιδάκης 7 και Νεκτάριος Φυγετάκης 4 ψήφους.

Κρητικά και έντεχνα ... στην Πύλη Βηθλεέμ


Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»,τo ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, και ώρα 21:00.

Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ηράκλειο-Καλοκαίρι 2013», ο Πέτρος Κακεπάκης και το συγκρότημά του παρουσιάζουν τη μουσική βραδιά «ΣΑΝ ΤΟ ΠΑΛΙΟ…ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ…».

Θα ακουστούν αγαπημένα “Κρητικά και Έντεχνα” τραγούδια από τον «ΠΑΛΙΟ..ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ..», μέχρι και σήμερα…Τραγούδια και μελωδίες, που θα μας ταξιδέψει με το μαντολίνο του, τη μοναδική ερμηνεία και τη χαρακτηριστική φωνή του, ο Πέτρος Κακεπάκης και το συγκρότημα του.
Η συναυλία έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα,  καθώς αντί εισιτηρίου οι θεατές καλούνται να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα τα οποία θα διατεθούν από το Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας του Δήμου Ηρακλείου, σε άπορους συμπολίτες μας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ, «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»,τo ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, και ώρα 21:00.
ΕΙΣΟΔΟΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ο Κωνσταντίνος Βήτα στο Ηράκλειο

Συνεχίζονται τα καλοκαιρινά ταξίδια για τον δημιουργό της σύγχρονης ηλεκτρονικής σκηνής, Κωνσταντίνο Βήτα που δίνει μία ακόμη συναυλία- την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου - στο Θέατρο Τεχνόπολις στο Ηράκλειο της Κρήτης.


Με αφορμή την «Χρυσαλλίδα», το τελευταίο προσωπικό άλμπουμ του Κωνσταντίνου Βήτα, η Τεχνόπολις Ηρακλείου θα αντηχήσει έντονα ηλεκτρικά και ντίσκο ποπ στοιχεία. Με μακρά ιστορία στην ηλεκτρονική μουσική και τεράστια  απήχηση από την εποχή των Στέρεο Νόβα μέχρι σήμερα, ο Κωνσταντίνος Βήτα πραγματοποιεί σε επιλεγμένες πόλεις της Ελλάδας μια καλοκαιρινή περιοδεία για να παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ  με τίτλο του «Χρυσαλλίδα».

«Είναι λίγο σαν ντίσκο ποπ με αναφορές σε παλιά είδη μουσικής. Το ονόμασα Χρυσαλλίδα γιατί με όλα αυτά τα κοινωνικά γεγονότα που συμβαίνουν παντού γύρω μας, ένιωθα πως μέσα μου κάτι ήθελε να γεννηθεί, κάτι σαν ελπίδα, σαν μια χρυσαλλίδα στο κουκούλι της που μεταμορφώνεται και σκάει για να φέρει μια εσωτερική ανάταση που δίνει δύναμη, ώθηση, θέληση στο σύγχρονο άνθρωπο να φτιάξει κάτι καλύτερο» αναφέρει ο Κωνσταντίνος Βήτα για την τελευταία του δισκογραφική δουλειά.
   
Τεχνόπολις Ηρακλείου Κρήτης, 13 Σεπτεμβρίου, Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ.

Ρεσιτάλ Κιθάρας του Γιάννη Ανδρόνογλου στο Ρέθυμνο

Ο Σύλλογος Φιλότεχνων ΅Κιθάρα και ΤέχνηΆ και ο Δήμος Ρεθύμνου διοργανώνουν ρεσιτάλ του διεθνούς φήμης κιθαριστή, Γιάννη Ανδρόνογλου, ο οποίος θα ερμηνεύσει έργα των Carlo Domeniconi, Joaquin Rodrigo καθώς και διασκευές του σε παραδοσιακούς χορούς της Θράκης  οι οποίες περιλαμβάνονται στο cd του ΅Yiannis Andronoglou-TravellingΆ (Legend Classics).  Να σημειωθεί ότι ο Γιάννης Ανδρόνογλου ερμηνεύει με κιθάρα κατασκευής του σημαντικού Κρητικού οργανοποιού, Βασίλη Συγλέτου.

