Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Προχωράει η επένδυση στο Τοπλού, διαβεβαιώνει ο Βρετανός πρέσβης


Την πασίγνωστη Κρητική φιλοξενία εξήρε ο Πρέσβης της Βρετανίας John Kittmer, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες επισκέπτεται την Κρήτη. Οι επισκέψεις του ξεκίνησαν, χθες, από τα Μάλια, όπου... εκίνησε μια καμπάνια με αποδέκτες τους νεαρούς Βρετανούς πολίτες, προκειμένου να παροτρυνθεί η υπεύθυνη συμπεριφορά τους.

"Πέρασα μια μέρα στη Σητεία, όπου είχα συζητήσει για πιθανές επενδύσεις, πολύ σημαντικές για το μέλλον της περιοχής" - είπε ο κ. Kittmer τονίζοντας ότι το project στο Τοπλού προχωράει, καθώς και η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παροτρύνει τις εξωτερικές επενδύσεις στη χώρα. "Αυτό είναι καλό για τους κατοίκους του νησιού, γιατί θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και πολλές δυνατότητες μέσα στο νησί. Η επένδυση προχωράει. Ξέρω ότι πλησιάζει η εταιρεία το τελευταίο στάδιο της διαδικασίας και είμαστε αισιόδοξοι" - είπε ο πρέσβης.

Σήμερα ο πρέσβης βρίσκεται στο Ηράκλειο και είχε συναντήσεις με τις αρχές του λιμανιού. "Είναι πολύ σημαντικό το ότι μας επισκέφθηκε. Εξηγήσαμε το πόσα έχουν αλλάξει στη στρατηγική μας τα τελευταία χρόνια. Έχουμε ήδη 3.000 Βρετανούς τουρίστες στο Ηράκλειο. Συζητήσαμε τις καινοτόμες δράσεις που υλοποιούμε στα επίπεδα της ασφάλειας, της πληροφόρησης αλλά και της εμπειρίας που προσφέρεται στους επισκέπτες μας. Συμφωνήσαμε σε μια πιο στενή συνεργασία" - είπε ο δ/νων σύμβουλος του ΟΛΗ, Γιάννης Μπράς.
cretaliv.gr

Επιστροφή των κερδών από τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη


Το Αυστριακό Κοινοβούλιο αποφάσισε την επιστροφή στην Ελλάδα των κερδών που αποκόμισε από τα επιτόκια των ελληνικών κρατικών ομολόγων.
Η αυστριακή κεντρική τράπεζα εκτιμά πως τα ποσά θα ανέλθουν σε 61 εκατ. ευρώ το 2013, σε 55 εκατ. το 2014, σε 42 εκατ. το 2015, σε 32 εκατ. το 2016 και σε 25 εκατ. ευρώ το 2017. Συνολικά, η Αυστρία αναμένει να επιστρέψει στις ελληνικές αρχές 281,2 εκατ. ευρώ ως το 2038.

Όπως αναφέρει ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στην παρέμβασή του προς τους Υπουργούς Εξωτερικών και Οικονομικών, κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο και Ιωάννη Στουρνάρα, «η απόφαση αυτή για την επιστροφή αυτών των χρημάτων στην Ελλάδα, είναι πολύ σημαντική διότι θα συμβάλλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη, θα τονώσει την οικονομία και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση των αδικιών».

Ο Ηρακλειώτης Βουλευτής ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς εάν έχουν προβεί σε αντίστοιχες ενέργειες άλλα Ευρωπαϊκά Κοινοβούλια και ποιος είναι ο σχεδιασμός, προκειμένου να υπάρξουν τέτοιες ενέργειες, δεδομένου ότι τα κέρδη από τα επιτόκια των διακρατηθέντων ελληνικών ομολόγων, είναι αξιοσέβαστα ποσά.

