Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Λ.Μενδώνη - Μουσείο και στο Ρέθυμνο (VIDEO)

Η κ.Μενδώνη του υπουργείου Πολιτισμού, συνάντησε, τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον οποίο διαβεβαίωσε ότι στον προσωρινό κατάλογο των αιτημάτων της χώρας προς την UNESCO έχουν συμποεριληφθεί η Σπιναλόγκα, αλλά και ενετικές οχυρώσεις. "Ικανοποιήσαμε το αίτημα πριν υποβληθεί" - είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενη στη δεύτερη πρόταση στον κατάλογο. Στον κατάλογο αυτό συμπεριλαμβάνονται, φυσικά, και τα Μινωικά Ανάκτορα.

"Αυτό που όμως είναι πολύ μπροστά σε σχέση με τα υπόλοιπα είναι η Σπιναλόγκα, λόγω της δουλειάς που έχει προιηγηθεί, από τις υπηρεσίες περιφέρειας, το δήμο και το Τεχνικό Επιμελητήριο" - είπε η κ.Μενδώνη.

Σε ό,τι αφορά τα Μουσεία όλου του νησιά, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, ενώ για το Μουσείο του Ρεθύμνου, η κ.Μενδώνη ανέφερε ότι οι υπηρεσίες της περιφέρειας εκπονούν, αυτό το διάστημα, μελέτη, προκειμένου στο ναό του Αγίου Φραγκίσκου να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ η δημιουργία μιας προσωρινής έκθεσης, στα πρότυπα της προσωρινής έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου. Έτσι από του χρόνου θα έχει και το Ρέθυμνο ένα χώρο στον οποίο θα εκτίθεται η ιστορία του.

 
crete2day.grEnhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...