Το ρεσιτάλ θα διεξαχθεί  στην αίθουσα ΅Το Σπίτι του ΠολιτισμούΆ, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21.00.

Τιμή εισιτηρίου: 10 euro

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Ανδρόνογλου

Κιθαριστής από τα Γιαννιτσά Πέλλας. Ξεκινά τις σπουδές κλασσικής κιθάρας στο Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών. Πραγματοποιεί το πρώτο του ρεσιτάλ καθώς και την πρώτη του σύμπραξη ως σολίστ  με  Ορχήστρα Δωματίου, σε ηλικία 13 ετών.Είναι απόφοιτος των τάξεων των: Β.Βαλαβάνη (πτυχίο κιθάρας-Αλεξάνδρειο Δημοτικό Ωδείο Γιαννιτσών), Κ. Κοτσιώλη (Δίπλωμα Σολίστ-Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης). Επίσης, είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος   (Magister Artium-Gitarre) του Πανεπιστημίου Mozarteum-Salzburg(Prof. Matthias Seidel, Mag.art. Marco Tamayo).Έχει αποσπάσει Πανελλήνια και Διεθνή Βραβεία κιθάρας και έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμα ρεσιτάλ, εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και συμπράξεις με συμφωνικές ορχήστρες σε Ελλάδα και εξωτερικό, με εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς και τα Μ.Μ.Ε.

Τον Σεπτέμβριο του 2010, κυκλοφορεί το πρώτο του cd από την Legend Classics, με  τίτλο ΅TravellingΆ, το οποίο περιέχει προσωπικές του συνθέσεις που ερμηνεύει ο ίδιος.

Tον Οκτώβριο του 2010 συμπράττει ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό την διεύθυνση του διάσημου αρχιμουσικού Βύρωνα Φιδετζή, στην Αίθουσα ΅Χρήστος ΛαμπράκηςΆ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

Σταθμό στην καριέρα του αποτελεί η συμμετοχή του ως  σολίστ, διδάσκων και μέλος επιτροπής στο σημαντικότερο συνέδριο και διαγωνισμό  κλασσικής κλασσικής κιθάρας παγκοσμίως, στο Guitar Foundation of America,που διεξήχθη τον Ιούνιο-Ιούλιο 2011 στο Columbus της Georgia  (Η.Π.Α.)

Για την συμμετοχή του στο GFA, η Martha Masters (Πρόεδρος του Guitar Foundation of America) είπε ΅Είμαστε υπερήφανοι που είχαμε την ευκαιρία να αποκαλύψουμε την καλλιτεχνία σας στο Αμερικανικό κοινόΆ.

Από το 2007 διατελεί Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών.

Μαθητές του έχουν βραβευτεί σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς κιθάρας και δραστηριοποιούνται ως σολίστες και καθηγητές.

Από το 2010 διατελεί Υποψήφιος Διδάκτωρ Μουσικολογίας, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Μάρκο Τσέτσο,  του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

Παράταση για την πολύ επιτυχημένη έκθεση με τα κειμήλια στα Μάλια

Η έκθεση κειμηλίων στα Μάλια πήρε παράταση. Το ενδιαφέρον του κόσμου για να δει από κοντά τα κειμήλια που έχουν στην κατοχή τους οικογένειες Μαλιωτών ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Έτσι, η έκθεση παραμένει ανοιχτή μέχρι μεθαύριο Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η έκθεση λειτουργεί στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου Μαλίων και διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μαλίων "Εστία". Ο επισκέπτης μπορεί να δει παλιά αντικείμενα, οικογενειακά κειμήλια και φωτογραφίες που με ανυπόκριτη προθυμία προσέφεραν μαλιώτικες οικογένειες, και με μοναδικό τρόπο έστησε και παρουσίασε ο διοργανωτής Σύλλογος Γυναικών.

Όλα τα Μάλια "παρέλασαν" αλλά και πολλοί ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία για μια γνήσια και αυθεντική πνευματική και αισθητική απόλαυση. Και τα μικρά παιδιά μάθαιναν από τους γονείς τους, που τα συνόδευαν, τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα αντικειμένων αλλοτινών εποχών.

