Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο Ηράκλειο

Περιφερειακή Συνδιάσκεψη στελεχών της Δημοκρατικής Συμμαχίας της Περιφέρειας Κρήτης πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της...
Τετάρτης 27 Ιουλίου 2011 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, με τη συμμετοχή τοπικών στελεχών, μελών των Συντονιστικών Επιτροπών και των Ομάδων Πρωτοβουλίας του κινήματος. Παρόντες στη Συνδιάσκεψη ήταν επίσης οι: Λευτέρης Αυγενάκης (Βουλευτής Ηρακλείου και Γραμματέας Οργανωτικού), Χρήστος Μαρκογιαννάκης (Βουλευτής Χανίων, Υπεύθυνος τομέα Ασφάλειας-Προστασίας του Πολίτη, Επιτροπή Επιλογής Υποψ. Βουλευτών), Δημήτρης Ζαφειριάδης (Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού - Εκπρόσωπος Τύπου ΔΗ.ΣΥ.) και Χαράλαμπος Μανιάτης (Υπεύθυνος Οργάνωσης Περιφέρειας Κρήτης).

Στο πλαίσιο της συνδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε μια αποτίμηση της ισχύουσας κατάστασης, ενώ δόθηκαν οι αρχικές κατευθυντήριες γραμμές αναφορικά με τις θέσεις του κόμματος, αλλά και τις τοποθετήσεις που πρέπει να έχει το κάθε στέλεχος αναφορικά με μείζονα πολιτικά θέματα.

Από πλευράς του, ο Γραμματέας Οργανωτικού και Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε εκτενώς σε οργανωτικά ζητήματα, επισημαίνοντας ότι: «Είναι η δεύτερη εβδομάδα που πραγματοποιούμε συνδιασκέψεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε όλη την επικράτεια και ολοκληρώνουμε την Παρασκευή το 80 % περίπου των διαδικασιών παρουσία στελεχών μελών της συντονιστικής επιτροπής και μελών των ομάδων πρωτοβουλίας». Και συνέχισε ότι: «Οι συναντήσεις αυτές έχουν σκοπό κυρίαρχα την ενεργοποίηση, την επικοινωνία, την ομογενοποίηση του λόγου, αλλά κυρίως την προβολή των θέσεων της Δημοκρατικής Συμμαχίας που βεβαίως επιβεβαιώνονται μέρα με την ημέρα ή με τις εξελίξεις των πραγμάτων» πρόσθεσε ο βουλευτής, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις θέσης της ΔΗ.ΣΥ. για τη στάση του «παρών» κατά την ψήφιση του Μεσοπροθέσμου, αλλά και σε λοιπά οργανωτικά θέματα.

Ο υπεύθυνος επιλογής υποψήφιων στελεχών και Βουλευτής Χανίων, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στο πλαίσιο της χθεσινής συνδιάσκεψης έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον κοινό προγραμματικό και πολιτικό λόγο, υποστηρίζοντας πως αυτή η προϋπόθεση αποτελεί βάση μιας πολιτικής σταθερότητας που οφείλει να έχει η παράταξη. Επιπλέον, λόγο έκανε για την πολιτική και ιδεολογική ταυτότητα του κινήματος, ενώ αναφέρθηκε σε βασικές προγραμματικές θέσεις της ΔΗ.ΣΥ.

Στη συνδιάσκεψη παραβρέθηκε επίσης ο Χαράλαμπος Μανιάτης που ανέλαβε την οργανωτική δομή της Περιφέρειας Κρήτης. Για τη νέα του αρμοδιότητα σημείωσε: «Αναλαμβάνω σήμερα την οργανωτική δομή της Περιφέρειας Κρήτης με πολύ αισιόδοξες σκέψεις, διότι πραγματικά τα στελέχη είναι πρώτης γραμμής, είναι άνθρωποι που αγωνίζονται ελεύθερα και περήφανα για ένα καλύτερο αύριο», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εναλλακτική πρόταση της ΔΗ.ΣΥ. για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, αλλά και τις θέσεις του κινήματος για την ανάγκη εθνικής συνεννόησης.

Τέλος, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Δημήτρης Ζαφειριάδης, αναφέρθηκε στους στόχους τόσο της παράταξης όσο και της χώρας, σημειώνοντας ότι «Στόχος μας είναι να περάσουμε το μήνυμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας που βγήκε από το Ιδρυτικό της συνέδριο το οποίο είναι «Ανατροπή στην πράξη» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα μπορεί να σταθεί στα πόδια της αν προχωρήσουν τώρα σαρωτικές αλλαγές και βαθιές μεταρρυθμίσεις. Η χώρα μπορεί να βρει τη δική της πορεία αν τολμήσει ν’ αλλάξει τα πράγματα. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση και το στοίχημα που έχουμε μπροστά μας». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις αναγκαίες αποκρατικοποιήσεις, αλλά και στις αναγκαίες τομέα για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Λευτέρης Κ. Αυγενάκης
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Βουλευτής Ηρακλείου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...