Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΒΙΝΤΕΟ - Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί…Το πανεπιστήμιο Κρήτης

Βαρύ εξακολουθεί να παραμένει το κλίμα στο πανεπιστήμιο Κρήτης έπειτα και από τη συνεδρίαση της συγκλήτου το πρωί της Τρίτης, ενώ οι ενιαίοι φορείς διδασκόντων σήμερα ζήτησαν για πρώτη φορά από τους συγκλητικούς την παραίτηση όλων των αιρετών οργάνων διοίκησης της πανεπιστημιούπουλης στο Ρέθυμνο.


Μάλιστα τόνισαν πως σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, τότε δεν αποκλείεται να προχωρήσουν ακόμη και σε αποχή από τα μαθήματα τους, τη στιγμή που και ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων στο Ρέθυμνο δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.


“Ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί” θυμίζει το τελευταίο 24ωρο και το πανεπιστήμιο Κρήτης, έπειτα από την ανάρτηση της προσωρινής λίστας στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ των ονομάτων των υπαλλήλων που απογράφησαν πρόσφατα, από τους οποίους και θα προκύψουν οι 49 εργαζόμενοι του ιδρύματος που πρόκειται να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Το πρωί της Τρίτης,  σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα, ξεκίνησε η συνεδρίαση της συγκλήτου, που διήρκησε για ώρες, με τους εκπροσώπους των ενιαίων φορέων διδασκόντων να ζητούν από τους συγκλητικούς την παραίτηση όλων των αιρετών οργάνων διοίκησης της πανεπιστημιούπουλης στο Ρέθυμνο, ως ένα πρώτο μέτρο πίεσης για να πάρει πίσω το υπουργείο την επίμαχη απόφαση και να μπορέσει να λειτουργήσει στοιχειωδώς το πανεπιστήμιο. Και αυτό διότι στην παρούσα φάση το ίδρυμα, δεν μπορεί να λειτουργήσει, όπως υποστηρίζουν οι ενιαίοι φορείς διδασκόντων, αφού πέρα από τους 49, αλλά και τους 10 που δεν απογράφησαν, καταγράφονται και δεκάδες συνταξιοδοτήσεις.

Από την άλλη ο σύλλογος διοικητικών υπαλλήλων του Ρεθύμνου -που αναμένεται να συνεδριάσει αύριο- θα κληθεί να αποφασίσει την περαιτέρω στάση που θα τηρήσει, χωρίς να αποκλείεται η υιοθέτηση της στάσης της πανελλήνιας ομοσπονδίας που έχει ήδη προκηρύξει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.
Και όλα αυτά τη στιγμή που φοιτητές του ιδρύματος δηλώνουν πως συμπαραστέκονται στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων, χωρίς ωστόσο να δείχνουν προβληματισμένοι για την πορεία της ακαδημαϊκής περιόδου.

neatv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...