Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Ηράκλειο: Διαγωνισμός για το γλυκό του κουταλιού

Την Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε η διαδικασία συμμετοχής των ενδιαφερομένων στον διαγωνισμό «Γλυκό του κουταλιού» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 του μηνός στις 6.00 μ.μ. στο 3 ΚΕ.ΚΟΙΦ-Α.Π.Α. Δειλινών, Εργοτέλους και Ηπείρου γωνία, στο Ρέθυμνο.


«Τα “Τραταρίσματα”, για το καλωσόρισμα των φίλων μας, με ένα παραδοσιακό γλυκό του κουταλιού, είναι συνήθεια πολύ παλιά, αλλά τόσο όμορφη που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα από πολλές νοικοκυρές. Στόχος του διαγωνισμού είναι να επαναφέρουμε σε κάθε ελληνικό σπίτι τα ξεχασμένα γλυκά του κουταλιού. Ένας επιπλέον στόχος είναι τιμήσουμε τους αυθεντικούς δημιουργούς, κυρίως ηλικιωμένες κυρίες, που από γενιά σε γενιά μεταφέρουν ατόφια την παράδοση και, ταυτόχρονα, να δώσουμε ένα γλυκό ερέθισμα στις νεότερες γενιές, να ασχοληθούν με την παρασκευή του γλυκού του κουταλιού», αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Η αξιολόγηση - βαθμολόγηση των διαγωνιζόμενων θα γίνεται από ειδική κριτική επιτροπή αποτελούμενη από γνωστούς σεφ. Στα τρία πρώτα καλύτερα γλυκά θα απονεμηθούν ειδικά δώρα και σε όλους τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό θα απονεμηθεί έπαινος συμμετοχής.

Να σημειωθεί τέλος ότι οι συμμετέχοντες στο διαγωνισμό θα παρουσιάσουν ένα γλυκό της επιλογής των, ενώ επισημαίνεται ότι το κάθε δείγμα πρέπει να φέρει τα πλήρη στοιχεία του δημιουργού (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, τηλέφωνο επικοινωνίας), καθώς και τη σχετική αναλυτική συνταγή (υλικά και τρόπο εκτέλεσης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...