Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Παραμένουν απλήρωτοι εκπαιδευτικοί των Δημοσίων ΙΕΚ

Το θέμα φέρνει στη Βουλή ο Λευτέρης Αυγενάκης

Τρία χρόνια απλήρωτοι συμπληρώνουν ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα δημόσια ΙΕΚ, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας ότι θα τακτοποιούνταν σχετικά άμεσα το ζήτημα. Ως εκ τούτου, το θέμα έφερε στη Βουλή ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, με παρέμβασή του προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κα. Α. Διαμαντοπούλου, ζητώντας σαφείς δεσμεύσεις και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή τους.

Ειδικότερα, στο έγγραφό του ο Βουλευτής αναφέρει ότι «τρία χρόνια απλήρωτοι συμπληρώνουν ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί στα δημόσια ΙΕΚ, παρά τις δεσμεύσεις του υπουργείου Παιδείας το Μάρτιο, που ανέφερε ότι δίνει «λύση στο πρόβλημα των χρεών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ), για τα έτη 2008 - 2010, προς τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δ.ΙΕΚ)». Σύμφωνα με εκείνες τις ανακοινώσεις, «η καταβολή των δεδουλευμένων προς τους εκπαιδευτικούς επρόκειτο να αρχίσει στα τέλη Μάρτη και θα ολοκληρωνόταν εντός τετραμήνου».
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αδειασαν δεξαμενή πετρελαίου σε σχολείο της Κρήτης

Δύσκολος αναμένεται ο χειμώνας για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς στο γυμνάσιο του χωριού Τζερμιάδο του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, καθώς άγνωστοι άδειασαν τη δεξαμενή πετρελαίου.

Η δεξαμενή περιείχε 5 τόνους πετρελαίου, που είχε αγοράσει από κοινού η εκπαιδευτική κοινότητα του σχολείου για να αντιμετωπίσει τη βαρυχειμωνιά που επικρατεί στο ορεινό αυτό χωριό.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ηράκλειο: Πυροβολεί ο κλέφτης για... να φύγει ο νοικοκύρης!

Εκφοβιστικά πυρά "έριξε" άγνωστος άνδρας, που είχε παραβιάσει την εξώπορτα... αποθήκης και ετοιμαζόταν να "φορτώσει" το φορτηγό αυτοκίνητό του, με τα αντικείμενα που φυλάσσονταν μέσα.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, τα σχέδια του άνδρα διακόπηκαν, όταν ένας 54χρονος έφθασε στην αποθήκη, σε αγροτική περιοχή στους Αγίους Δέκα του Δήμου Γόρτυνας, προκειμένου να ενεργοποιήσει αντλία νερού ιδιοκτησίας ενός 51χρονου.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Αυτοκτόνησε 46χρονη στο Ηράκλειο

Τέλος στη ζωή της αποφάσισε να δώσει μια 46χρονη γυναίκα στην περιοχή του Κατσαμπά, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Σύμφωνα με την αστυνομία, αρχικά έκοψε τις φλέβες μέσα στο σπίτι της. Στη συνέχεια βγήκε έξω και κρεμάστηκε από μία εξωτερική ντουζιέρα.

Εως τώρα δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα που να εξηγεί τους λόγους που την οδήγησαν στην αυτοχειρία. Υποστηρίζεται ότι, η 46χρονη αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα ενώ ήταν εθισμένη στο αλκοόλ.
flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...