Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για να θαυμάσουν την Κνωσό

Δεν είχε επισκευαστεί μέχρι και χθες Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου το ένα από τα 4 ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Εδώ και πολλές μέρες λειτουργεί σαν "διακοσμητικό" και σε συνδυασμό με τους πολλούς επισκέπτες, η μη λειτουργία του έχει σαν αποτέλεσμα το συνωστισμό.

«Παρ' όλο που τους έχουμε ειδοποιήσει, περιμένουμε ακόμη να έρθουν να το φτιάξουν», λέει ο αρχιφύλακας του χώρου κ. Παπαδάκης. «Μας είπαν ότι θα έρθουν αυτή την εβδομάδα, αλλά εγώ πιστεύω ότι θα έρθουν την επόμενη. Έχουμε κάνει κάποια τηλέφωνα και εκκρεμεί έγκριση από την Επιτροπή Αρχαιολογίας για να έρθουν οι τεχνικοί από την Αθήνα να το φτιάξουν».

Στο χώρο λειτουργούν συνολικά τέσσερα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα. «Το ένα απ' αυτά είναι για τα ΑμΕΑ και το έχουμε κλειστό γιατί δεν υπάρχει μεγάλη επισκεψιμότητα από αυτή την κατηγορία, και ελέγχουμε εμείς τα εισιτήρια όταν υπάρχει ανάγκη».

Να σημειωθεί πάντως ότι οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού το φετινό καλοκαίρι υπολογίζονται 20.000 περισσότεροι σε σχέση με πέρυσι. Είναι λοιπόν αρκετά τα δύο μηχανήματα για να εξυπηρετηθούν;

Της Μαρίας Νησωτάκη
Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη μορφή της εφημερίδας "Νέα Κρήτη"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...