Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Ηράκλειο: Αποκάλυψη νέου σκανδάλου στο ΙΚΑ - Έκλεβαν δημόσιο χρήμα με έγχρωμες φωτοτυπίες!

Η κομπίνα στήθηκε με τα σκευάσματα διατροφής - Διαβάστε πως το κύκλωμα κατάφερνε να βάζει στην τσέπη εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ...


Χρησιμοποίησαν φωτοτυπημένες ιατρικές γνωματεύσεις και εισέπρατταν από το ΙΚΑ τεράστια ποσά για σκευάσματα διατροφής, βάζοντας μέσα το ΙΚΑ εκατομμύρια ευρώ. Το σκάνδαλο αρχικά εντοπίστηκε στο κεντρικό υποκατάστημα του ΙΚΑ Κρήτης στον Εσταυρωμένο Ηρακλείου, αλλά όπως αποκαλύπτει το cretalive το κύκλωμα που λυμαίνονταν το ίδρυμα είχε απλώσει κι αλλού του πλοκάμια του!


Ο Υποδιοικητής του ΙΚΑ Διονύσης Πατσούρης είχε επισκεφτεί το Ηράκλειο τον περασμένο Νοέμβριο για το σκοπό αυτό, μετά τις αποκαλύψεις για το "σκάνδαλο των σκευασμάτων διατροφής" όπως είχε γίνει γνωστό, πριν από 4 χρόνια και ουσιαστικά είχε προαναγγείλει τον έλεγχο τόσο στο υποκατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού, όσο και σε εκείνο του Αγίου Μηνά.

Όπως αποκαλύπτεται σήμερα ο έλεγχος στη Νέα Αλικαρνασσό ολοκληρώθηκε και το πόρισμα διαβιβάστηκε στην κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ. Μάλιστα από τις 31 Ιανουαρίου, οπότε και κοινοποιήθηκε, το υποκατάστημα της Ν. Αλικαρνασσού υπέβαλλε μηνυτήρια αναφορά κατά κάθε εμπλεκόμενου.

Σύμφωνα με τον έλεγχο στο σκάνδαλο εμπλέκονται 4 επιχειρήσεις που με παρόμοιο τρόπο, όπως δηλαδή και στην περίπτωση του Εσταυρωμένου, με έγχρωμες φωτοτυπημένες ιατρικές γνωματεύσεις ( οι πρωτότυπες δεν βρέθηκαν ποτέ) ξεπέρασαν το εμπόδιο του ελεγκτικού μηχανισμού και εισέπραξαν το ποσό των 220.504 ευρώ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...