Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013

Γεωφυσικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης

Ερώτηση για την έναρξη γεωφυσικών ερευνών από τη νορβηγική εταιρεία PGS σε θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και νότια της Κρήτης κατέθεσε εκ νέου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Απόστολος Αλεξόπουλος, προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. 

Ο κ. Αλεξόπουλος καλεί τον Ευάγγελο Λιβιεράτο να του χορηγήσει την υπογραφείσα σύμβαση μεταξύ της νορβηγικής εταιρίας PGS και του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και τις προσφορές και αξιολογήσεις των εταιρειών στις δύο φάσεις του διαγωνισμού. 


Παράλληλα, καλεί τον υπουργό να δώσει λεπτομέρειες για τις σεισμικές έρευνες, το εύρος τους, την παρακολούθηση από έλληνες ειδικούς εμπειρογνώμονες και τα κριτήρια επιλογής τους και για τον τρόπο καθορισμού του οφέλους για το ελληνικό Δημόσιο από την πώληση των σεισμικών δεδομένων. Επίσης, ρωτάει τον υπουργό πότε θα στελεχωθεί η Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία των Υδρογονανθράκων.  
 
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει προσβεβλημένος που δεν έχει λάβει απάντηση για το θέμα. Εκφράζει την ελπίδα οι έρευνες να έχουν ευτυχή κατάληξη και η χώρα να προχωρήσει σύντομα στην εκμετάλλευση εγχώριων αποθεμάτων υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...