Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Ιεράπετρα: Κάνουν το σταυρό τους μην αρρωστήσουν μετά τις 15 του μήνα


Οι επιπτώσεις από τη σταδιακή κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας αποτυπώνουν ένα θλιβερό σκηνικό στα δημόσια νοσοκομεία με απίστευτες καταστάσεις να έρχονται στο προσκήνιο από τις ίδιες τις κοινωνίες που απαιτούν...καλύτερες παροχές περίθαλψης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Στην παθολογική κλινική, μετά την συνταξιοδότηση ενός από τους γιατρούς της, το προσωπικό αρκεί για να εφημερεύει πλέον η κλινική μονάχα το μισό μήνα.

Για τον υπόλοιπο μήνα οι ασθενείς θα πρέπει είτε να κάνουν υπομονή, είτε να μεταφερθούν σε άλλο νοσοκομείο είτε να κάνουν το σταυρό τους. Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εδώ. Η επιτροπή αγώνα Ιεράπετρας καταγγέλλει τις νέες συστηματικές προσπάθειες υποβάθμισης του νοσοκομείου, αποτέλεσμα όπως επισημαίνει των συνεχών περικοπών, των άκριτων συγχωνεύσεων κλινικών και νοσοκομείων και της δραματικής περικοπής του δικαιώματος όλων στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία.

Για εμάς, τους κατοίκους αυτού του δήμου, δεν έχει αλλάξει και δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως κανένα από τα αιτήματα που θέσαμε από το ξεκίνημα των αγώνων μας για το νοσοκομείο, το ΤΕΙ και το δήμο μας, παρά τις μικρές υποχωρήσεις - ελιγμούς της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το νοσοκομείο μας εμμένουμε σταθερά στην απαίτησή μας για ένα πλήρες νοσοκομείο, με όλο το μόνιμο προσωπικό και τον προϋπολογισμό που χρειάζεται για να λειτουργούν όλες οι κλινικές του απρόσκοπτα όλο το μήνα, επισημαίνουν χαρακτηριστικά και σήμερα το μεσημέρι, στη μία, προχωρούν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το νοσοκομείο.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...