Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ιατρείο διαλογής ασθενών στα Χανιά

Σε λειτουργία τέθηκε το ιατρείο διαλογής ασθενών στο νοσοκομείο των Χανίων, με σκοπό την αποσυμφόρηση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.


Όπως υποστήριξε ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Δουλγεράκης, πλέον θα είναι δυνατή η εκτίμηση της κατάστασης ασθενών που προσέρχονται στο νοσοκομείο, ώστε στη συνέχεια να αποφασίζεται από τους γιατρούς ο τρόπος αντιμετώπισης τους.


Επίσης, πρόκειται να λειτουργήσει και πτέρυγα βραχείας νοσηλείας, στην οποία θα φιλοξενούνται ασθενείς μέχρι να ολοκληρώσουν τις εξετάσεις τους και στη συνέχεια θα κρίνεται αν και σε ποια κλινική πρέπει να νοσηλευτούν.

Η συγκεκριμένη πτέρυγα λειτουργεί με οκτώ κλίνες και στελεχώθηκε με έξι νοσηλευτές. Ο κ. Δουλγεράκης επισήμανε ότι, παρά τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, κυρίως ιατρικού, και οι δύο δομές θα καλυφθούν πλήρως με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στους πολίτες.

Ο διευθυντής των ΤΕΠ ιατρός Στέλιος Καστρινάκης, δήλωσε πως θα αποσυμφορηθεί σημαντικά η γενικότερη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος με δεδομένο ότι τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση 30% των προσερχόμενων στο νοσοκομείο.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...