Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Σε αργία παιδοχειρουργός μετά τον θάνατο βρέφους

Από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου (φωτό αρχείου)
Σε προσωρινή αργία μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας και τη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου έθεσε ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Νίκος Κόκκινης, τον παιδοχειρουργό που έκανε την πρώτη επέμβαση στο έντεκα μηνών βρέφος και τον οποίο η οικογένειά του κατηγορεί για τον θάνατο του παιδιού.

Το αγοράκι άφησε την τελευταία του πνοή στο Νοσοκομείο, ύστερα από επιπλοκές που ακολούθησαν επέμβαση ρουτίνας και τρεις εγχειρήσεις βουβωνοκήλης σε διάστημα τριών ημερών.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής Μανόλης Μιχαλοδημητράκης, που έκανε τη νεκροψία- νεκροτομή, παρουσία τεσσάρων ιατρών, μίλησε για ιατρικό λάθος λέγοντας ότι δεν έγινε σωστή συρραφή των ραμμάτων στην πρώτη επέμβαση που οδήγησε σε εισχώρηση του εντέρου, με αποτέλεσμα «τον στραγγαλισμό και τη νέκρωση του», που οδήγησαν στη σηψαιμία και τον θάνατο του βρέφους.

Ο πατέρας του άτυχου μωρού, σοκαρισμένος από το τραγικό συμβάν, περιέγραψε μιλώντας στους δημοσιογράφους το όλο ιστορικό και τις τρεις επεμβάσεις κάνοντας λόγο για βαρύτατα ιατρικά λάθη και στρεφόμενος κατά του γιατρού που έκανε την πρώτη επέμβαση υποστηρίζοντας ότι «δεν συμπεριφέρθηκε σωστά».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου αποφάσισε «την αναστολή της άσκησης καθηκόντων του Ιατρού Σακελλάρη Γεωργίου Ε.Α. Παιδοχειρουργικής Κλινικής ΠΑΓΝΗ».

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...