Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Πάνω από 12 τόνους κηπευτικά έβγαλε ο Λαχανόκηπος του Δήμου στο Ηράκλειο


Εντυπωσιακό είναι το αποτέλεσμα της παραγωγής του Δημοτικού Λαχανόκηπου στο Ηράκλειο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που παρουσιάζει η Ζωοδόχος Πηγή ως συντονιστής του «Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας στο Δήμο Ηρακλείου» και ο Σύλλογος Τριτέκνων νομού Ηρακλείου ως υπεύθυνος φορέας της κοινωνικής δομής του Δημοτικού Λαχανόκηπου. 

Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος, σε ενιαίο αρδευόμενο και περιφραγμένο αγρόκτημα, παρέχει σε κάθε ωφελούμενο αγροτικό τεμάχιο γεωργικής έκτασης 60 τ.μ., σπόρους, φυτά, λιπάσματα και εργαλεία με σκοπό την αποκλειστική εκμετάλλευση για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Το σύνολο των ωφελούμενων που εξυπηρετεί η δομή του Δημοτικού Λαχανόκηπου ανέρχεται στα 100 άτομα. Το 10% της παραγωγής του, ο κάθε ωφελούμενος, το αποδίδει στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.


Κατά τη θερινή περίοδο (Μάιος έως Σεπτέμβριος) το γενικό σύνολο της παραγωγής του Δημοτικού Λαχανόκηπου ανήλθε στους 12 τόνους κηπευτικών προϊόντων εκ των οποίων οι 2,2 τόνοι (20% της παραγωγής) δόθηκαν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δικτύου ώστε να καλύψει ανάγκες και άλλων ωφελούμενων

 . Ενδεικτικά να αναφερθεί ότι μεταξύ των παραγόμενων προϊόντων ήταν ντομάτες, αγγούρια, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκύθια, καρπούζια, πεπόνια και πολλά άλλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει ήδη η φύτευση προϊόντων της χειμερινής περιόδου.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην δημιουργική και ταυτόχρονα παραγωγική διαδικασία του Δημοτικού Λαχανόκηπου μπορούν να απευθυνθούν άμεσα από το Γραφείο Διαμεσολάβησης, οδός Μεραμβέλου 56 (δίπλα στα ξενοδοχείο Ατλαντίς) και τηλέφωνο 2810-242190 καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 – 17:00.

http://www.creteplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...