Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Στην τελική ευθεία το Βενιζέλειο νοσοκομείο

Στην επόμενη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της Περιφέρειας Κρήτης θα εγκριθεί το αποτέλεσμα της δημοπράτησης για την ανάδειξη αναδόχου της πρώτης φάσης του έργου κατασκευής νέων πτερύγων στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, και δημοπρατήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων/Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου (ΔΤΕ/ΠΕΗ), ενώ ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου Ά και Β΄ φάσης είναι 19.972.437,91 ευρώ.

Για την δημοπρασία της πρώτης φάσης του έργου που έγινε την Τρίτη, ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 800.000 ευρώ και σύμφωνα με την μελέτη, θα εκτελεστούν όλες οι απαιτούμενες εργασίες έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση του υπό δημοπράτηση υποέργου να μπορεί να ξεκινήσει η ανέγερση των νέων πτερύγων.

Παράλληλα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες και θα εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη λειτουργία του Νοσοκομείου κατά το στάδιο της κατασκευής του κτιρίου. Στη δημοπρασία συμμετείχαν 15 εργοληπτικές επιχειρήσεις και οι εκπτώσεις κυμάνθηκαν από 27% έως 66%.

Προσωρινός τελευταίος μειοδότης ανεδείχθη η εταιρεία «ΕΡΓΟ ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε» με μέση τεκμαρτή έκπτωση 66%. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών συνεχίζεται ενώ η προβλεπόμενη προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου τηςπρώτης φάσης είναι 5 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης

Ο προϋπολογισμός των αρχαιολογικών ερευνών και ανασκαφών που θα διεξάγεται παράλληλα με την κατασκευή της πρώτης φάσης του έργου ανέρχεται 400.000 ευρώ.

Άμεσα θα αρχίσουν οι διαδικασίες για την δημοπράτηση της  δεύτερης φάσης κατασκευής του Βενιζελείου που αφορά τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, προϋπολογισμού 15.700.000 ευρώ έτσι ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου που δημοπρατήθηκε την Πέμπτη να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής της Β΄ φάσης (κτιριακές και ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις).

Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ με συνολικό προϋπολογισμό 19.972.437,91 ευρώ, και τις διαδικασίες δημοπράτησης έχουν οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης.

Πηγή: cretalive

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...