Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013

ΣΤΑ ΑΝΩΓΕΙΑ: Παγκρήτιο φεστιβάλ καντάδας και χορού


Η 1η Παγκρήτια Καντάδα  -  1ο Παγκρήτιο Φεστιβάλ Χορού θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Αυγούστου στα Ανώγεια, στο πλαίσιο εορτασμού της επετείου των 100 χρόνων από την Ενωση της Κρήτης με την Ελλάδα.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανωγείων, η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών και ο Δήμος Ανωγείων, σε συνεργασία με το Εθνικό  Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών 'Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος' και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Το πρόγραμμα το οποίο θα αρχίσει στις 3.45μ.μ, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει καντάδες - μαντινάδες στους κεντρικούς δρόμους των Ανωγείων με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών και χορευτικών συγκροτημάτων από όλη τη Κρήτη.
Σύμφωνα με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ανωγείων «περισσότεροι από 500 χορευτές από όλη την Κρήτη, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και το Λασίθι και 38 συγκροτήματα θα σμίξουν στ? Ανώγεια της αντίστασης και του πολιτισμού για να τιμήσουν τους διαχρονικούς αγώνες των Κρητών για λευτεριά και εθνική ανεξαρτησία».

Επίσης προβλέπεται επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον Γενικό Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος 'Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος' κ. Νικόλαο Παπαδάκη.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί το βράδυ στο Δημοτικό Στάδιο των Ανωγείων με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Ψαραντώνη, Ψαρογιώργη, Αντώνη Μαρτσάκη, Μανώλη Κονταρού, Στέλιου Μπικάκη, Μιχάλη Τζουγανάκη, Γεωργίου Παπαδάκη, Χαράλαμπου Γαργανουράκη, Μανώλη Αλεξάκη, Δημήτρη Σγουρού, Νικηφόρου Αεράκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Ανωγείων θα υπάρχουν σημεία όπου θα συγκεντρώνονται χρήματα, τα οποία θα διατεθούν στον Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο 'Ελπίδα' και στο 'Χαμόγελο του παιδιού'.

haniotika-nea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...