Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Ηράκλειο: Ολικό... λίφτινγκ στη Λεωφόρο Πλαστήρα - Δείτε πως θα γίνει


Ριζικά αναμένεται να μεταμορφωθεί η Λεωφόρος Νικ. Πλαστήρα από τη Χανιόπορτα ως την Καινούρια Πόρτα και τους δρόμους γύρω από το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο (οδοί Σπιναλόγκας, Ρωμανού, Γιαννίκου) καθώς και... τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, τίθεται σε τροχιά υλοποίησης από την Δημοτική Αρχή.

Πράσινο, πεζοδρόμια, κόμβοι, νησίδες ασφαλτοτάπητας είναι μερικές μόνο από τις παρεμβάσεις που θα γίνουν και θα αλλάξουν την εικόνα της περιοχής.



Πρόκειται για Λειτουργική Περιβαλλοντική και Αισθητική Αναβάθμιση μιας μεγάλης περιοχής της πόλης του Ηρακλείου.

Σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης υπέγραψε τη σύμβαση του έργου με τον Ανάδοχο που προέκυψε από Ανοιχτό Δημόσιο Διαγωνισμό.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε 360 ημέρες, έχει προϋπολογισμό 2.781.241,57 ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.



Δείτε τι περιλαμβάνει το έργο

Στην περιοχή όπου θα γίνουν οι σημαντικές παρεμβάσεις προβλέπονται μεταξύ άλλων:

 Κατασκευή (4) τεσσάρων κυκλικών κόμβων που θα βοηθήσουν στην καλύτερη οργάνωση την κυκλοφορίας των περιοχών έξω από τα Τείχη, όπως : Χανιόπορτα, Κομμένο Μπεντένι, Καινούργια Πόρτα, κ.τ.λ..

 Κατασκευή νέων μεγάλων Πεζοδρομίων

 Ανακατασκευή Νησίδων

 Φυτεύσεις Πρασίνου με μεγάλα δέντρα, θάμνους και άλλα φυτά

 Αστικό εξοπλισμό (νέα φωτιστικά, κολωνάκια, κάδοι απορριμμάτων, κλπ)

 Υπογειοποίηση των δικτύων ΔΕΗ-ΟΤΕ

 Κατασκευή νέων δικτύων ομβρίων υδάτων

 Νέος ασφαλτοτάπητας

 Στο σημείο της Νικολάου Πλαστήρα έξω από το Πολιτιστικό Κέντρο και στους γύρω δρόμους θα τοποθετηθούν κυβόλιθοι
flashnews.gr

Ε.Π.Κ. Κρήτης: ¨Μηδενικές καταβολές για χήρα άνεργη δανειολήπτρια, με απόφαση του Ειρηνοδικείου Βάμου


Το χαμόγελο ξανάνθισε στα χείλη ,της χήρας δανειολήπτριας, έπειτα από την με την υπαρ.6/2013 οριστική απόφαση του Ειρηνοδικείου Βάμου.

Η εν λόγω δανειολήπτρια προσέφυγε στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, αρχές του 2011, για να υπαχθεί, στο νόμο 3859/2010 , για τη ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Κατέθεσε αρχική αίτηση στις 11/07-2011 όπου εκδόθηκε η με αριθμό 6/31-05-2012 απόφαση ,η οποία έκρινε ότι η δανειολήπτρια υπάγεται στις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3869/2010, προς τούτο εξαίρεσε την κύρια κατοικία αυτής από ρευστοποίηση ,δεν προσδιόρισε δόσεις ,καθώς το δικαστήριο διέβλεψε ότι η δανειολήπτρια πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας(διαταραγμένη ψυχική υγεία) προσδιορίζοντας νέα δικάσιμο στις 15-04-2013 για επανεξέταση, όπου πλέον έχουμε την δικαίωση της δανειολήπτριας, για μη καταβολή δόσεων έως στις 10-03-2014 προκειμένου να ελεγχθεί η τυχόν μεταβολή της περιουσιακής της κατάστασης και των εισοδημάτων της.

Η δανειολήπτρια είχε χρέη σε τέσσερις Τράπεζες, συνολικού ύψους περίπου 60.000 Ευρώ, όμως , η αδύναμη οικονομική της κατάσταση δεν της έδινε κανένα περιθώριο καταβολής χρέους, καθότι άνεργη και ανάπηρη.

