Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Κρήτη: Έργα για οδική ασφάλεια 16 εκ. ευρώ

Ένα σημαντικό έργο για την οδική ασφάλεια στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Κρήτης, την ανάπτυξη της ενδοχώρας του νησιού και την ενίσχυση της απασχόλησης του ντόπιου εργατικού δυναμικού, ξεκινά άμεσα μετά τη σύμβαση που υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρίας.

Πρόκειται για το υποέργο «Βελτίωση πρόσφυσης (αντιολισθηρός τάπητας), αποκατάσταση και αντικατάσταση οδοστρωμάτων, τεχνικά έργα», που εντάσσεται στο έργο της οδικής ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κρήτης. Το όλο έργο έχει προϋπολογισμό 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η σημερινή σύμβαση, που υπεγράφη παρουσία και της Προϊσταμένης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης κ. Ιερωνυμάκη, έχει προϋπολογισμό μελέτης τα 16 εκατομμύρια ευρώ.


Πέρα από τη σημαντικότητα του έργου, το οποίο έχει να κάνει με την ασφάλεια των οδηγών, ο κ. Αρναουτάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, που ανάλαβαν εξολοκλήρου το κομμάτι των μελετών του έργου, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια επ’ ωφελεία της Κρήτης και των Κρητικών.

Υπενθυμίζεται ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες ανέλαβαν την εκπόνηση των μελετών από τα πρώτα κιόλας βήματα της αιρετής Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου οι Τεχνικές Υπηρεσίες θα έχουν ολοκληρώσει το κομμάτι των προκηρύξεων και των διαγωνισμών για το σύνολο του έργου, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2013.

Να σημειωθεί ότι η σημερινή σύμβαση αφορά εργασίες και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες της Κρήτης, το επαρχιακό οδικό δίκτυο των
οποίων θα τύχει σημαντικών βελτιώσεων.

Αντικείμενο της εργολαβίας αυτής - που έχει ανάδοχο τη «Λατομική ΑΤΕ»- είναι η εκτέλεση των απαιτουμένων εργασιών τεχνικών έργων και ασφαλτοστρώσεων, για την βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι εργασίες που προτείνονται αφορούν εκσκαφή - φρεζάρισμα ασφαλτικού οδοστρώματος, εργασίες ασφαλτόστρωσης καθώς και εργασίες για την κατασκευή τεχνικών έργων διαφόρων μορφών, με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας της κυκλοφορίας και της ακεραιότητας του οδοστρώματος.

Όλες οι επεμβάσεις θα γίνουν εντός των ορίων της οδού και δεν απαιτούνται επιπλέον απαλλοτριώσεις, γεγονός που απομακρύνει το ενδεχόμενο καθυστερήσεων στην εκτέλεση του έργου.

«Προϊσταμένη Αρχή» και αναθέτουσα αρχή του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...