Δεν ήταν μόνο η εκπαίδευση του βλέμματος και της σκέψης, η πρόκληση κοινού αισθήματος του συνανήκειν, το άγγιγμα ευαισθησιών, αλλά και η απόδειξη ότι πολιτισμός παράγεται πάντα, ακόμη και μέσα από απλές καθημερινές δραστηριότητες και ό,τι παραδίδεται από γενιά σε γενιά πρέπει να διαφυλάσσεται.

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Μαλίων κ. Νικηφόρο Λαμπρινό, «η τοπικότητα, το πολιτισμικό και γεωγραφικό μικροκλίμα λειτουργεί όχι μόνο πραϋντικά αλλά και δημιουργικά. Η αγωνία συλλογικής έκφρασης, που είναι διάχυτη στην κοινωνία των Μαλίων, βρήκε και πάλι τον καλύτερο εκφραστή της στις γυναίκες των Μαλίων, που με την κοινωνική κινητικότητά τους έδωσαν ένα "ράπισμα" αισιοδοξίας, και οι οποίες πήραν την καλύτερη αμοιβή από τη χαρά στα πρόσωπα των πολυάριθμων επισκεπτών της έκθεσης».

neakriti.gr

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για να θαυμάσουν την Κνωσό

Δεν είχε επισκευαστεί μέχρι και χθες Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου το ένα από τα 4 ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Εδώ και πολλές μέρες λειτουργεί σαν "διακοσμητικό" και σε συνδυασμό με τους πολλούς επισκέπτες, η μη λειτουργία του έχει σαν αποτέλεσμα το συνωστισμό.

«Παρ' όλο που τους έχουμε ειδοποιήσει, περιμένουμε ακόμη να έρθουν να το φτιάξουν», λέει ο αρχιφύλακας του χώρου κ. Παπαδάκης. «Μας είπαν ότι θα έρθουν αυτή την εβδομάδα, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα έρθουν την επόμενη. Έχουμε κάνει κάποια τηλέφωνα και εκκρεμεί έγκριση από την Επιτροπή Αρχαιολογίας για να έρθουν οι τεχνικοί από την Αθήνα να το φτιάξουν».

Στο χώρο λειτουργούν συνολικά τέσσερα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. «Το ένα απ' αυτά είναι για τα ΑμΕΑ και το έχουμε κλειστό γιατί δεν υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από αυτή την κατηγορία, και ελέγχουμε εμείς τα εισιτήρια όταν υπάρχει ανάγκη».

Να σημειωθεί πάντως ότι οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το φετινό καλοκαίρι υπολογίζονται 20.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Είναι λοιπόν αρκετά τα δύο μηχανήματα για να εξυπηρετηθούν;

Της Μαρίας Νησωτάκη
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη μορφή της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

Τουρνουά σκάκι εργαζομένων σε ευρωπαϊκές κεντρικές τράπεζες


Στο Γεράνι Χανίων, θα πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 8 Σεπτεμβρίου το Πρωτάθλημα Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Σκάκι «EUROCHESS 2013».

Στο πρωτάθλημα που γίνεται για 8η φορά και για πρώτη στην Ελλάδα, συμμετέχουν 70 εργαζόμενοι από τις Κεντρικές Τράπεζες της Αυστρίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Εσθονίας, της Ιταλίας, της Ολλανδίας, της Ουγγαρίας, της Τουρκίας, της Τσεχίας και της Ελλάδας.

Η οργάνωση τελεί υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Ευρωπαϊκές Κεντρικές Τράπεζες και την ευθύνη της οργάνωσης έχει ο σύλλογος εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ).

Όλα τα έξοδα του ταξιδιού και της παραμονής βαραίνουν τους συμμετέχοντες, διευκρίνισε ο ταμίας του συλλόγου εργαζομένων στην ΤτΕ Δημήτρης Χρονόπουλος.

Φτηνή στέγη αναζητούν στο Ρέθυμνο οι φοιτητές


Στην αναζήτηση μιας κατοικίας που θα «στεγάσει» τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των νεοεισακτέων στις σχολές της...Πανεπιστημιούπολης Γάλλου και του ΤΕΙ Ρεθύμνου για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, έχουν επιδοθεί τις ημέρες αυτές οι νέοι φοιτητές.
Βασικό κριτήριο για την επιλογή του χώρου που θα νοικιάσουν είναι ένα φθηνό μίσθωμα και ένα σπίτι, το οποίο θα βρίσκεται στο κέντρο ή πολύ κοντά σε στάσεις λεωφορείων, ώστε να διασφαλίσουν τις απρόσκοπτες μετακινήσεις τους από και προς το εκπαιδευτικό τους ίδρυμα.