Το δικαστήριο έκρινε , στις 15-4-2013 όπου συνεδρίασε δημόσια ότι η κατάσταση της δανειολήπτριας ,δεν έχει βελτιωθεί και το ανεπαρκές εισόδημά της δεν της δίνει το δικαίωμα κάλυψης βασικών βιοτικών αναγκών.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η καταναλώτρια "νίκησε " τις Τράπεζες, καθώς παρουσιάστηκε, στο δικαστήριο, μόνη της, χωρίς δικηγόρο και βασίστηκε, στις συμβουλές και στο σχέδιο, που της είχαν ετοιμάσει οι νομικοί και οι οικονομολόγοι της Ε.Π.Κ.Κρήτης,Η υπαρ.6/2013.απόφαση, δημόσια δημοσιεύτηκε στο Βάμο, στις 17-06-2013

Τέλος ,για μια ακόμα φορά θέλουμε να τονίσουμε ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ότι οι δικαστές κάνουν το έργο τους, πράγμα που καθημερινά το βλέπουμε αφενός στις σημαντικές τους αποφάσεις, μα προπάντων στα βλέμματα των πολιτών και χρέος μας είναι ως μη κερδοσκοπική Οργάνωση, ως Κοινωνικός Φορέας συν δρομέας των οικονομικά αδύναμων καταναλωτών μελών μας και μη να τους ευχαριστήσουμε.-

Συμπερασματικά:Η δανειολήπτρια με την απόφαση ωφελήθηκε,

1) Σώζει το σπίτι της
2) Δεν καταβάλλει καμία δόση

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
Ιωάννα Μελάκη

Κρήτη: Μετά από εκατό χρόνια οι δύτες φωτογραφίζουν το ναυαγισμένο κρουαζιερόπλοιο-μύθο


Το «καταραμένο» κρουαζιερόπλοιο Minnewaska III που κείτεται σε βάθος 23 μέτρων αποτελεί ένα σύγχρονο μύθο, καθώς πρόκειται για το τρίτο κατά σειρά πλοίο τέτοιου τύπου που ναυάγησε.

Το μετέπειτα πολεμικό πλοίο κατάφεραν να αποτυπώσει η Λέσχη Αυτοδυτών Κρήτης που εδώ και δύο χρόνια πραγματοποιεί καταδύσεις στα πανέμορφα και μυστηριώδη χωρικά ύδατα της Σούδας.

Οι αναλυτικές περιγραφές του προέδρου της Λέσχης Αυτοδυτών Κρήτης Κώστα Κωνσταντινίδη μέσα από πολυετή και εμπεριστατωμένη έρευνα, για το σημείο και τις συνθήκες του ναυαγίου καθώς και των ευρημάτων του, μας ταξιδεύει νοερά στο χθες. Εκεί που σταμάτησε ο χρόνος, «αιχμαλωτίζοντας» με το υδάτινο δίχτυ του στον βυθό της θάλασσας τη ζωή από τον κόσμο της επιφάνειας, κρατώντας την για πολλά χρόνια κρυμμένη και ανενόχλητη από την ανθρώπινη παρέμβαση. Εξάλλου, στον βυθό της Σούδας, τα ναυάγια είναι διάσπαρτα και, ίσως, ατελείωτα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανακάλυψη αμέτρητων πολιτισμικών θησαυρών όλων των εποχών που αναμφίβολα φανερώνουν την σπουδαία ναυτική κληρονομιά και παράδοση του τόπου μας.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟΥ ....

Το Minnewaska III ήταν βρετανικό κρουαζιερόπλοιο που παραγγέλθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 1908, όπως μας είπε ο κ. Κωνσταντινίδης. Η κατασκευή του ολοκληρώθηκε στις 24 Απριλίου του 1909 ενώ το πρώτο ταξίδι του έγινε την Πρωτομαγιά του 1909 δηλαδή επτά μέρες μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του.
Η χωρητικότητα ήταν 17.327 κόροι και το μήκος του 616 πόδια.
Κατασκευάστηκε στα Ναυπηγεία του Μπέλφαστ από την εταιρεία Χάρλαντ εντ Γουλφ, πλοιοκτησίας της Atlantic Trainsport line. Είναι καταχωρημένο στα Ναυπηγεία του Μπέλφαστ με το όνομα MMW (III) με επίσημα αριθμό 124 674 και κωδικά γράμματα ΗΝΤΒ.
Ναυάγησε στις 29/11/1916.

Μέχρι το 1915 το Minnewaska έκανε πολυτελείς κρουαζιέρες από το Λονδίνο στο λιμάνι της Νέας Υόρκης.
Όπως είναι καταγεγραμμένο στο λεξικό 'Morton Allan Directory of European Passenger Steamship Arrivals από το 1890 έως το 1930 το πλοίο πραγματοποίησε εξήντα έξι αφίξεις στο Λιμάνι της Νέας Υόρκης (8 αφίξεις το 1909, 12 το 1910, 11 το 1911, 9 το 2012 13 το 1913, 12 το 1914, 1 το 1915)
Το πρώτο ταξίδι του βρετανικού κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι της Νέας Υόρκης έγινε τη Δευτέρα 10 Μαΐου Οκτωβρίου του 1909 και το τελευταίο την Κυριακή 24 Ιανουαρίου του 1915.
Σε λίστα επιβατών του 1911 καταγεγραμμένος διασώζεται και ο αριθμός των επιβατών του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου από όπου διαπιστώνεται ότι οι έγχρωμοι δούλοι των πλουσίων επιβαινόντων δεν επιτρεπόταν να μπαίνουν στις σουίτες αλλά έμεναν σε ξεχωριστές θέσεις.