Ο χρόνος... σταμάτησε στο ηλιακό ρολόι των Ενετών


Tου Μανόλη Παντινάκη

Το ηλιακό ρολόι στο Βυζάρι Αμαρίου, ίσως το μοναδικό μνημείο στο είδος του στην Κρήτη, από τότε που έφυγε ο παππούς Χαράλαμπος Βιδάκης, έπαψε να λειτουργεί, αφέθηκε στο...
έλεος του χρόνου και σήμερα, ευτυχώς, υπάρχουν μόνο τα απομεινάρια του, θυμίζοντας τις ιστορικές περιόδους επί Ενετοκρατίας και Τουρκοκρατίας.

Οι αρχαιολογικές υπηρεσίες, αγκυλωμένες σε άρρωστες και χρονοβόρες αντιλήψεις, αφήνουν απροστάτευτους θησαυρούς και οι τοπικές Αρχές επιδεικνύουν σοβαρό έλλειμμα παρέμβασης. Μέχρι που ζούσε ο παππούς Βιδάκης είχε καθημερινά την έγνοια της λειτουργίας του ρολογιού και ρωτούσε και το πρόσεχε ιδίαιτερα…

Ο κ. Περίανδρος Βιδάκης και η σύζυγός του Ειρήνη Κούνουπα, στο σπίτι τους στο Βυζάρι


Και αυτό το μνημείο, στην ταράτσα του σπιτιού του σημερινού ιδιοκτήτη Περίανδρου Βιδάκη, εγγονού του Χαράλαμπου, δίπλα στη βίλα Σαουνάτσου που και αυτή κατέρρευσε, μένει με τα λείψανά του και φυσικά χωρίς να λειτουργεί, ενώ εκατοντάδες ή και χιλιάδες ξένοι επισκέπτες από τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία, φτάνουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες στο Βυζάρι αναζητώντας τις αρχαιότητες, όταν «εμείς οι ίδιοι, δυστυχώς, δεν ενδιαφερόμαστε για την αξιοποίηση του πλούτου που κληρονομήσαμε».

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΕΤΟΥΣ

Λείψανα της ενετικής και τουρκικής περιόδου, είναι διάσπαρτα παντού στο Βυζάρι. Το MadeinCreta είχε αναδείξει πρόσφατα την εγκληματική εγκατάλειψη της «Ρημοκκλησιάς», της τρίκλιτης παλαιοχριστιανικής βασιλικής με ερείπια από τα ρωμαϊκά χρόνια, που ανακάλυψε μετά από ανασκαφές από το 1956-1958 ο καθηγητής Κ. Καλοκύρης.

Ότι έχει απομείνει από το ηλιακό ρολόι στην ταράτσα του σπιτιού του αείμνηστου Χαράλαμπου Βιδάκη


Το ενετικό ηλιακό ρολόι, έργο εξαιρετικής τέχνης, τοποθετήθηκε από τον Ενετό προύχοντα, ιδιοκτήτη του σπιτιού στην ταράτσα του και με τη λήξη της ενετοκρατίας και την κυριαρχία των Τούρκων στο νησί, περιήλθε στην κατοχή Τούρκου αγά που διέμενε στο Άνω Μέρος και χρησιμοποιούσε το σπίτι του Βυζαρίου «ως δεύτερο σπίτι, για να εισπράττει τους φόρους από τα χωριά της επαρχίας».

Με την ανταλλαγή των πληθυσμών, το σπίτι πέρασε στα ελληνικά χέρια και σε «κάποιον Χατζηαναγνώστη, αγνώστων λοιπών στοιχείων», γνωρίζει ο σημερινός ιδιοκτήτης του Περίανδρος Βιδάκης.

«Πιθανόν», εκτιμά ο κ. Βιδάκης, «να είχε αυτό το επώνυμο επειδή μπορεί ήταν αναγνώστης, δηλαδή ψάλτης στην εκκλησία. Δεν γνωρίζουμε περισσότερα για τον προηγούμενο ιδιοκτήτη, όσο κι αν προσπαθήσαμε, ψάχνοντας πηγές…»

Λείψανα της φάμπρικας στη βίλα Σαουνάτσου


Και αφού παρέμεινε το σπίτι στην ιδιοκτησία του Χατζηαναγνώστη, άγνωστο για πόσα χρόνια, πέρασε στη συνέχεια στον Χαράλαμπο Βιδάκη που το αγόρασε. «Μέχρι που είχε το σπίτι ο παππούς μου», λέει ο κ. Βιδάκης, «το ρολόι λειτουργούσε και το πρόσεχε πολύ. Μετά που πέθανε άρχισε η κατάρρευση του…»

Και μπορεί ο χρόνος να σταμάτησε πριν αιώνες στο ηλιακό ρολόι των Ενετών στο Βυζάρι, όμως και οι πολιτικές που ασκούνται στη διαφύλαξη και ανάδειξη του πολιτισμού μας, δυστυχώς, συνεχίζουν να παραμένουν στάσιμες.

