Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Κάνουν "βιτρίνα" το ιστορικό κέντρο του Ηρακλείου

Σάρκα και οστά παίρνει η ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων στο Ηράκλειο. Με σημείο αναφοράς την Κνωσό, το Ηράκλειο διαμορφώνει το δικό του δίκτυο «αρχαιολογικού περιπάτου» αναβαθμίζοντας το τουριστικό προϊόν της πόλης και αναδεικνύοντας την αρχαιολογική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου. Σήμερα αναμένεται στο Ηράκλειο η πρόεδρος της κρατικής εταιρείας Ενοποίησης Αρχαιολογικών χώρων και αναπλάσεις Α.Ε κ. Ντόρα Γαλάνη και δεν αποκλείεται να υπάρχουν και εξελίξεις σχετικά με την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων αφού η κ. Γαλάνη αναμένεται να κάνει και την πρώτη αυτοψία.

Στόχος είναι η εκπόνηση μελέτης από την ΕΑΧΑ ΑΕ ενός Γενικού ρυθμιστικού πλαισίου (master plan) για την ευρύτερη περιοχή με αξιοποίηση των παλαιότερων μελετών ,ένταξη των πρόσφατων δεδομένων και αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της από τον Αρχαιολογικό Περίπατο της Αθήνας.

Η κ.Γαλάνη θα βρεθεί στο Ηράκλειο στο πλαίσιο των τελικών ανακοινώσεων για την προκήρυξη του πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών που αφορά το πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανάπλασης συνοικιών «ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΠΙ ΤΕΣΣΕΡΑ».
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...