Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ε.Π.Κ.Κρήτης: " Οικογένεια δανειοληπτών , δεν θα πληρώσει τίποτα για ένα χρόνο, με δικαστική απόφαση "


Το πρωτοφανές σε αυτή την διαταγή, (απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων ) είναι: H απαγόρευση " της μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης των χρεών της οικογένειας ", εδώ οφείλουμε να το τονίσουμε ότι περιφρουρείται η πώληση των χρεών μας!!!  - χρέη, που οι Τράπεζες πουλούν, χωρίς την δική μας ενημέρωση και συναίνεση .




Χαρά, έδωσε σε οικογένεια δανειοληπτών η από 13/11/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων,(Προσωρινή Διαταγή), βάσει της οποίας απαγορεύεται στις πιστώτριες Τράπεζες, τη λήψη κάθε καταδιωκτικού μέτρου , τη μεταβολή της πραγματικής και νομικής κατάστασης των χρεών της οικογένειας, διατηρεί τη πραγματική και νομική κατάσταση της περιουσίας των δανειοληπτών, ορίζει μηδενικές δόσεις προς όλες τις πιστώτριες Τράπεζες.


Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για οικογένεια δανειοληπτών ο σύζυγος εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος η σύζυγος βρίσκεται με αναπηρία 67%, έχουν ένα ανήλικο τέκνο, στην υπόθεση αυτή ο σύζυγος και η σύζυγος είναι οφειλέτες, αλλά και εγγυητές αλλήλων συνολικής χρέωσης σε δύο Τράπεζες 439.861,77 Ευρώ.Περιουσιακά στοιχεία διαθέτουν μία μονοκατοικία 150 τ.μ κυριότητας 100% του συζύγου, μικρά αγροτεμάχια και ένα αυτοκίνητο χαμηλής εμπορικής αξίας.

Τα έσοδα και των δύο συζύγων μηνιαίως , φθάνουν τα 1700 Ευρώ. αλλά και το εκτιμώμενο μηνιαίο κόστος( από τους ίδιους ), για διαβίωση της οικογένειας, απαιτούνται 1700 Ευρώ/μηνιαίως , λόγω ανήλικου τέκνου και αναπηρίας της συζύγου.

Το Ειρηνοδικείο Χανίων, στην συνεδρίαση του στις 13-11-2013, αφού διαπίστωσε ότι απέτυχε ο προβλεπόμενος εκ του άρθρου 3 ν.3869/2010 προδικαστικός συμβιβασμός,λόγω μη συναίνεσης των Τραπεζών , στο προτεινόμενο σχέδιο των δανειοληπτών και αφού έλαβε υπόψη του τις απόψεις των παρασταθέντων διαδίκων,( που ανέπτυξαν προφορικά τις απόψεις τους), αλλά και τα επιδειχθέντα έγγραφα ,αποφάσισε στα πλαίσια της προσωρινής διαταγής ¨για ένα έτος:

1)Να ορίσει μηδενικές καταβολές και για τις δύο Τράπεζες

2)Να απαγορέψει στις Τράπεζες κάθε καταδιωκτικού μέτρου

3) Να διατάξει την διατήρηση της πραγματικής και νομική κατάσταση της περιουσίας των δανειοληπτών,

4)Το πρωτοφανές σε αυτή την διαταγή είναι η απαγόρευση " της μεταβολής της πραγματικής και νομικής κατάστασης των χρεών της οικογένειας ", εδώ οφείλουμε να το τονίσουμε ότι περιφρουρείται η πώληση των χρεών μας!!! χωρίς την δική μας ενημέρωση και συναίνεση .

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για ακόμα μια δικαίωση , αλλά και ελπίδα, για την υπερχρεωμένη οικογένεια, μέλη της , η οποία τόσο εξωδικαστικά αλλά και δικαστικά στηρίχτηκε και οδηγήθηκε από αυτήν.

Τέλος , η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , καλεί τους δανειολήπτες, για ενημέρωση και συμβουλευτική, να απευθύνονται ΜΟΝΟ σε πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών ,όπως αυτές αναγράφονται στην σελίδα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή , και όχι σε "τυχαίους" που εκμεταλλεύονται την συγκυρία Για ενημέρωση στο 1520 ( Γενική Γραμματεία Καταναλωτή), αλλά και στα τηλ. της ΄Ενωσης 282192306, 2821092666 Χανιά και 284202014 Ιεράπετρα.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...