Είναι στοιχείο ενός αργοκίνητου Κράτους που δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί από τη μικροπολιτική και τη διαφθορά…


madeincreta.gr

Ηράκλειο: Ρεκόρ ετοιμότητας στο λιμάνι - Καταφθάνουν τουρίστες ... από το «πουθενά»

Ο κακός καιρός ... βγήκε σε καλό στο Ηράκλειο, που εκτάκτως υποδέχεται ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο! Το "Silver Spirit" δεν κατάφερε να "δέσει" στο λιμάνι της Σαντορίνης και έτσι υποβλήθηκε αίτημα στο λιμάνι του Ηρακλείου, ώστε το πλοίο να συνεχίσει την κρουαζιέρα στην Κρήτη.

Η ανταπόκριση από το λιμάνι του Ηρακλείου ήταν άμεση και μάλιστα σημειώθηκε ρεκόρ ετοιμότητας, καθώς μέσα σε μία ώρα διευθετήθηκαν όλα τα ζητήματα για τρην υποδοχή του κρουαζιερόπλοιου, που περίπου στις 12.00 αναμένεται να φέρει στην πόλη τουρίστες ... από το "πουθενά"!


cretalive.gr

Είχε "προυπηρεσία" στα "φακελάκια" ο υπάλληλος του ΙΚΑ Ρεθύμνου

Απο το 2012 οι δικαστικές αρχές του Ρεθύμνου είχαν ζητήσει την διενέργεια έρευνας σε βάρος του 55χρονου Διευθυντή του τμήματος συντάξεων του ΙΚΑ Ρεθύμνου καθώς υπήρχαν καταγγελίες πως εκβιάζει ασφαλισμένους για να παίρνει χρήματα.

Ο 55χρονος που συνελήφθη χθες κατηγορείται για παθητική δωροδοκία, απιστία σχετική με την Υπηρεσία και παράβαση καθήκοντος.

Όπως αναφέρει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, είχε προηγηθεί καταγγελία, κατά τη διερεύνηση της οποίας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε μία 68χρονη αλλοδαπή, υπήκοο Βουλγαρίας και σε 59χρονο ημεδαπό, κατά την έξοδο τους από το κατάστημα Ι.Κ.Α. Ρεθύμνου, αφού προηγουμένως είχαν εισπράξει ποσό εκκαθάρισης ΕΚΑΣ και προκαταβολή συντάξεως επικουρικού ταμείου αντίστοιχα.

Όπως διαπιστώθηκε η μεν πρώτη είχε παραλάβει εκατό (100) ευρώ λιγότερα και ο δεύτερος λιγότερα εκατό πενήντα (150) ευρώ, ποσά τα οποία είχαν δώσει στο Διευθυντή του Τμήματος Συντάξεων του I.Κ.Α., για να «επισπεύσει» τις διαδικασίες χορήγησης.


Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί ο 55χρονος κρατικός λειτουργός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα ανωτέρω χρηματικά ποσά, τα οποία είχαν προσημειωθεί από το ταμείο του Ι.Κ.Α.

Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των χιλίων πεντακοσίων τριάντα πέντε (1.535) ευρώ, για το οποίο διερευνάται η προέλευση του.

Ο συλληφθείς εκμεταλλευόμενος τη θέση του καθυστερούσε σκοπίμως την εκκαθάριση συντάξεων και το επίδομα ΕΚΑΣ συνταξιούχων, με σκοπό να του καταβάλουν χρηματικά ποσά για την επίσπευση της διαδικασίας χορήγησης τους.

