Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Οδοντιατρική περίθαλψη για παιδιά από 6-12 ετών


Απάντηση Μπέζα στην παρέμβαση Αυγενάκη

Για την παροχή πρωτοβάθμιας οδοντιατρικής φροντίδας στους μαθητές, απαντά... ο Υφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας σε παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος επεσήμανε ότι ο δείκτης μέσης τιμής παιδιών ηλικίας 12 ετών με τερηδόνα είναι 2,2% όταν στις προηγμένες χώρες της Ευρώπης κινείται από 0,7 έως 1,7%. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο δείκτης αυτός να πλησιάζει το 25% στους ενήλικους Έλληνες, το σύνολο σχεδόν των οποίων καταφεύγει σε ιδιωτικά ιατρεία για οδοντιατρική έλλειψη σχετικής υποδομής στο ΕΣΥ (13.500 ιδιώτες οδοντίατροι έναντι 1000 περίπου στο ΕΣΥ και ΙΚΑ).


Όπως αναφέρει ο Υφυπουργός κ. Μπέζας: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει μεριμνήσει για την παροχή της συγκεκριμένης δράσης και έχει αναθέσει το έργο με κανονιστικές ρυθμίσεις ως η Υπουργική Απόφαση Α3β/οικ.15-3-2013 «Περί παροχής οδοντιατρικής φροντίδας στα Κ.Υ. μη αστικών περιοχών» στα υφιστάμενα κέντρα υγείας της χώρας.»

«Όσον αφορά τον ΕΟΠΥΥ οι παραπάνω ενέργειες ήδη υλοποιούνται από τις Μονάδες Υγείας του Οργανισμού και επιπρόσθετα έχει ληφθεί μέριμνα για τη συνολική αντιμετώπιση του θέματος. Συγκεκριμένα, ο νέος τροποποιημένος κανονισμός παροχών του ΕΟΠΥΥ, άρθρο 12, προβλέπει ότι η οδοντιατρική περίθαλψη παρέχεται από τους οδοντιάτρους των μονάδων υγείας του Οργανισμού, αλλά και εντός δικτύου ιδιωτικών συμβεβλημένων οδοντιατρείων ή πολυοδοντιατρείων, για συγκεκριμένες παροχές πρόληψης σε παιδιά ηλικία 6-12 ετών, η οποία και ξεκινά από 1-1-2014.»

Τέλος , όπως αναφέρεται στην απάντηση του Υφυπουργού, «οι υπηρεσίες του Οργανισμού στην παρούσα φάση βρίσκονται στο στάδιο της προετοιμασίας για τον καθορισμό του τρόπου, του ελέγχου, της αξιολόγησης, καθώς και κάθε άλλης διαδικασίας, σύμφωνα με τα εκάστοτε δεδομένα του προϋπολογισμού, για την δημιουργία του προβλεπομένου για την συγκεκριμένη παροχή πρόληψης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...