Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ο δερβίσης της Βανδή από το... Ηράκλειο Κρήτης

Αρωμα Ελλάδας στα φετινά βραβεία MAD, με την υπογραφή της Δέσποινας Βανδή. Η εκρηκτική τραγουδίστρια για άλλη μία φορά κατάφερε να ξεσηκώσει τα πλήθη με την άκρως καλοκαιρινή εμφάνισή της.

Το special σκηνικό παρέπεμπε σε αγρό αιγαιοπελαγίτικου νησιού και κατάφερε να δώσει μια διαφορετική ματιά στα βραβεία, που συνηθίζουν να εντυπωσιάζουν με τα ξενόφερτα στοιχεία τους.

Τα στάχια που είχαν στηθεί σε ολόκληρη την επιφάνεια της σκηνής, το εξαιρετικό φόρεμα της καλλίγραμμης Δέσποινας, οι ελληνικές μελωδίες του Φοίβου και η σκηνοθετική ματιά του Απόλλωνα Παπαθεοχάρη σφράγισαν τη μεγάλη επιτυχία, η οποία συμπληρώθηκε με την εμφάνιση πέντε επαγγελματιών χορευτών ανατολίτικων χορών σε δερβίσικους στροβιλισμούς.

Οι περιστρεφόμενοι δερβίσηδες, μεταξύ αυτών και ο μετρ του είδους Νίκος Μάλεκ, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στο κοινό όσο και στους διάσημους προσκεκλημένους, που δεν έπαψαν στιγμή να συζητούν για την ιδιαίτερη εμφάνιση της βραδιάς.

Μάλιστα, στις πρόβες η Δέσποινα Βάνδη ήταν απίστευτα ενθουσιασμένη με τους χορευτές, ενώ συζητούσε συνεχώς μαζί τους προκειμένου να μάθει τα μυστικά τους, καθώς οι συγκεκριμένοι χοροί δεν μπορούν να εκτελεστούν από οποιονδήποτε, αφού είναι συνδεδεμένοι με τη μυστικιστική έκσταση.

Η «Espresso της Κυριακής» εντόπισε τον Νίκο Μάλεκ στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί ζει και δραστηριοποιείται με απόλυτη επιτυχία, που ξεπερνά ακόμα και τα ελληνικά σύνορα, αφού διάσημες σχολές χορού τον καλούν προκειμένου να δείξει τις ικανότητές του:

«Η συνεργασία μας με τη Δέσποινα Βανδή στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αυτό φαινόταν ότι θα συμβεί από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας μας» αναφέρει ο Νίκος Μάλεκ και προσθέτει:

«Είναι πραγματικά μια άψογη επαγγελματίας. Χάρηκα που μου δόθηκε η ευκαιρία να βρεθώ έστω και λίγα λεπτά κοντά της. Η αλήθεια είναι ότι δεν θα βρισκόμουν εκεί, αν η σπουδαία χορεύτρια και φίλη μου Αννα Δημητράτου δεν μου έκανε την πρόταση να συμμετάσχω στο σχήμα. Ολα ξεκίνησαν όταν οι άνθρωποι της παραγωγής του μουσικού καναλιού που διοργάνωσε τη λαμπερή βραδιά αναζητούσαν να βρουν Ελληνες χορευτές, εξειδικευμένους στον ιδιαίτερο χορό των Τούρκων μοναχών Σούφι. Ετσι επικοινώνησαν με την Αννα Δημητράτου, η οποία διατηρεί τη σχολή χορού Oriental Expression. Μαζί χορέψαμε τον τουρκικό χορό Σούφι, ενώ στη σκηνή ήταν επίσης ο Prince Kayammer, που έχει γράψει τη δική του ιστορία στους ανατολίτικους χορούς, αλλά και η Βασιλική Λυμπεροπούλου με την Αννα Γεωργάτσου, οι οποίες εντυπωσιάζουν με τη σκηνική παρουσία τους. Με άλλα λόγια, ήμασταν μια δυνατή ομάδα και αυτό ήταν κάτι που φάνηκε και μετά, όταν μας πλησίασαν όλοι οι καλλιτέχνες για να μας συγχαρούν. Στις πρόβες, θυμάμαι, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι στροβιλιζόμαστε με άνεση για ώρα. Οντως, δεν είναι κάτι απλό, θέλει εσωτερική δύναμη και φυσικά πολλές ώρες εξάσκησης και εκπαίδευσης».

Αρωμα Ανατολής
Ο σπουδαίος καλλιτέχνης βρίσκεται σε συνεχείς πρόβες, καθώς ετοιμάζει ένα χορευτικό υπερθέαμα που θα παρουσιαστεί στις 10 Αυγούστου στο Ηράκλειο Κρήτης: «Η βραδιά θα έχει τίτλο “Αρωμα Ανατολής”. Θα παρουσιαστούν χοροί από όλα τα μήκη και πλάτη της Ανατολής, που θα συνοδεύονται από αυθεντικές εντυπωσιακές στολές. Πάνω από είκοσι χορευτές θα δώσουμε στον κόσμο ένα θέαμα που δεν έχει δει μέχρι σήμερα».

Το όνειρο του καλλιτέχνη είναι να καταφέρει να κάνει θεσμό αυτήν τη βραδιά στην Κρήτη: «Πραγματικά, είμαι ενθουσιασμένος για όλο το πρόγραμμα. Ευχαριστώ τη σχολή Steps Dance Academy για τη συμπαράσταση που δείχνει στο όνειρό μου. Δουλεύουμε σκληρά ώστε να δώσουμε το 100%. Θα παρουσιάσουμε πολλούς χορούς, όπως τη Μελάγια που είναι από την Αλεξάνδρεια, λιβανέζικο Ντάμπεκ, Μπάλαντι, Νούμπια, Δερβίσικο, Τζίπσι Ρομάν, Ανδαλουσιανό, Μπόλιγουντ, Χαγκάλαχ, Φακίρ σόου και άλλους» καταλήγει ο χορευτής Νίκος Μάλεκ.


ΘΑΝΟΣ ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ/espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...