Επίσης από τον μήνα Νοέμβριο του έτους 2012, έχει διαταχθεί από τον κ. Εισαγγελέα Ρεθύμνου προκαταρτική εξέταση για την διερεύνηση του αδικήματος της εκβίασης από τον 55χρονο, καθόσον υπήρχε καταγγελία ηλικιωμένης γυναίκας σύμφωνα με την οποία, είχε απαιτήσει από αυτήν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ προκειμένου να τακτοποιήσει υπόθεση είσπραξης χρηματικού ποσού της ανάπηρης αδελφής της.

Το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου.


flashnews.gr

Αυστραλία: Η άγνωστη ιστορία μιας ηρωίδας της Μάχης της Κρήτης

Kανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η μικρόσωμη γυναίκα, που πέθανε πρόσφατα, ήταν ηρωίδα. Η ιστορία της έγινε γνωστή από τον «Νέο Κόσμο» με την ευκαιρία της...
επετείου της Μάχης της Κρήτης.


Η Στέλλα Τσιάμη στα 17 της, στην Κρήτη, ρίσκαρε τη ζωή της για να βοηθήσει τους συμμάχους, 23 για την ακρίβεια στρατιώτες αιχμαλώτους -18 Αυστραλούς και Νεοζηλανδούς και 5 Βρετανούς- που είχαν δραπετεύσει και κρύβονταν κοντά στο σπίτι της στον 'Αγιο Νικόλαo.

Η ίδια, μαζί με τον πατέρα της και δήμαρχο της περιοχής, Δημήτρη Λιβανό, τους έκρυψαν στις σπηλιές και για δυο μήνες, με κίνδυνο να βρεθεί μπροστά στο εκτελεστικό απόσπασμα του κατακτητή, μετέφερε μηνύματα που έκρυβε στις πλεξούδες της στους στρατιώτες, μέχρι που ο αδελφός της Τάσος μπόρεσε να τους φυγαδεύσει με μια ψαρόβαρκα.

Τέτοιες πράξεις ανδρείας, εντούτοις, δεν περνούσαν από τους Γερμανούς απαρατήρητες. Κάποιος σπιούνος σήκωσε το δάχτυλο και έδειξε το σπίτι του Λιβανού.

Ο αξιωματικός ζητούσε επίμονα πληροφορίες από τη Στέλλα με την κάνη του όπλου στραμμένη στα παιδάκια της αδελφής της. Τότε όρμησε επάνω του και πάλεψε μαζί του. Θα πρέπει να θαύμασε τον ηρωισμό της γιατί έφυγε από την ανοιχτή πόρτα χωρίς να κοιτάξει πίσω του.

Η Στέλλα παντρεύτηκε έναν Έλληνα στρατιώτη τον Λίο Τσιάμη και ήλθε στην Αυστραλία με τον άντρα της και το πρώτο παιδί τους, την Ελένη, το 1956.

Μετά από ένα χρονικό διάστημα, άνοιξαν ψαράδικο στο Wollongong, όπου διακρίθηκε για τη φιλανθρωπική της δράση, με ιδιαίτερη ευαισθησία για τους πεινασμένους και άστεγους.

Ποτέ δεν μιλούσε η ίδια για την ηρωική της δράση στην Κρήτη. Όταν πέθανε, όμως, ο πατέρας της και πήγε στην Κρήτη να μαζέψει τα πράγματά του, βρήκε κάτι το οποίο αισθάνθηκε ότι όφειλε να γνωστοποιήσει. Ήταν ένα γράμμα ευχαριστίας των συμμάχων που είχαν φυγαδεύσει και στο οποίο τους ευχαριστούσαν για το γεγονός ότι τους έσωσαν τη ζωή.

Η κόρη της Ελένη θα πει αργότερα: «Όταν γυρίσαμε πίσω, έγραψα στο Υπουργείο Απόστρατων της Αυστραλίας (Veteran Affairs) και τους πληροφόρησα για το γράμμα» Έτσι πριν 15 χρόνια σε μια τελετή που διοργάνωσε το RSL Ν. Ν. Ουαλίας, ο πρόεδρος του οργανισμού, Rusty Priest, την τίμησε με πιστοποιητικό ανδρείας.

