Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Παράταση συμβάσεων του προσωπικού των ΚΗΦΗ


Ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης 

Την λήξη των συμβάσεων  για το προσωπικό των Κέντρων  Ημερήσιας-Διημέρευσης Φροντίδας  Ηλικιωμένων, αναδεικνύει με κοινοβουλευτική του παρέμβαση, ο Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης προς τον Υπουργούς Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Εσωτερικών κ.κ. Ιωάννη Βρούτση και Ευριπίδη Στυλιανίδη και ζητά την παράταση των συμβάσεων μέχρι την έναρξη του νέου προγράμματος.

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έχουν ενταχθεί οι πράξεις «Ενέργειες στήριξης ηλικιωμένων και λοιπών ατόμων που χρήζουν βοήθειας για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των εμμέσως ωφελουμένων» η οποία χρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. για το έτος 2012.

Όπως αναφέρεται στην παρέμβαση του Ηρακλειώτη Βουλευτή: «το πρόγραμμα έληξε στις 31/12/2012, ωστόσο, έχει ανακοινωθεί η συνέχιση του προγράμματος. Από τη λήξη όμως του προγράμματος μέχρι την έναρξη του νέου, μεσολαβεί αρκετό διάστημα με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία των Κέντρων Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, αλλά και του προσωπικού που απασχολούνται σε αυτά αφού έχουν λήξει και οι συμβάσεις εργασίας».

Επιπλέον, στα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων  σε όλη την Επικράτεια εξυπηρετούνται 1.521 ηλικιωμένοι και εργάζονται 276 εργαζόμενοι και στα Κέντρα Διημέρευσης  – Ημερήσιας Φροντίδας εξυπηρετούνται 1.176 άτομα με αναπηρίες και απασχολούνται 460 εργαζόμενοι.

Ο κ. Λευτέρης Αυγενάκης  αναφέρει ότι: «δεδομένης της οικονομικής κατάστασης, αλλά και λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος του παραγόμενου κοινωνικού έργου, είναι αναγκαία η άμεση παράταση των συμβάσεων του προσωπικού μέχρι την έναρξη του νέου προγράμματος».

Στο πλαίσιο αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση για  την επόμενη εβδομάδα, με τους εκπροσώπους  των εργαζομένων των ΚΗΦΗ και  την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...