Το ύψος του ενοικίου είναι καθοριστικός παράγοντας, δεδομένης και της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, γι’ αυτό και οι περισσότεροι αναζητούν κατοικίες που θα περιλαμβάνουν έστω και κάποια επίπλωση, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη για την προμήθεια του βασικού εξοπλισμού. Την ίδια στιγμή φέτος οι υποψήφιοι ενοικιαστές δίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα και στο κομμάτι της θέρμανσης επιλέγοντας, εφόσον αυτό είναι εφικτό, σπίτια με αυτόνομη θέρμανση για να έχουν τον έλεγχο της κατανάλωσης.

Οι τιμές ωστόσο κυμαίνονται στα περυσινά επίπεδα με τις γκαρσονιέρες να νοικιάζονται από 180 έως 250 ευρώ και τα δυάρια από περίπου 280 έως 350 ευρώ, ανάλογα με την κατάσταση της κατοικίας, την περιοχή και την επίπλωσή της.
rethnea.gr

Ήρθαν οι προσλήψεις μέσω της Κοινωφελούς Εργασίας - Οι πρώτες 680 θέσεις στην Κρήτη!


Ανάσα για τους άνεργους και στην Κρήτη αποτελούν οι πρώτες 680 θέσεις που - όπως ανακοινώθηκε- θα αφορούν άτομα  ΥΕ γενικών καθηκόντων, σύμφωνα με την πρώτη προκήρυξη της Κοινωφελούς Εργασίας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Υφυπουργό Εργασίας, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, η πρώτη προκήρυξη της Κοινωφελούς Εργασίας θα αφορά τις 10.000 θέσεις Υ.Ε γενικών καθηκόντων από τις 50.000 συνολικά.
Οι δύο άλλες προκηρύξεις θα εκδοθούν τις επόμενες εβδομάδες και θα αφορούν θέσεις ΔΕ, ΤΕ και ΠΕ.

Η πρώτη προκήρυξη που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες θα περιλαμβάνει 680 θέσεις ΥΕ γενικών καθηκόντων για την Κρήτη και συγκεκριμένα:

Περιφέρεια Κρήτης 50
Δήμος Ηρακλείου 188
Δήμος Χανιών 120
Δήμος Ρεθύμνου 57
Δήμος Αγίου Νικολάου 32
Δήμος Γαύδου 4
Δήμος Σφακίων 3
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου 3
Δήμος Ανωγείων 4
Δήμος Καντάνου-Σελίνου 5
Δήμος Βιάννου 4
Δήμος Αμαρίου 2
Δήμος Αγίου Βασιλείου 6
Δήμος Κισσάμου 11
Δήμος Αποκορώνου 18
Δήμος Γόρτυνας 16
Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων 14
Δήμος Μυλοποτάμου 10
Δήμος Μινώα Πεδιάδος 21
Δήμος Σητείας 20
Δήμος Πλατανιά 13
Δήμος Φαιστού 31
Δήμος Ιεράπετρας 25
Δήμος Μαλεβυζίου 14
Δήμος Χερσονήσου 9

H κατανομή για τους Δήμους έγινε από την ΚΕΔΕ και για τις Περιφέρειες από την Ένωση Περιφερειών Ελλάδος.
http://www.creteplus.gr/

Ράλι ανόδου για τα καύσιμα στην Κρήτη- Ως και 1.93 το λίτρο η βενζίνη!


Η διαφαινόμενη επίθεση στη Συρία, αναπόφευκτα οδηγεί σε αύξηση τις τιμές στην αγορά πετρελαίου, με τις συνέπειες...
να φαίνονται ήδη στα πρατήρια της Κρήτης, αφού η τιμή της αμόλυβδης έχει πάρει την... ανηφόρα.

