Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση για την πολύ επιτυχημένη έκθεση με τα κειμήλια στα Μάλια

Η έκθεση κειμηλίων στα Μάλια πήρε παράταση. Το ενδιαφέρον του κόσμου για να δει από κοντά τα κειμήλια που έχουν στην κατοχή τους οικογένειες Μαλιωτών ήταν πάρα πολύ μεγάλο. Έτσι, η έκθεση παραμένει ανοιχτή μέχρι μεθαύριο Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, από τις 10 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Η έκθεση λειτουργεί στην αίθουσα του Παρθεναγωγείου Μαλίων και διοργανώνεται από το Σύλλογο Γυναικών Μαλίων "Εστία". Ο επισκέπτης μπορεί να δει παλιά αντικείμενα, οικογενειακά κειμήλια και φωτογραφίες που με ανυπόκριτη προθυμία προσέφεραν μαλιώτικες οικογένειες, και με μοναδικό τρόπο έστησε και παρουσίασε ο διοργανωτής Σύλλογος Γυναικών.

Όλα τα Μάλια "παρέλασαν" αλλά και πολλοί ξένοι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία για μια γνήσια και αυθεντική πνευματική και αισθητική απόλαυση. Και τα μικρά παιδιά μάθαιναν από τους γονείς τους, που τα συνόδευαν, τη χρηστικότητα και τη λειτουργικότητα αντικειμένων αλλοτινών εποχών.

Δεν ήταν μόνο η εκπαίδευση του βλέμματος και της σκέψης, η πρόκληση κοινού αισθήματος του συνανήκειν, το άγγιγμα ευαισθησιών, αλλά και η απόδειξη ότι πολιτισμός παράγεται πάντα, ακόμη και μέσα από απλές καθημερινές δραστηριότητες και ό,τι παραδίδεται από γενιά σε γενιά πρέπει να διαφυλάσσεται.

Σύμφωνα με τον πρώην δήμαρχο Μαλίων κ. Νικηφόρο Λαμπρινό, «η τοπικότητα, το πολιτισμικό και γεωγραφικό μικροκλίμα λειτουργεί όχι μόνο πραϋντικά αλλά και δημιουργικά. Η αγωνία συλλογικής έκφρασης, που είναι διάχυτη στην κοινωνία των Μαλίων, βρήκε και πάλι τον καλύτερο εκφραστή της στις γυναίκες των Μαλίων, που με την κοινωνική κινητικότητά τους έδωσαν ένα "ράπισμα" αισιοδοξίας, και οι οποίες πήραν την καλύτερη αμοιβή από τη χαρά στα πρόσωπα των πολυάριθμων επισκεπτών της έκθεσης».

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...