Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

Μουσική, χορευτική παράσταση «Όσα Ταξίδια» σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο

Μία καλλιτεχνική σύμπραξη κορυφαίων μουσικών και χορευτών της Κρήτης με τίτλο «Όσα ταξίδια» παρουσιάζει η Oμάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας.

H Oμάδα Έκφρασης Κρητικών Χορών Γιάννη & Γιώργου Μεγαλακάκη ανταμώνει στην Κρήτη με τoυς εξαίρετους μουσικούς Κώστα Κακουδάκη, Στέλιο Σταματογιαννάκη, Μανώλη Βερδινάκη, Ηλία Σαββάκη και μας ταξιδεύουν στα ιερά μονοπάτια της αυθεντικής κρητικής μουσικοχορευτικής παράδοσης με τρείς σπάνιες παραστάσεις.

Η παράσταση είναι μια σύνθεση πολλών στοιχείων. Το άκουσμα της λύρας του Κώστα Κακουδάκη συγκινεί τους χορευτές οι οποίοι έμαθαν να κάνουν το σώμα τους προέκταση της ψυχής. Κάθε τους βήμα είναι αέρινο και συγχρόνως βαρύ, φορτωμένο με παραδόσεις, αφηγήσεις, μουσικές και εικόνες από Κρήτη.Τραγούδια από την προσωπική δισκογραφία του σημαντικού δημιουργού Στέλιου Σταματογιαννάκη συνυπάρχουν αρμονικά με χορούς από διάφορες περιοχές της Κρήτης, τους οποίους θα παρουσιάσει μία επίλεκτη ομάδα χορευτών των αδερφών Μεγαλακάκη.

Οι «ήχοι του λαγούτου» των Στέλιου Σταματογιαννάκη και του καταξιωμένου λαουτίστα Μανώλη Βερδινάκη, η ιδιαίτερη τραγουδιστική ερμηνεία του Ηλία Σαββάκη, τα πολλά αγαπημένα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης καθώς και οι δύσκολοι χορευτικοί αυτοσχεδιασμοί συνθέτουν μία σπάνια παράσταση υψηλής αισθητικής με άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Κυριακή 11 Αυγούστου, 21:30
Θέατρο Μάνος Χατζιδάκης, Ηράκλειο

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, 21:30
Κάστρο Φορτέτζα, Ρέθυμνο

Κανονικό: 10 ευρώ φοιτ – άνεργοι: 5 euro, ελεύθερη είσοδος για παιδιά κάτω των 12 και ενήλικες πάνω από 65

CRETEVENTS.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...