Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ρέθυμνο: Από τους 42 υπαλλήλους στο ΙΚΑ έμειναν …18

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για τη σοβαρότητα των λειτουργικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει το  τοπικό υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ρεθύμνου, και αφορούν στην ελλιπή στελέχωσή του.

Συγκεκριμένα το 2012 υπηρετούσαν 42 υπάλληλοι στο Υποκατάστημα και τέσσερις στο παράρτημα Περάματος. Από αυτούς 20 έχουν ήδη αποχωρήσει (συνταξιοδότηση, μετάθεση, κινητικότητα, επιτυχόντες προκήρυξης 9Κ), ενώ από τους  εναπομείναντες 22 πρόκειται να αποχωρήσουν 4 ακόμα υπάλληλοι το αμέσως επόμενο διάστημα.


Το τοπικό  υποκατάστημα ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, το οποίο έχει επιφορτιστεί πλέον και με τις εργασίες του παραρτήματος Περάματος, που θα αναστείλει από 16 Δεκεμβρίου τη λειτουργία του (παρακαλούμε να παραταθεί η περίοδος  λειτουργίας του για την εξυπηρέτηση του μεγάλου όγκου ασφαλισμένων – συνταξιούχων της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου), καλείται πλέον με στελέχωση 18 μόλις ατόμων να ανταποκριθεί στο σύνολο των εργασιών, που απαιτείται για τη διαχείριση και διεκπεραίωση υποθέσεων 5.225 κοινών επιχειρήσεων, 2.306 οικοδομοτεχνικών έργων, 22.000 ασφαλισμένων (άμεσα και έμμεσα), 4.000 συνταξιούχων και 2.000 οφειλετών, το καθυστέρημα των οποίων ανέρχεται στο ποσό των 57.068.842,32 Ευρώ(απαιτούνται διαδικασίες λήψεως αναγκαστικών μέτρων, προκειμένου να επιτευχθεί η αναγκαστική είσπραξή τους).

Όπως αντιλαμβάνεστε, το τοπικό υποκατάστημα Ρεθύμνου ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, παρά τις φιλότιμες και  ειλικρινείς προσπάθειες των εργαζομένων του, αδυνατεί να ανταποκριθεί στο φόρτο εργασιών, με αποτέλεσμα η εξυπηρέτηση ασφαλισμένων και συνταξιούχων  να παρακωλύεται και να διακυβεύονται παράλληλα τα συμφέρονται και του ιδίου του Ιδρύματος.

Η άμεση στελέχωση του τοπικού υποκαταστήματος με διοικητικό προσωπικό είναι επιβεβλημένη ανάγκη και απαίτηση της τοπικής κοινωνίας των 82.000 Ρεθεμνιωτών, που ασφαλώς δε μπορούν να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους έγκαιρα και απρόσκοπτα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του αποδεκατισμένου προσωπικού,  που δε δύναται πλέον να ανταπεξέλθει στο φόρτο των εργασιών χωρίς ενίσχυση σε έμψυχο δυναμικό.

Προς όφελος τόσο των χιλιάδων ασφαλισμένων και συνταξιούχων του Νομού μας, όσο και του ιδίου του Ιδρύματος, ζητάμε να προχωρήσετε χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση στη στελέχωση του τοπικού υποκαταστήματος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, με επίσπευση της επαναπρόσληψης των επιτυχόντων της προκήρυξης 9Κ και μέσω της κινητικότητας.

Πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αυτό αίτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...