Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Χανιά: Αντιδράσεις για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Να συνταχθούν με τις αποφάσεις που θα ληφθούν πανελλαδικά από τον κλάδο συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία Χανίων.

Παράλληλα, συνέταξαν και ενέκριναν ψήφισμα στο οποίο, αφού εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της υπηρεσίας, ζητούν από τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και την ΚΕΔΕ να αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση που καταργηθεί η δημοτική αστυνομία.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας με τον κ. Σκουλάκη, παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρη Κορναράκη.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Χανίων, Γιάννης Καραντωνάκης «οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία λένε όχι στην οριζόντια σφαγή που έχει ξεκινήσει και θα κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο». Ο κ. Καραντωνάκης σημείωσε ότι η προσφορά του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας στις τοπικές κοινωνίες είναι σημαντική και κάλεσε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό των δημοτικών αστυνομικών.

Στη δημοτική αστυνομία των Χανίων υπηρετούν 64 άτομα, στον δήμο Πλατανιά πέντε και στον Κίσαμο δύο. Εν αναμονή των εξελίξεων, που δρομολογούνται σε κεντρικό επίπεδο, βρίσκεται και ο δήμος Χανίων.

Ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι η στάση του δήμου θα καθοριστεί μετά και τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ, ωστόσο, σε επίπεδο Κρήτης, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες αντίδρασης και υποστήριξε ότι η κατάργηση και της δημοτικής αστυνομίας αφορά γενικότερα τη λειτουργία των δήμων.

Την αντίθεσή της στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας εξέφρασε και η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ των Χανίων, Σοφία Τζεκάκη. «Πρόκειται για έναν ακόμα ξαφνικό θάνατο. Είναι κάτι που το περιμέναμε, ίσως όχι τόσο γρήγορα. Βάλεται η τοπική αυτοδιοίκηση και θα πρέπει να αντιδράσουμε, και οι εργαζόμενοι και οι δήμαρχοι. Χρειάζεται κοινή θέση και κοινή αντίδραση» υπογράμμισε η κ. Τζεκάκη.

Καυστικός για τη θέση της ΚΕΔΕ, που όπως υποστήριξε συμφώνησε με την κινητικότητα, εμφανίστηκε ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων και μέλος του ΠΑΜΕ, Μανώλης Νταγκουνάκης. «Η κυβέρνηση δεν παρανομεί. Εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με την ΚΕΔΕ» υποστήριξε ο κ. Νταγκουνάκης και ζήτησε να μην υπάρξει καμιά απόλυση.

Αύριο, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στους δήμους των Χανίων.

Προσφέρει δουλειά αλλά ... καμία δεν ενδιαφέρθηκε!

Συνέβη κι αυτό! Μεγαλοξενοδόχος ζήτησε τη βοήθεια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου για να βρει καμαριέρες και το ενδιαφέρον που εισέπραξε ήταν ανύπαρκτο, δείγμα πως στην...
εποχή της ανέχειας και της κρίσης κάποιοι - ή μάλλον κάποιες - έχουν ακόμη την πολυτέλεια να απορρίπτουν εργασία που τους προσφέρεται!


Όπως αποκάλυψε στο CRETALIVE ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σωκράτης Βαρδάκης μετά την επιτυχή συνάντηση που είχε την περασμένη εβδομάδα με το γνωστό μεγαλοξενοδόχο κ. Μήτση, για το πρόβλημα της καθυστέρησης πληρωμών στο προσωπικό του ξενοδοχείου LAGUNA κι αφού λύθηκε το πρόβλημα, ο τελευταίος ζήτησε από τον πρόεδρο του ΕΚΗ, τη βοήθεια του για να προσλάβει άμεσα 25 καμαριέρες για τις ανάγκες των ξενοδοχείων του.

Ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου δεν περίμενε την εξέλιξη της υπόθεσης, αφού παρά τις προσπάθειες του για 3 μέρες δεν υπήρξε το παραμικρό ενδιαφέρον! Μάλιστα ζήτησε και τη βοήθεια του προέδρου των Ξενοδοχοϋπαλλήλων Γιώργου Αρετίνη, αλλά το μόνο που έγινε ήταν να βρεθεί τελικά μία (!) ενδιαφερόμενη, που κι αυτή στην πορεία προτίμησε να μην πάει να δουλέψει!

"Είναι το δεύτερο περιστατικό μετά από εκείνο στην περίοδο της ελαιοσυγκομιδής, που το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου... βγήκε στη γύρα για να ικανοποιήσει τις ανάγκες σε εργατικό δυναμικό στην τοπική αγορά και δεν βρίσκουμε ανταπόκριση" λέει στο CRETALIVE ο Σωκράτης Βαρδάκης. "Δεν ξέρω τι να υποθέσω, αν η κοινωνία είναι ανώριμη και δεν ξέρει τι ακριβώς ψάχνει, ωστόσο δεν μπορώ να δώσω μια πειστική απάντηση, πως στο Ηράκλειο των 20.000 ανέργων, υπάρχουν συμπολίτες μας που πετάνε στα σκουπίδια μια θέση εργασίας"!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...