Από το αρχείο του 80χρονου σήμερα Βρετανού Τζόναθαν Κινγκχορν που είναι ο εγγονός του πρώτου ναυπηγού ο οποίος κατασκεύασε το πλοίο, ο κ. Κωνσταντινίδης ανακάλυψε φωτογραφίες από τους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους του εντυπωσιακού κάποτε κρουαζιερόπλοιου Minnewaska: τις σουίτες, το σαλόνι καπνίσματος, την αίθουσα χορού διασκέδασης. Αλλά και φωτογραφικό υλικό πριν από αναχώρηση του πλοίου το 1911.





Πηγή: Χανιώτικα Νέα


Κρήτη: Συγκίνησε η τουρίστρια που εκπλήρωσε την τελευταία επιθυμία του άντρα της...

Με δάκρυα στα μάτια ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου - Επί 30 συναπτά έτη, επισκεπτόταν την περιοχή η Μargarita Backer που βλέπετε στην φωτογραφία με τον σύζυγό της ο οποίος απεβίωσε και η τελευταία του επιθυμία ήταν να σκορπίσουν τις στάχτες του μεταξύ Κρούστα και Κριτσάς. 

Σύμφωνα με το cretalive.gr, η κ. Backer ήρθε και πάλι στην Κρήτη για να κάνει πραγματικότητα αυτή του την επιθυμία. O δήμαρχος την καλωσόρισε εγκάρδια και την ευχαρίστησε για την αγάπη που δείχνει στο Λασίθι, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Σας ευχαριστώ για την αγάπη που δείχνετε στο Δήμο μας. Η προσφορά σας στον τόπο αυτό είναι ανεκτίμητη και εσείς είστε που αποτελείτε την διαφήμιση του. Εσείς είστε οι πραγματικοί πρεσβευτές μας στο εξωτερικό».

Η κα Backer φανερά συγκινημένη ευχαρίστησε τον κ. Δήμαρχο για την τιμή αυτή και δήλωσε ότι θα έρχεται στον Άγιο Νικόλαο ‘’ μέχρι να της επιτρέπουν τα πόδια της να μπαίνει στο αεροπλάνο’’, ενώ και η δική της τελευταία επιθυμία είναι η στάχτη της να σκορπιστεί εκεί που είναι και του άντρα της. Ο δήμαρχος της απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα και της δώρισε ένα λεύκωμα με φωτογραφίες της περιοχής.

Χανιά: Το 1ο Φεστιβάλ στο «λόφο της Λίμνης» υπόσχεται όμορφες μουσικές βραδιές

Μαγικές μουσικές βραδιές ετοιμάζει η πολιτιστική εταιρεία Κρήτης στο πλαίσιο του 1ου Φεστιβάλ «στο λόφο της Λίμνης».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

Το 1o Φεστιβάλ » στο λόφο της Λίμνης» ετοιμάζεται και θα φιλοξενηθεί περιφερειακά της πόλης των Χανίων σε ένα καταπράσινο τοπίο . Ανάμεσα σε ελιές και κυπαρίσσια. Με φόντο τον λόφο που αγέρωχος στέκει πάνω από την πόλη.

Έξω από την πόλη αλλά δίπλα σε αυτήν. Δίπλα στην φύση, χωρίς τους ενοχλητικούς ήχους της πόλης. Με εύκολη πρόσβαση από το κέντρο (8 – 10 λεπτά )αλλά και από τις γύρω περιοχές. Με άνετο πάρκινγκ.

Εδώ επιλέξαμε να «χτίσουμε» τις καλοκαιρινές προτάσεις μας μαζί με όσους αγαπούν την καλή μουσική, το θέατρο αλλά και κάθε όμορφη και δημιουργική ιδέα.

Εδώ τολμούμε κόντρα στις δυσκολίες των καιρών …

Φιλοδοξούμε για ένα χώρο που θα αποτελέσει άμεσα την εναλλακτική πρόταση για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες (συναυλίες , θεατρικά κτλ).

Το πολιτιστικό πρόγραμμα

Το Φεστιβάλ «στο λόφο της Λίμνης», στο Βαρύπετρο, στον Λόφο της Λιμνούπολης, περιλαμβάνει:

στις 15 Ιουλίου μια βραδιά με τον Γιάννη Χαρούλη,

στις 4 Αυγούστου μια βραδιά με άρωμα Κρήτης με τους Γεωργία Νταγάκη και Στέργιο Τσιρλιάγκο, Γιώργο και Χάρη Παντερμάκη, Γιάννη Χίνο(Γιάλα),

στις 5 Αυγούστου τον Θάνο Μικρούτσικο με την Ρίτα Αντωνόπουλου αλλά και μια σειρά από άλλες εκδηλώσεις που θα ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον

Πληροφορίες : 6974739122
Πηγή: flashnews.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...