Τρεις από τους παλαίμαχους που είχε σώσει ήλθαν ειδικά εκεί για να παρευρεθούν σ' αυτή την εξαιρετική τελετή και να την ευχαριστήσουν προσωπικά. Ήταν οι Dr.

Charles Hosking, Kingsley Murphy και Jack Cole.

Η ίδια, με ταπεινοφροσύνη -για την οποία θαυμάστηκε ακόμη περισσότερο- θα πει: «Δεν είμαι ηρωίδα. Φοβόμουν. Δεν φοβόμουν όμως το θάνατο. Έκανα οικογένεια και είχα μια καλή ζωή. Ποιος μπορεί να ζητήσει κάτι περισσότερο από αυτό»; Η Στέλλα Τσιάμη απεβίωσε πρόσφατα, μετά από μια επώδυνη ασθένεια. Ο γιος της και οι δύο κόρες της θα πουν ότι τους ζήτησε να «πενθήσουν με αξιοπρέπεια».

Ήταν ο τρόπος που ταίριαζε σε μια γυναίκα που στον ανθό της νιότης της περιφρόνησε τον θάνατο!

E.Π.Κ.ΚΡΉΤΗΣ : " Νικήτρια βγήκε, οικογένεια ανέργων δανειοληπτών , με Δικαστικό Συμβιβασμό


 Πρωτοφανές!!! Η   τύχη ήταν  με την οικογένεια δανειοληπτών ,(σύζυγος και σύζυγος) ανέργων ,οι  οποίοι προσέφυγαν στο ν.3869/2010,  έκαναν την Εξωδικαστική διαδικασία μέσω της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, της οποίας αμφότεροι τυγχάνουν μέλη, αλλά μη αποδεχόμενες οι Τράπεζες τις προτάσεις των δανειοληπτών για ρύθμιση του χρέους τους, οι δανειολήπτες προχώρησαν  στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο Χανίων, όπου εκεί πλέον ενώπιον του Δικαστή "κέρδισαν"  βάσει νόμου,  την επικύρωση του σχεδίου, λόγω του ότι  οι Τράπεζες δεν προέβαλλαν νόμιμα αντιρρήσεις για το αρχικό σχέδιο  διευθέτησης οφειλών.
 Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται  για δανειολήπτες οι οποίοι έχουν χρέος σε τέσσερις  Τράπεζες 203.111 Ευρώ, ¨τα τελευταία χρόνια,ένιωσαν αδυναμία πληρωμής του χρέους τους, αποφ'ασισαν και  μπήκαν στην διαδικασία που ορίζει ο ν.3869/2010 καταθέτοντας αίτηση στο Ειρηνοδικείο Χανίων, κλήθηκαν δε  οι Τράπεζες  να καταθέσουν τις προτάσεις τους εντός προθεσμίας δύο μηνών ως ο νόμος ορίζει (ν.3869?2010), όμως στην προκειμένη περίπτωση οι Τράπεζες δεν προέβαλλαν στην οριζόμενη από το νόμο προθεσμία αντιρρήσεις για το αρχικό σχέδιο  διευθέτησης οφειλών, έτσι  τεκμαίρεται ότι συμφωνούν  και συνεχίζοντας  την διαδικασία, το Δικαστήριο επικύρωσε το σχέδιο του δανειοληπτών,  όπως αυτό υπεβλήθη. δηλ. επήλθε δικαστικός  συμβιβασμός  γινόμενο δεκτό το σχέδιο ρύθμισης (προτάσεις του δανειολήπτη), η αίτηση για ρύθμιση και απαλλαγή  του δανειολήπτη από τις οφειλές θεωρείται ότι ανακλήθηκε(ως ποτέ δεν υποβλήθηκε).
Αναλυτικότερα, πρόκειται για οικογένεια ανέργων δανειοληπτών ,με  τρία  σπουδάζοντα τέκνα ,που είχαν δανειστεί για να αποκτήσουν ένα σπίτι, την εποχή που το εισόδημα τους μηνιαία έφθανε τις 5000 Ευρώ, όμως τα πράγματα άλλαξαν , η οικονομική κρίση που"δέρνει" την Χώρα 'αγγιξε και αυτούς, με αποτέλεσμα από την μια μέρα ως την άλλη, να χάσουν τις δουλειές τους και σήμερα να βρίσκονται σε αδυναμία να ανταποκριθούν στα χρέη τους, όμως ,  στο σχέδιο διευθέτησης οφειλών ,είχαν προτείνει συνολική δόση μηνιαίως ο καθένας ξεχωριστά 120 Ευρώ μηνιαίως, σε χρέος  203.111 Ευρώ ,με ένα ζητώντας ακόμα ένα χρόνο περίοδο χάριτος.
 Συμπερασματικά: ¨Ως ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης  ,οφείλουμε να περάσουμε στην κοινωνία ότι, ο Νόμος 3869?2010 ,έχει θεραπευτικές διατάξεις, που βοηθούν να ανασάνουν τα "υπερχρεωμένα νοικοκυριά" όπως στην προκειμένη περίπτωση  , που "πεντακάθαρα" αποτυπώνεται    με τις  υπαρ.161 και 162 /2013, αποφάσεις του, Ειρηνοδικείου Χανίων, που αφενός  Επικύρωσε  το σχέδιο διευθέτησης των οφειλών των δανειοληπτών ,όπως αυτό υποβλήθηκε από αυτούς, αφετέρου δε θεωρείται ότι  η αίτηση τους είναι, σαν να μη υποβλήθηκε ποτέ!!! Δηλαδή η οικογένεια των δανειοληπτών έχει την δυνατότητα να ξαναπροσφύγει στο Νόμο 3869/2010 , όπως αναφέρεται στις διατάξεις αυτού, εάν νοιώσει περαιτέρω αδυναμία.Στην προκειμένη περίπτωση η οικογένεια των δανειοληπτών , σώζει την μοναδική της κατοικία 140 τ.μ , απαλλάσσεται από την  καθημερινή όχληση και ενόχληση των εισπρακτικών εταιρειών, και ικανοποιεί τις Πιστώτριες Τράπεζες μόνο με το δικό της Μπορώ!!! Δηλαδή μόνο με 120 Ευρώ/μήνα έκαστος.
                                                               
