Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Τσόκας: Αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, μετά από πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, υποψηφίου Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σεραφείμ Τσόκα, σύσκεψη με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Κωστή Χατζηδάκη, του κ. Γιώργου Δεικτάκη, προέδρου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (Ο.Α.Κ) και Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, του κ. Λευτέρη Κοπάση, Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, καθώς και λοιπών υπηρεσιακών παραγόντων.

Ηράκλειο: Μέσα σε σχολείο ανήλικος έπινε ρακές με άλλους νεαρούς και έπεσε σε κώμα

- Ο ανήλικος μόλις 14 χρονών είχε μπει με άλλους νεαρούς μέσα στο σχολείο στο Ηράκλειο Κρήτης

- Κλήθηκε και η Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει μέσα από μία κλειδωμένη αίθουσα του σχολείου

- Ο ανήλικος νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και η ζωή του δεν βρίσκεται σε κίνδυνο

- Άγνωστο πως κατάφεραν οι νεαροί να εισέλθουν μέσα στο σχολείο


Σε συναγερμό τέθηκαν την Τρίτη οι διασώστες του ΕΚΑΒ και της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, προκειμένου να μεταφέρουν στο νοσοκομείο ένα ανήλικο αγόρι το οποίο είχε καταναλώσει πολύ μεγάλη ποσότητα ρακής, με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει και να πέσει σε κώμα.

Ρέθυμνο: Ολοκληρώνεται το μουσείο στον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας

Ένα όνειρο τριάντα χρόνων θα πάρει πολύ σύντομα “σάρκα και οστά” στην περιοχή της Αρχαίας Ελεύθερνας στο Ρέθυμνο, όπου και κατασκευάζεται το πρώτο μουσείο αρχαιολογικού χώρου στην Κρήτη.


Οι ανασκαφές που ξεκίνησαν το 1985 από τον καθηγητή, Νίκο Σταμπολίδη, έχουν φέρει στο φως εξαιρετικά ευρήματα διαφόρων χρονολογικών φάσεων, ενώ το μουσείο συν τις άλλοις, θ’ αποτελέσει ένα σπουδαίο μοχλό ανάπτυξης για το Ρέθυμνο, καθώς θα συμβάλλει στην ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού σε παγκρήτιο επίπεδο.

Το Ρεθυμνιώτικο Καρναβαλι, η μεγάλη γιορτή της Κρήτης, άρχισε στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης

Τα 100 χρόνια «ζωής» του καρναβαλιού γιορτάζει φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα το Ρέθυμνο, το οποίο αναστατώνεται ευχάριστα από τις «πολύχρωμες» ευρηματικές και κεφάτες δράσεις των ομάδων του, διαχέοντας παντού το μήνυμα της ελπίδας και της αλληλεγγύης.


«Καλούμε όλους να στηρίξουν το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης με φάρμακα ή χρήματα για τους ανήμπορους συμπολίτες μας», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Πέπη Μπιρλιράκη, αντιδήμαρχος Πολιτισμού- Τουρισμού και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού. Επιπλέον, μιλώντας για την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων, στο ενετικό λιμάνι της πόλης, που κήρυξε ο δήμαρχος Γιώργης Μαρινάκης, έκανε αναφορά στην «ανοιχτή γραμμή με την Κεφαλονιά ώστε να συμβάλουμε όλοι για την ανακούφιση των πληγέντων», όπως είπε ο ίδιος.   

Ηράκλειο: Αποκάλυψη νέου σκανδάλου στο ΙΚΑ - Έκλεβαν δημόσιο χρήμα με έγχρωμες φωτοτυπίες!

Η κομπίνα στήθηκε με τα σκευάσματα διατροφής - Διαβάστε πως το κύκλωμα κατάφερνε να βάζει στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...


Χρησιμοποίησαν φωτοτυπημένες ιατρικές γνωματεύσεις και εισέπρατταν από το ΙΚΑ τεράστια ποσά για σκευάσματα διατροφής, βάζοντας μέσα το ΙΚΑ εκατομμύρια ευρώ. Το σκάνδαλο αρχικά εντοπίστηκε στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Κρήτης στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου, αλλά όπως αποκαλύπτει το cretalive το κύκλωμα που λυμαίνονταν το ίδρυμα είχε απλώσει κι αλλού του πλοκάμια του!

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Έρχονται τα υδροπλάνα σε Ηράκλειο - Ρέθυμνο!

Στην τελική ευθεία για την κατασκευή τους μπαίνουν τα υδατοδρόμια, μετά και την ανάρτηση στη «Διαύγεια» της σχετικής εγκυκλίου της γενικής γραμματείας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων, με τις προβλεπόμενες διαδικασίες και προϋποθέσεις  που ορίζονται για την αδειοδότηση και μεταβίβαση αδειών λειτουργίας υδατοδρομίων.

Πετρελαϊκές εταιρείες των ΗΠΑ ενδιαφέρονται για έρευνες στην Κρήτη

Μικρές και μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες, μεταξύ των οποίων ονόματα όπως Chevron, και ExxonMobil, δεν έκρυψαν το ενδιαφέρον τους για τους ελληνικούς υδρογονάνθρακες κατά την παρουσίαση που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην ετήσια έκθεση «Νorth American Prospects Expo» (NAPE), η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Χιούστον του Τέξας.


Η επόμενη μεγάλη παρουσίαση για τα ελληνικά πετρελαϊκά δεδομένα θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στο Λονδίνο, όπως ανέφερε μιλώντας στη «Φωνή της Αμερικής» η Σοφία Σταματάκη, πρόεδρος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), η οποία και έκανε την παρουσίαση των δεδομένων στο Χιούστον.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...