Σύμφωνα με ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων του Ηρακλείου, ήδη τα βενζινάδικα έχουν απορροφήσει κάποιες πρώτες... αναταραχές στην τιμή των καυσίμων. Εφόσον όμως συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, τότε αναπόφευκτα, θα υπάρξει αύξηση σε βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης.

Μια άυξηση, που θα επιβαρύνει, όπως είναι λογικό τους καταναλωτές, που θα κλήθούν να αναζητήσουν περεαιτέρω τρόπους -αν γίνεται- για τη μείωση των δρομολογίων και της κατανάλωσης καυσίμων.

Έτσι χθες υπήρχε πρατήριο στο Ηράκλειο, το οποίο πωλούσε τη βενζίνη προς 1.829 ευρώ το λίτρο, ενώ στην υπόλοιπη Κρήτη, υπήρξε και πρατήριο που είχε τιμή πώλησης της αμόλυβδης και προς 1.93 ευρώ το λίτρο!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών πριν από λίγα 24ωρα, μια μικρής διάρκειας επίθεση στη Συρία θα μπορούσε να ωθήσει τις τιμές να φτάσουν τα 130 δολάρια ανά βαρέλι. Μάλιστα η Societe Generale προειδοποίησε λέγοντας ότι ένα πιθανό σενάριο είναι οι τιμές να φτάσουν έως και τα 150 δολάρια το βαρέλι εάν η κρίση επηρεάσει και άλλες χώρες παραγωγής πετρελαίου.

Δείτε τις τιμές αναλυτικά

H τιμή Αμόλυβδης 95 οκτανίων στο Ηράκλειο:

-Μέση: € 1,792
-Φθηνότερη: € 1,76
-Ακριβότερη: € 1,829

Η τιμή Αμόλυβδης 95 οκτανίων στα Χανιά:

-Μέση: € 1,804
-Φθηνότερη: € 1,748
-Ακριβότερη: € 1,884

Η τιμή Αμόλυβδης 95 οκτανίων στο Ρέθυμνο:

-Μέση: € 1,804
-Φθηνότερη: € 1,74
-Ακριβότερη: € 1,85

Η τιμή Αμόλυβδης 95 οκτανίων στο Λασίθι:

-Μέση: € 1,852
-Φθηνότερη: € 1,794
-Ακριβότερη: € 1,93
http://www.creteplus.gr

Ηράκλειο: Αερογέφυρα ζωής για μωρό από τη Ρόδο

Μεταφέρθηκε στο Ηράκλειο με στρατιωτικό ελικόπτερο


Αερογέφυρα ζωής για ένα νεογέννητο μωρό στήθηκε το πρωί της Παρασκευής από τη Ρόδο στο Ηράκλειο της Κρήτης προκειμένου να εξετασθεί από εξειδικευμένο προσωπικό του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ).

Σύμφωνα με το prismanews, το μωρό έφτασε στο Ηράκλειο στις δέκα το πρωί της Παρασκευής με στρατιωτικό ελικόπτερο με τη συνοδεία του πατέρα του και αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο καθώς πάσχει από δύσπνοια. 

Νέα απορρόφηση παιδιών στους σταθμούς του δήμου Ρεθύμνου


Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου θα έχει τη δυνατότητα ο δήμος Ρεθύμνου να εξυπηρετήσει ακόμα 75 παιδιά στους παιδικούς του σταθμούς, όπου σήμερα... έχουν δημιουργηθεί ήδη έντεκα τμήματα.
Αυτό επεσήμανε στην Κρητική Επιθεώρηση ο υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος, Γρηγόρης Τσιομπίκας, ο οποίος τόνισε πως από την πρώτη στιγμή μέλημα της δημοτικής αρχής ήταν να εξυπηρετήσει όσο το δυνατόν περισσότερες οικογένειες από εκείνες, που είχαν υποβάλει αιτήσεις.

Μέχρι στιγμής, στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς λειτουργούν 11 τμήματα με 270 παιδιά (120 εκ των οποίων είναι με επιδότηση του ΕΣΠΑ) στο σύνολο τους. Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, που θα έχει βρεθεί λύση με την πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις, θα δοθεί η δυνατότητα στο δήμο να πάρει 75 ακόμα παιδιά, με τα οποία θα λειτουργήσουν τρία ακόμα τμήματα 25 μαθητών.