        Η  Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης
                           
                                                  Ιωάννα Μελάκη

«Προχωρούν οι Υπουργικές Αποφάσεις για τους χώρους στάθμευσης φορτηγών και λεωφορείων»


Μετά τις παρεμβάσεις Αυγενάκη


Για το νομοθετικό πλαίσιο που θα διέπει τους χώρους στάθμευσης φορτηγών και λεωφορείων , απαντά ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Σταύρος Καλαφάτης στην παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι ιδιωτικές επιχειρήσεις στάθμευσης αυτοκινήτων λειτουργούν κάτω από  συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο και  σε αυτές επιτρέπεται η στάθμευση και η φύλαξη επιβατικών οχημάτων και μοτοσυκλετών. «Ωστόσο, διαπιστώνεται απουσία νομοθετικού πλαισίου όσον αφορά στην ίδρυση επιχείρησης με αντικείμενο την ιδιωτική στάθμευση μεγάλων οχημάτων, τριαξονικών, φορτηγών και λεωφορείων. Για τις επιχειρήσεις αυτές δεν υπάρχει κάποιος σύννομος τρόπος αδειοδότησης και λειτουργίας», όπως έχει επισημάνει ο κ. Λ. Αυγενάκης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Σταύρος Καλαφάτης απαντά στον Ηρακλειώτη Βουλευτή ότι: «έχουν διαβιβαστεί τα σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  στη Διεύθυνση Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, α) για τους χώρους στάθμευσης φορτηγών αυτοκινήτων και λεωφορείον και β) για τους χώρους πλύσης καθαρισμού και λίπανσης οχημάτων. Τα εν λόγω σχέδια αξιολογούνται σε συνάρτηση με το υπό διαμόρφωση σχέδιο Π.Δ. με θέμα «Κατηγορίες και Περιεχόμενο Χρήσεων Γης» το οποίο θα αντικαταστήσει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα χρήσεων γης».


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...