Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Μάταλα η Επιστροφή των χίπις!

Η περιοχή Μάταλα στο Ηράκλειο Κρήτης έχει χαραχτεί στη μνήμη όλων ως η παραλία με τους χίπις.

Τα τελευταία 24ωρα ο χώρος ζωντανεύει ξανά από ήχους, εικόνες και πολύχρωμους… χίπηδες χάρη στο Matala Festival 2011.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται με αμείωτο κέφι και διάθεση ενώ η μουσική ρέει άφθονη όπως το αλκοόλ!

Γνωστά συγκροτήματα και Dj’s δίνουν το παρόν τις βραδινές ώρες κάνοντας μια σουπερ funky αναδρομή στις ξέγνοιαστες στιγμές της δεκαετίας του ’70.

Αν βρίσκεστε ήδη στη Κρήτη, επισκεφτείτε το φεστιβάλ ενώ αν αφουγκραστείτε τις σπηλιές θα ακούσετε τους χίπις…

Η πρωτοβουλία για την... επιστροφή ανήκει στο Γερμανό δημοσιογράφο και συγγραφέα Αρν Στροχμάγιερ.

Και ο ίδιος πάντως όταν θέλησε να διοργανώσει αυτή την εκδήλωση δεν είχε φανταστεί το μέγεθος της επιτυχίας.

Η αλήθεια είναι πως, όταν ο κ. Στροχμάγιερ απευθύνθηκε στο δήμο Φαιστού η δημοτική Αρχή ανταποκρίθηκε πλήρως αναλαμβάνοντας στην ουσία το κύριο βάρος αυτής της διοργάνωσης. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου για το «Μάταλα Φεστιβάλ 2011»: «Οι εκδηλώσεις έχουν αποτελέσει την έναρξη μιας νέας πολιτιστικής, αλλά και επικοινωνιακής καμπάνιας για την ανάδειξη και διαχρονική προβολή του δήμου σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Με θεματική ενότητα για το 2011 την αναβίωση των θρυλικών Ματάλων της δεκαετίας του ‘60-‘70, το Φεστιβάλ έχει ήδη συγκεντρώσει την προσοχή του διεθνούς Τύπου.

Το διεθνές Φεστιβάλ Μάταλα 2011 αποτελεί πραγματικό γεγονός για το δήμο μας. Και όλοι εμείς, δήμαρχος, δημοτικό συμβούλιο, οι υπηρεσίες του δήμου και οι δημότες Φαιστού, έχουμε κάθε δικαίωμα να αισθανόμαστε περήφανοι.

Είναι, λοιπόν, πολύ σημαντική η επαγγελματική διοργάνωση του Φεστιβάλ υπό την αιγίδα του δήμου μας, ώστε να διασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις μιας άρτιας και αποτελεσματικής διοργάνωσης.

Το Φεστιβάλ απευθύνεται με το δικό του μοναδικό τρόπο σε όλο το κοινό.
Μας προσκαλεί σε ένα γοητευτικό ταξίδι, να μοιραστούμε μικροί και μεγάλοι τη μαγεία της μουσικής, της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και να αναδείξουμε τα ιδανικά της νεολαίας.
Το Φεστιβάλ υπογραμμίζει τις δυνατότητες και τις προοπτικές του δήμου μας και αποτελεί μια πρωτοποριακή για τα κρητικά δεδομένα διοργάνωση. Φιλοδοξεί να καταστεί ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του δήμου μας με διεθνή εμβέλεια.
Η φετινή πρώτη διοργάνωση φέρνει στο δήμο μας καλλιτέχνες από διάφορες χώρες, παρουσιάζο ντας ένα πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η προβολή της περιοχής και η ανάδειξη της μοναδικής της αξίας, κρητικά προϊόντα και δημιουργία εμπορικών «δρόμων».
Η οικονομική ενδυνάμωση του δήμου μέσα από νέα κίνητρα.
Η τουριστική - οικονομική ανάπτυξη του δήμου και η προσέλκυση θεματικού τουρισμού.
Η ανάδειξη του πολιτισμού και της λαογραφικής παράδοσης του δήμου, μέσα σε κλίμα γιορτής, χαράς και διασκέδασης.
Η διαμονή περίπου 1.500 από το σύνολο των επισκεπτών θα γίνει στο κάμπινγκ της περιοχής και θα είναι δωρεάν. Για τους υπόλοιπους έχουν επιστρατευθεί όλα τα διαθέσιμα δωμάτια.
Σύμφωνα με τον μη οριστικό ακόμη πρόγραμμα, το Σάββατο θα γίνει η επίσημη έναρξη με την παρουσίαση του λευκώματος του Αρν Στροχμάγιερ, ενώ θα διοργανωθεί και ένα κρητικό γλέντι στο χώρο των Ματάλων.
Το πρόγραμμα της δεύτερης και τρίτης μέρας είναι ανάλογο. Από το πρωί θα ξεκινά με μουσική, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 15 συγκροτήματα ελληνικά και ξένα για να παίξουν live. Ενώ θα γίνονται beach party που θα διαρκούν μέχρι το πρωί. Η πλαζ στα Μάταλα θα είναι, επίσης, ανοικτή ενώ οι σπηλιές τη μέρα θα είναι επισκέψιμες. Οι εξέδρες που θα παίζουν τα συγκροτήματα θα έχουν φόντο τις σπηλιές.
Παράλληλα, έχει ληφθεί μέριμνα για τα παιδιά των επισκεπτών, καθώς θα λειτουργεί οργανωμένος χώρος φύλαξης με δραστηριότητες για παιδιά (αθλοπαιδιές, δημιουργική απασχόληση με ζωγραφική, επιδείξεις, κλόουν κ.λπ.).
Επίσης, θα λειτουργούν εκθέσεις με τοπικά προϊόντα της Κρήτης.
Η τοπική Αστυνομία ήδη έχει προχωρήσει σε ειδικό σχεδιασμό και σε συνεργασία με το λιμενικό, το ΕΚΑΒ και την πυροσβεστική θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διοργανωθεί και να λήξει ομαλά το τριήμερο.

 http://kriti-news.blogspot.com/

1 σχόλιο:

  1. tha ithela na enimerotho gia tis bandes pou tha paiksoun
    kai an otan ginetai anafora gia mousikous paragogous p tha paizoun oli mera, ennoei gia elektroniki mousiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...