Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα σοκ: Πρωτιά στην Κρήτη – Θερίζει το αλκοόλ τους νέους

Την πρώτη θέση πανελλαδικά στην υπερκατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών κατέχει το Ρέθυμνο, σύμφωνα με στοιχεία του κέντρου πρόληψης κατά των εξαρτήσεων. 


Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι η κατανάλωση αλκοόλ ξεκινά κυρίως στην επαρχία από την τρυφερή ηλικία των 6 ετών και μάλιστα αρκετές φορές έπειτα από παρότρυνση των ίδιων των γονέων.

Τα σαρωτικά ποσοστά χρήσης αλκοόλ που κατατάσσει το νομό Ρεθύμνου στην πρώτη θέση πανελλαδικά, έρχεται να επιβεβαιώσει η έρευνα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων η οποία αποτυπώνει την άγνοια του κινδύνου που συνεπάγεται η υπερκατανάλωση αλκοόλ σε όλες τις ηλικίες.

Στις ηλικίες 15 ως 19 οι νέοι στο Ρέθυμνο φαίνεται να καταναλώνουν αλκοολούχα ποτά με υψηλή συχνότητα κάθε εβδομάδα και σε ποσότητες ικανές να καταστήσουν τους ίδιους τους χρήστες εξαρτημένους. Αυτό προκύπτει και από την ιδιαίτερα αυξημένη προσέλευση νέων ανθρώπων στο κέντρο πρόληψης, όπου ζητούν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Αυτό που διαπιστώνουν οι επιστημονικοί συνεργάτες του κέντρου είναι πως οι νέοι που καλούνται να απαντήσουν στα ερωτηματολόγια του κέντρου, αγνοούν τους κινδύνους για τη ζωή και την υγεία τους από την κατανάλωση αλκοόλ

Ακόμη πιο ανησυχητική είναι η διαπίστωση που δείχνει ότι η κατανάλωση αλκοόλ ξεκινά κυρίως στην επαρχία από την ηλικία την τρυφερή ηλικία των 6 ετών και μάλιστα αρκετές φορές έπειτα από παρότρυνση των ίδιων των γονέων.

Το κέντρο πρόληψης κατά των εξαρτήσεων του Ρεθύμνου λειτουργεί με τη στήριξη του ΟΚΑΝΗ για να παρέχει ακόμη συμβουλευτική σε εκπαιδευτικούς για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν εντός της σχολικής κοινότητας.



neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...