Με εισαγγελική παραγγελία επιδόθηκε στην οικογένεια Κοσμαδάκη ο ιατρικός φάκελος του 11μηνου μωρού της οικογένειας που "έφυγε" άδικα μετά από μια επέμβαση "ρουτίνας". 

Συγκεκριμένα, η δικηγόρος της οικογένειας, Κατερίνα Χατζηδογιαννάκη υπέβαλε αίτηση στην Εισαγγελέα Ηρακλείου, προκειμένου η διοίκηση του νοσοκομείου να δώσει το φάκελο.
Εν τω μεταξύ, η οικογένεια που δεν έχει λάβει ακόμη απαντήσεις στα αμέτρητα "γιατί;" διόρισε τεχνική σύμβουλο (ιατροδικαστή) που θα εξετάσει εξονυχιστικά όλες τις πτυχές της υπόθεσης, σε σχέση με τα ιατρικά θέματα της υπόθεσης του θανάτου του μωρού.

Μάλιστα η συνήγορος της οικογένειας έχει ήδη ετοιμάσει και θα αποστείλει, αύριο, εξ ονόματος της οικογένειας, υπόμνημα καταγγελίας, με αποδέκτες τον Υπουργό Υγείας και τους αρμόδιους φορείς Υγείας.

Σε σχέση με την ευθύνη του χειρουργού αλλά και τη συγκλίνουσα ευθύνη των υπόλοιπων εργαζομένων στο τμήμα Παιδοχειρουργικής, κατά το επίμαχο διάστημα οπότε το μωρό νοσηλεύτηκε, θα υποβληθεί αίτημα παραπομπής, όχι στο τοπικό πειθαρχικό συμβούλιο, αλλά στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο, με το ερώτημα της ποινής της αργίας.


 cretalive.gr