Αυτό, ωστόσο, σημαίνει ότι θα υπάρξουν παιδιά, τα οποία θα μείνουν εκτός παιδικών. Όπως είπε ο κ. Τσιομπίκας, θα είναι παιδιά των οποίων οι μητέρες είναι άνεργες και δεν πληρούν το συγκεκριμένο κριτήριο έναντι άλλων γονέων.
goodnet.gr

Σεισμικές δονήσεις νότια της Κρήτης

Σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν από τις 05:57 μέχρι και τις 07:14 το πρωί σε θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και έγιναν αισθητές στην ευρύτερη περιοχή του Τυμπακίου και του νότιου τμήματος του νησιού.


Η ισχυρότερη δόνηση ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και καταγράφηκε στις 05:57 στον υποθαλάσσιο χώρο 81 χιλιόμετρα νότια- νοτιοδυτικά του Ηρακλείου.

Ο σεισμός, που χαρακτηρίζεται ασθενής από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προερχόταν από απόσταση 372 χιλιομέτρων νότια - νοτιανατολικά της Αθήνας.

Λίγη ώρα αργότερα η σεισμική ακολουθία συνεχίσθηκε με δονήσεις μικρότερου μεγέθους. Συγκεκριμένα, στις 6:17 καταγράφηκε σεισμός 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο 59 χλμ νοτιοδυτικά του Ηρακλείου.

Ακολούθησε τρίτος σεισμός μεγέθους 4 βαθμών στις 6:26 και στις 7:14 σημειώθηκε και νέα δόνηση μεγέθους 3,3 βαθμών.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Κεφαλογιάννης: "Η Ελλάδα θα επιτύχει αν αυτά τα οποία μας επιβάλλουν τα κάνουμε μόνοι μας"

Η Ελλάδα θα επιτύχει αν αυτά τα οποία μας επιβάλλουν τα κάνουμε μόνοι μας τόνισε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ TV τονίζοντας πως έχοντας την αυτοπεποίθηση ότι κάνουμε το σωστό, θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε με περισσότερη δύναμη για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν.

Ο πρώην Υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και ότι εταίροι μας και η Ευρώπη έχουν κάνει λάθη αλλά επεσήμανε ότι επειδή αυτοί έχουν την αυτοπεποίθηση, επειδή είμαστε μικρό μέγεθος της οικονομίας και λάθη να κάνουν μπορούν να τα διορθώσουν.

Ο κ.Κεφαλογιάννης προέβλεψε ότι το 2014 μετά από δεκαετίες θα υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα. Πλεόνασμα θα υπάρχει τώρα, το αν οι πηγές των εσόδων θα είναι οι σωστές, έχω πάρα πολύ μεγάλα ερωτηματικά σε κάποια σημεία, πχ δεν μπορείς να καταστρέψεις την οικοδομή ή να καταστραφεί το θέμα ... των ακινήτων της ακίνητης περιουσίας Το θέμα είναι ότι τώρα εισπράττουμε από εκεί και μετά πρέπει να δούμε, πως θα γίνεται πιο δίκαια η είσπραξη των φόρων.

Ο Ηρακλειώτης βουλευτής είπε επίσης πως αν από την Ευρώπη μας τραβήξουν την πρίζα ο κόσμος δεν θα έχει να φάι και τόνισε για άλλη μια φορά πως το να πηγαίνουμε εδώ και 30 χρόνια να χαϊδεύουμε αυτιά και να λέμε για τον κόσμο δεν βοηθάει σε τίποτα. Αν η πολιτική μας κατεύθυνση είναι λάθος, θα περάσουμε επισιτιστικό πρόβλημα. Μετά θα πάμε στο θέμα του κόσμου και πως θα τον ανακουφίσουμε και για να ανακουφιστεί αν στην χώρα έρθουν μεγάλες επενδύσεις, γιατί αυτές θα φέρουν δουλειά στον κόσμο άρα πλούτο άρα έσοδα.

Τέλος ο Μανώλης κεφαλογιάννης έκανε έκκληση στον Κουρουμπλή και το κόμμα του να μην σκοτώνουν τις επενδύσεις.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...