Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Διαρρήκτες μπούκαραν σε σχολείο και έκλεψαν μέχρι και μαρκαδόρους

Της Κατερίνας Μηναδάκη / prismanews.gr

Μέχρι και τους μαρκαδόρους από το νηπιαγωγείο Γέργερης έκλεψαν άγνωστοι σήμερα τα ξημερώματα ! Νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο που βρίσκονται στο χωριό της Ρίζας του Ψηλορείτη φαίνεται ότι μπήκαν στο στόχαστρο διαρρηκτών, οι οποίοι θεώρησαν ότι θα έβρισκαν ... θησαυρό σε ένα χώρο μάθησης και γνώσης μικρών παιδιών. Έτσι επί δύο συνεχόμενα βράδια οι θρασύτατοι διαρρήκτες μπαινόβγαιναν στις κτιριακές εγκαταστάσεις των σχολείων αρπάζοντας ότι έβρισκαν μπροστά τους.

Το πρώτο βράδυ οι κλέφτες έσπασαν την πόρτα του δημοτικού σχολείου άρπαξαν ένα cd player από μία αίθουσα. Το επόμενο πρωί, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, έγινε σχετική καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και το περιστατικό έμεινε στα χαρτιά αφού κανένα περιπολικό δεν εμφανίστηκε στην περιοχή, όπως είπαν οι κάτοικοι.

Δεύτερη φορά 

Το επόμενο κιόλας βράδυ, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι διαρρήκτες κατάφεραν και τρύπωσαν ξανά, αυτή τη φορά στις αίθουσες του νηπιαγωγείου αλλά και στο γραφείο των δασκάλων. Έτσι άρπαξαν μία μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, άνοιξαν όλες τις ντουλάπες με τη γραφική ύλη των σχολείων και πήραν ακόμα και τους μαρκαδόρους των μικρών μαθητών.
Όταν έφτασαν το πρωί στο σχολείο τους δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, μαθητές και γονείς βρέθηκαν μπροστά σε μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη αφού όλα ήταν άνω- κάτω και βέβαια δεν υπήρχε ούτε υλικό για να απασχοληθούν τα νηπιαγωγάκια.

Το όλο θέαμα αλλά και η απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στο χώρο, από τον οποίο οι διαρρήκτες είχαν πάρει ακόμα και τα δεύτερα κλειδιά προφανώς για να μπορούν να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι, αναστάτωσε ολόκληρη τη μικρή κοινωνία της Γέργερης που είδε τους κλέφτες να έχουν αποθρασυνθεί και να μπαίνουν ακόμα και στα νηπιαγωγεία που κάνουν μάθημα πολύ μικρά παιδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δημοτικό σχολείο της Γέργερης πάνε 100 μαθητές ενώ στο νηπιαγωγείο 35 μικρά παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...