Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Η κρητική κουζίνα... ταξιδεύει στην Ευρώπη

Σε όλη την Ευρώπη θα "ταξιδέψει" η κρητική κουζίνα μέσα από την παραγωγή Βρετανικού τηλεοπτικού δικτύου που βρίσκεται στα Χανιά στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου για την προβολή του γαστρονομικού τουρισμού.

Ο διάσημος σεφ James Martin βρίσκεται από χθες επί κρητικού εδάφους. Το πρωί επισκέφθηκε τη δημοτική αγορά και διάλεξε τα πιο φρέσκα λαχανικά και χόρτα. Στη συνέχεια κατέβηκε στο ενετικό λιμάνι και προμηθεύτηκε ολοζώντανα ψάρια από ένα καΐκι, προκειμένου να μαγειρέψει μια παραδοσιακή κακαβιά, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Τα γυρίσματα της εκπομπής του Βρετανού σεφ έγιναν μέσα σε ένα αλιευτικό σκάφος, εν πλω στο ενετικό λιμάνι, ενώ από νωρίς το πρωί το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής έκανε γυρίσματα στην περιοχή, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προβολή και τη διαφήμιση των Χανιών και της Κρήτης στο εξωτερικό.

Γυρίσματα θα γίνουν ακόμη στους τάφους των Βενιζέλων, στο Ακρωτήρι αλλά και σε παραδοσιακή πιστοποιημένη ταβέρνα κρητικής διατροφής.

Σύμφωνα με την πρόεδρο της επιτροπής τουριστικής προβολής του δήμου Χανίων Μαρία Κοκκινάκη, ο Βρετανός σεφ πιστεύει "ότι υπήρχε η αναγκαιότητα να προβληθεί η καλή πλευρά της Κρήτης, γιατί οι Βρετανοί γνωρίζουν μόνο την πλευρά των Μαλλίων κι όσων γίνονται εκεί. Θέλουν να αναδείξουν το άλλο κομμάτι της Κρήτης το όμορφο, τα κρητικά προϊόντα, το λάδι, τα πορτοκάλια και τη μεγάλη διατροφική τους αξία".

Ο Μartin θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς σεφ της Βρετανίας και οι εκπομπές του παρακολουθούνται από ένα εκατομμύριο και πλέον τηλεθεατές. Η εκπομπή θα μεταδοθεί στη Βρετανία τον Οκτώβριο του 2011. Η τηλεοπτική σειρά θα έχει κύκλο 10 εκπομπών με γυρίσματα σε 4 διαφορετικές χώρες της Μεσογείου: Tην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και τη Γαλλία


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...