Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Οδοντιατρική περίθαλψη για παιδιά από 6-12 ετών


Απάντηση Μπέζα στην παρέμβαση Αυγενάκη

Για την παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας στους μαθητές, απαντά... ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι ο δείκτης μέσης τιμής παιδιών ηλικίας 12 ετών με τερηδόνα είναι 2,2% όταν στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης κινείται από 0,7 έως 1,7%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο δείκτης αυτός να πλησιάζει το 25% στους ενήλικους Έλληνες, το σύνολο σχεδόν των οποίων καταφεύγει σε ιδιωτικά ιατρεία για οδοντιατρική έλλειψη σχετικής υποδομής στο ΕΣΥ (13.500 ιδιώτες οδοντίατροι έναντι 1000 περίπου στο ΕΣΥ και ΙΚΑ).

9:14 το πρωί: Σεισμική δόνηση δυτικά της Κρήτης.

Σεισμική δόνηση μεγέθους  σημειώθηκε στις 9:14 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κρήτης.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης στο Υπουργείο Οικονομικών για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Μ. Κεφαλογιάννης μετέβη στο Υπουργείο Οικονομικών  μαζι με δήμαρχο Μαλεβιζίου Κώστα Μαμουλάκη και τον αντιδήμαρχο Γ. Αεράκη καθός και τον επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που εκπονεί την μελέτη ανάδειξης της Αμμουδάρας Μ. Βουράκη για το θέμα της αξιοποίησης του παραλιακού μετώπου της Αμμουδάρας Γαζίου.

Συναντήθηκαν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας των Ελληνικών Ακινήτων του Δημοσίου κ. Γρ. Δούνη, τον Γεν. Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Αβρ. Γούναρη με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών για να συζητήσουν το θέμα της παραχώρησης έκτασης 70 περίπου στρεμμάτων προς το δήμο Μαλεβιζίου.

Ε.Π.Κ.Κρήτης: "Παράταση των πλειστηριασμών όσο κρατάει η κρίση"


Γράφει η Ιωάννα Μελάκη

Βαρεθήκαμε, την πίεση, τον εκβιασμό, τον φόβο από το 2009, η ίδια αναμασημένη τσίχλα..."Πλειστηριασμοί" Νόμοι "ανάσα" και πάλι ο ίδιος εφιάλτης "πλειστηριασμός",
Εμείς λέμε ,ως καταναλωτές δανειολήπτες, που η κρίση μας οδήγησε να χάσουμε την δουλειά μας, που η κρίση μας μείωσε τους μισθούς μας,που η κρίση μας έκανε συνταξιούχους επαίτες,που η πολιτεία άφησε την αγορά ανέλεγκτη

κύριοι,
" ΠΟΛΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΡΊΣΗ, ΌΧΙ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΉΠΤΕΣ , ΌΧΙ ΤΟΥΣ ΑΔΎΝΑΜΟΥΣ ΠΟΛΊΤΕΣ"

Νοέμβριος “Μήνας Εφηβείας” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος μυστηρίου "Καιρός για Ήρωες" του συγγραφέα, Πολυχρόνη Κουτσάκη, καλεί τους Χανιώτες μαθητές στις τρεις εκδηλώσεις του Μήνα Εφηβείας. Η υπόθεση του συγκεκριμένου μυθιστορήματος διαδραματίζεται στα Χανιά και έχει ως βασικούς ήρωες εφήβους.

Η δράση “Μήνας Εφηβείας” ταξιδεύει για πρώτη φορά φέτος στην πόλη μας και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Ο μήνας Νοέμβριος για τις Εκδόσεις Πατάκη είναι ένας μήνας αφιερωμένος στους εφήβους, στους καθηγητές  και τους γονείς τους, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, που αφορούν στην τέχνη και θεματικές ενότητες όπως: Λογοτεχνία, Κινηματογράφο, Θέατρο, Μουσική, Design, Φιλοσοφία, Ποίηση, Ψυχολογία, Λαϊκή παράδοση, κ.ά.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να έχουν οι έφηβοι τον πρώτο λόγο με την παρουσία τους, τις παρεμβάσεις και τη δράση τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...