Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Κρήτη: Κλείνουν σημαντικούς Λιμενικούς Σταθμούς - Διάτρητη η φύλαξη των ακτών!


Ορατό είναι το λουκέτο σε τρεις Λιμενικούς Σταθμούς της Κρήτης. Πρόκειται για εκείνους στο Καστρί της Βιάννου, στον Κόκκινο Πύργο και στην Γεωργιούπολη.



Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση συνδικαλιστικών εκπροσώπων των Λιμενικών, οι οποίοι μιλώντας στο Flashnews.gr κάνουν λόγο για διάτρητη φύλαξη των ακτών του νησιού εφόσον προχωρήσει ο σχεδιασμός. Μάλιστα η ανησυχία εντείνεται τώρα που το κύμα λαθρομετανάστευσης είναι έντονο.


Την ίδια ώρα ανακοίνωση για το ενδεχόμενο κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού στον Κόκκινο Πύργο εξέδωσε ο Βουλευτής της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

«Είναι αδιανόητο να σχεδιάζεται το κλείσιμο Λιμενικού Σταθμού Κόκκινου Πύργου στο νοτιότερο σύνορο της Ελλάδας και της Ευρώπης, την Κρήτη.

Την ώρα που και ο ίδιος ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου διαπιστώνει ότι παρατηρούνται αυξημένες μεταναστευτικές ροές από την Ανατολική Μεσόγειο, την ώρα που το 1ο οκτάμηνο του 2013 παρατηρήθηκαν αυξημένες παράνομες μεταναστευτικές πιέσεις που μεταφράζονται σε 223 περιστατικά, με 5.327 αλλοδαπούς και 61 διακινητές, την ίδια ώρα μεθοδεύεται το κλείσιμο του Λιμενικού Σταθμού στον Κόκκινο Πύργο.

Η ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να επανεξετάσει αυτή την ολοφάνερα λανθασμένη απόφαση, την ώρα που στις γύρω περιοχές συμβαίνουν σοβαρές κοινωνικό-πολιτικές εξελίξεις και αστάθεια, με ορατό τον κίνδυνο της παράνομης εισόδου αλλοδαπών και της αύξησης της εγκληματικότητας.»

flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...