Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

Ανασφάλιστα ένα στα πέντε αυτοκίνητα στην Κρήτη


Όργιο παρανομίας στους δρόμους της Κρήτης καθώς περισσότερα από ένα στα πέντε αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στο οδικό δίκτυο του νησιού είναι ανασφάλιστο.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτει ο διευθυντής ΕΛΠΑ Κρήτης Γιάννης Λιονάκης μαρτυρούν ένα εκρηκτικό σκηνικό στους δρόμους του νησιού δημιουργώντας ένα μείζον κοινωνικό πρόβλημα.

Και αυτό γιατί η οποιαδήποτε εμπλοκή ενός ανασφάλιστου οχήματος σε κάποιο ατύχημα, δημιουργεί αρνητικές συνέπειες που αφορούν στην οικονομική αποκατάσταση θυμάτων και ζημιών.

«Σήμερα στην Κρήτη υπολογίζεται ότι κυκλοφορούν περίπου 100 χιλιάδες ανασφάλιστα οχήματα μαζί με τα κρατικά σημειώνει ο κ.Λιονάκης. Γενικότερα ο αριθμός κυκλοφορίας των αδειών κυκλοφορίας προσεγγίζει τις 460 χιλιάδες, οπότε μπορούμε να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος» συμπληρώνει ο διευθυντής της ΕΛΠΑ.

Πρόστιμα φωτιά για τα ανασφάλιστα οχήματα

Εντός του φθινοπώρου περίπου δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν τα έχουν ασφαλίσει θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να πληρώσουν από 250 ευρώ έως 1000 ευρώ πρόστιμο.

Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα 750.000 ανασφάλιστα ΙΧ είναι κρατικά οχήματα, ενώ περίπου σε 350.000 έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας. Το πρόστιμο θα κινείται με βάση την παλαιότητα και τον κυβισμό του κάθε οχήματος.

Στην περίπτωση που δεν καταβάλλεται το πρόστιμο, θα αφαιρείται η άδεια αλλά και οι πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι παραβάτες αφού καταβάλουν το πρόστιμο θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος του, για να μην πληρώσουν και δεύτερο πρόστιμο.Πηγή: www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...