Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Χανιά: Αντιδράσεις για την κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας

Να συνταχθούν με τις αποφάσεις που θα ληφθούν πανελλαδικά από τον κλάδο συμφώνησαν, κατά τη διάρκεια της γενικής τους συνέλευσης, οι εργαζόμενοι στη δημοτική αστυνομία Χανίων.

Παράλληλα, συνέταξαν και ενέκριναν ψήφισμα στο οποίο, αφού εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση της υπηρεσίας, ζητούν από τον δήμαρχο Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη και την ΚΕΔΕ να αντιδράσουν δυναμικά σε περίπτωση που καταργηθεί η δημοτική αστυνομία.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας με τον κ. Σκουλάκη, παρουσία των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ και του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Χανίων, Δημήτρη Κορναράκη.

Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος της δημοτικής αστυνομίας Χανίων, Γιάννης Καραντωνάκης «οι εργαζόμενοι στην υπηρεσία λένε όχι στην οριζόντια σφαγή που έχει ξεκινήσει και θα κάνουν ότι μπορούν για να αποτρέψουν αυτό το ενδεχόμενο». Ο κ. Καραντωνάκης σημείωσε ότι η προσφορά του προσωπικού της δημοτικής αστυνομίας στις τοπικές κοινωνίες είναι σημαντική και κάλεσε τους πολίτες να σταθούν στο πλευρό των δημοτικών αστυνομικών.

Στη δημοτική αστυνομία των Χανίων υπηρετούν 64 άτομα, στον δήμο Πλατανιά πέντε και στον Κίσαμο δύο. Εν αναμονή των εξελίξεων, που δρομολογούνται σε κεντρικό επίπεδο, βρίσκεται και ο δήμος Χανίων.

Ο κ. Σκουλάκης σημείωσε ότι η στάση του δήμου θα καθοριστεί μετά και τις αποφάσεις της ΚΕΔΕ, ωστόσο, σε επίπεδο Κρήτης, προανήγγειλε ότι θα υπάρξουν πρωτοβουλίες αντίδρασης και υποστήριξε ότι η κατάργηση και της δημοτικής αστυνομίας αφορά γενικότερα τη λειτουργία των δήμων.

Την αντίθεσή της στην κατάργηση της δημοτικής αστυνομίας εξέφρασε και η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ των Χανίων, Σοφία Τζεκάκη. «Πρόκειται για έναν ακόμα ξαφνικό θάνατο. Είναι κάτι που το περιμέναμε, ίσως όχι τόσο γρήγορα. Βάλεται η τοπική αυτοδιοίκηση και θα πρέπει να αντιδράσουμε, και οι εργαζόμενοι και οι δήμαρχοι. Χρειάζεται κοινή θέση και κοινή αντίδραση» υπογράμμισε η κ. Τζεκάκη.

Καυστικός για τη θέση της ΚΕΔΕ, που όπως υποστήριξε συμφώνησε με την κινητικότητα, εμφανίστηκε ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων και μέλος του ΠΑΜΕ, Μανώλης Νταγκουνάκης. «Η κυβέρνηση δεν παρανομεί. Εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα με την ΚΕΔΕ» υποστήριξε ο κ. Νταγκουνάκης και ζήτησε να μην υπάρξει καμιά απόλυση.

Αύριο, στις 11.00 θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στους δήμους των Χανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...