Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη για την αλλαγή στον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ

Με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, έθεσε το ζήτημα «του τρόπου εφαρμογής των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ».

Ειδικότερα, στην ερώτηση του ο Βουλευτής τονίζει ότι: «Οι δράσεις και τα προγράμματα του ΟΑΕΔ αποτελούν ανατρεπτικούς, κατασταλτικούς παράγοντες για την αύξηση του ρυθμού της ανεργίας. Βάση επίσημων στοιχείων του ΟΑΕΔ, η ανεργία θα ξεπερνούσε το 30% εάν δεν είχαν ενεργοποιηθεί τα 68 προγράμματα του οργανισμού. Συνεπώς, γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι η εφαρμογή και η συνέχιση τους είναι επιβεβλημένη για να μην εκτοξευθεί η ανεργία στα ύψη. Ωστόσο, βάση στοιχείων του ΟΑΕΔ, υπάρχουν πολλά προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε επιχειρήσεις, δίνοντάς τους κίνητρα (όπως επιδότηση μισθολογικού κόστους κτλ) δημιουργίας 100.000 θέσεων εργασίας, αλλά δεν αξιοποιούνται από τους επιχειρηματίες λόγω της ύφεσης, η οποία έχει πνίξει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα».

Ο κ. Αυγενάκης, κλείνοντας την παρέμβαση του, σημείωσε ότι «επειδή τα προγράμματα αυτά συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη νέων θέσεων εργασίας και σε παράλληλη μείωση του αριθμού των ανέργων» ζήτησε από τον Υπουργό να τον ενημερώσει εάν προτίθεται να προβεί σε αλλαγή του τρόπου εφαρμογής των προγραμμάτων αυτών με σκοπό την τόνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας και τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...