Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Και ο Δήμος θα έχει γνώμη για τις "γουρούνες" στα Μάλια

Με τη σύμφωνη γνώμη πλέον του Δήμου η εγκατάσταση και ο ανώτερος επιτρεπόμενος αριθμός τετράτροχων μοτοποδηλάτων  ("γουρούνες") στα Μάλια. 
Αυτό τονίζεται σε απάντηση της Υπουργού Τουρισμού στον Λ. Αυγενάκη

Με Κοινοβουλευτική παρέμβαση του Βουλευτή Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με «τον έλεγχο και τον περιορισμό τετράτροχων μοτοποδηλάτων στην περιοχή των Μαλίων», η Υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη έδωσε την εξής απάντηση:

«Οι επιχειρήσεις εκμίσθωσης μοτοσικλετών άνω των 50 κ.ε., άνευ οδηγού ανήκουν στις τουριστικές επιχειρήσεις του άρθρου 2 του ν. 2160/93 (ΦΕΚ Α΄ 118, όπως ισχύει). Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ: 16598/29.12.2010 κοινή απόφαση των Υπουργών πολιτισμού & Τουρισμού και Υποδομών, Επικοινωνιών και Δικτύων (ΦΕΚ Β΄ 2189) «Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων εκμίσθωσης μοτοσικλετών άνω των 50 κ.ε. άνευ οδηγού» για τη λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών, απαιτείται Ειδικό Σήμα Λειτουργίας 9ΕΣΛ) το οποίο χορηγείται εφάπαξ από τις οικείες Περιφερειακές Υπηρεσίες Τουρισμού του ΕΟΤ. Με την εν λόγω απόφαση δόθηκε η δυνατότητα εκμίσθωσης σε ποσοστό 20% της συνολικής δυναμικότητας των επιχειρήσεων αυτών, τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων τα οποία διαθέτουν έγκριση τύπου σύμφωνα με την αρ. 48145/2327/08.08.2003 (ΦΕΚ Β΄ 1207) κοινή απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και Μεταφορών & Επικοινωνιών, όπως ισχύει. Στο άρθρο 3 αυτής, καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για τη χορήγηση ΕΣΛ, μεταξύ των οποίων και η «σύμφωνη γνώμη του οικείου Δήμου ή της Κοινότητας για την εγκατάσταση της επιχείρησης στο συγκεκριμένο χώρο καθώς και για τον ανώτατο επιτρεπόμενο αριθμό εκμισθούμενων από την επιχείρηση μοτοσικλετών, τρίκυκλων και τετράκυκλων οχημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...