Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Νοέμβριος “Μήνας Εφηβείας” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

H Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων με αφορμή την έκδοση του μυθιστορήματος μυστηρίου "Καιρός για Ήρωες" του συγγραφέα, Πολυχρόνη Κουτσάκη, καλεί τους Χανιώτες μαθητές στις τρεις εκδηλώσεις του Μήνα Εφηβείας. Η υπόθεση του συγκεκριμένου μυθιστορήματος διαδραματίζεται στα Χανιά και έχει ως βασικούς ήρωες εφήβους.

Η δράση “Μήνας Εφηβείας” ταξιδεύει για πρώτη φορά φέτος στην πόλη μας και απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων. Ο μήνας Νοέμβριος για τις Εκδόσεις Πατάκη είναι ένας μήνας αφιερωμένος στους εφήβους, στους καθηγητές  και τους γονείς τους, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, που αφορούν στην τέχνη και θεματικές ενότητες όπως: Λογοτεχνία, Κινηματογράφο, Θέατρο, Μουσική, Design, Φιλοσοφία, Ποίηση, Ψυχολογία, Λαϊκή παράδοση, κ.ά.

Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι να έχουν οι έφηβοι τον πρώτο λόγο με την παρουσία τους, τις παρεμβάσεις και τη δράση τους.


Για  δηλώσεις συμμετοχής και περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Δημοτικών Βιβλιοθηκών Χανίων, τηλ. 28213-41662 ή το Τμήμα εκδηλώσεων Εκδόσεων Πατάκη, τηλ. 210.36.50.024.

1η Εκδήλωση
Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, 9:30 π.μ. και Τετάρτη 27 Νοεμβρίου, 9:30 π.μ.
Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, τηλ. 2812 3 41774. Εκδήλωση για μαθητές Β΄, Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου.
Σεμινάρια Υπερμάθησης
Πολυχρόνης Κουτσάκης: Συγγραφέας, Επίκουρος Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
σε συνεργασία με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Βασιλομανωλάκη Ο.Ε. (www.polygnosi.gr/seminars_inst.htm).
Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ένα μικρό σεμινάριο εξάσκησης σε εφαρμογές της αποκλίνουσας σκέψης και των καπέλων της σκέψης, να παίξουν παιχνίδια μνήμης, να έρθουν σε πρώτη επαφή με την τεχνική ταχυανάγνωσης και θα πάρουν ερεθίσματα για το πώς να οργανώνουν τη μελέτη τους. Η εκδήλωση βασίζεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα γνωστικής επιτάχυνσης, που έχει σχεδιαστεί από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Βασιλομανωλάκη Ο.Ε.

2η Εκδήλωση
Πέμπτη 28 Νοεμβρίου, 9:30 π.μ. και Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, 9:30 π.μ.
Στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων,. Εκδήλωση για μαθητές όλων των τάξεων του Λυκείου.
Πίσω από εφηβικές ταινίες, video clip, εικόνες και βιβλία: Τι;
Οι έφηβοι θα έχουν τη δυνατότητα να συναντήσουν τον συγγραφέα και επίκουρο καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, Πολυχρόνη Κουτσάκη και, με αφορμή ερεθίσματα που θα τους δώσει μέσα από ταινίες, video clip, εικόνες, βιβλία κ.ά., θα προσεγγίσουν με διαδραστικό τρόπο θέματα, που απασχολούν τους νέους σήμερα στις σχέσεις τους με τους άλλους, με το δικαίωμά τους στο όνειρο για ένα καλύτερο αύριο, το δικαίωμά τους στην έκφραση, κ.ά.

3η Εκδήλωση
Νοέμβριος 2013 - Ιανουάριος 2014
Οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της πόλης κατακλύζονται από εφήβους! Για μια ολόκληρη μέρα, οι έφηβοι των Χανίων γίνονται ραδιοφωνικοί παραγωγοί και κάνουν πρόγραμμα για τους συνομηλίκους τους, δίνοντας τη σκυτάλη, όταν τελειώνουν το πρόγραμμά τους, στους "συναδέλφους τους" που θα βρίσκονται σε άλλο σταθμό. Μουσική, παιχνίδια, συζήτηση για θέματα που αφορούν τους εφήβους και άφθονη πλάκα από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του μέλλοντος.

Περισσότερες λεπτομέρειες γι' αυτή την εκδήλωση θα ανακοινωθούν στους συμμετέχοντες σε κάποια από τις δύο προηγούμενες εκδηλώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...