Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο διάσημος καλλιτέχνης από την Κρήτη που ζωγραφίζει με το στόμα και κάνει τον γύρο του κόσμου


Κατάγεται από την Κρήτη, ζει και εργάζεται στη Σουηδία και «φιγουράρει» στη λίστα με τους 800 καλύτερους ζωγράφους στον κόσμο που ζωγραφίζουν με το στόμα...


Ο λόγος για τον 53χρονο σήμερα Ηλία Ραυτόπουλο, ο οποίος έμεινε παραπληγικός στα 23 του μετά από τροχαίο και έμαθε να το μην το βάζει κάτω.


Πρόκειται για έναν παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνη, που φημίζεται για τα εκπληκτικά του έργα που υμνούν το γυναικείο σώμα. Για πινέλα χρησιμοποιεί τη δύναμη της ψυχής, καθώς ο μόνος τρόπος για να αποτυπώσει στον καμβά τα έργα του είναι το στόμα του...

Ο Ηλίας Ραυτόπουλος γεννήθηκε το 1958 στα Χανιά. Ήταν φοιτητής στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, όταν τον Αύγουστο του 1981 έπαθε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό ατύχημα που του προκάλεσε παράλυση των άνω και κάτω άκρων. Αρχισε να ζωγραφίζει με το στόμα το 1986. Εχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στα Χανιά με μεγάλη επιτυχία και έχει εμφανισθεί σε πολλά καλλιτεχνικά φόρουμ.

Οι εκθέσεις του έχουν ταξιδέψει σε Αμερική, Ιαπωνία, Ισπανία, Αγγλία, Πορτογαλία και Αυστραλία.

Η Ηλίας Ραυτόπουλος μιλώντας στην Espresso παροτρύνει τους Ελληνες να μην «παραδοθούν» τονίζοντας πως είναι για μεγάλα πράγματα.

«Μην παραιτείσαι Ελληνα. Εσύ είσαι για μεγάλα πράγματα. Γράψ΄τους όλους στα παλιά σου τα υποδήματα. Σε έκαναν να χρωστάς. Δεν φταις εσύ. Σε πρόδωσαν. Θα αυτοκτονήσεις για τα χρέη; Συνέχισε να ζεις! Η αυτοκτονία είναι απελπισία. Κάνε κουράγιο. Οι Ελληνες είμαστε παιδιά του φωτός. Το αποδεικνύουν και οι χοροί μας. Οι κυκλωτικοί, οι πολεμικοί, οι κρητικοί , οι ποντιακοί, αυτοί οι άνδρες που δεν σκύβουν το κεφάλι» αναφέρει χαρακτηριστικά, παραδίδοντας μαθήματα θάρρους.







Πηγή φωτογραφιών από το λογαριασμό του στο Facebook


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...