Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Ρέθυμνο: Η ζωή μέσα από τον τόπο και την Ιστορία

Η φωτογραφική έκθεση «Ο κύκλος της ζωής» στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης στο Ρέθυμνο


Εργα του Φίλιππου Τσιάρα και του Χριστόφορου Δουλγέρη που εξετάζουν την έννοια του τόπου διαμέσου της Ιστορίας και της σύγχρονης τέχνης καθώς επίσης και την υπέρβαση της πραγματικότητας εκτίθενται στην έκθεση «Ο κύκλος της ζωής» που παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης  (σε συνεργασία με το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης).

Ο Φ. Τσιάρας που ζει και εργάζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες συμπυκνώνει μία αναδρομή με έργα από τις σειρές «The Supereal 1971-2009» που είχαν παρουσιασθεί παλαιότερα στη Θεσσαλονίκη, ενώ ο Χ. Δουλγέρης, που αντιμετωπίζει τα θέματά του ως θέσεις της καθημερινής ζωής, εκθέτει από το φωτογραφικό αρχείο του την πόλη του Ρεθύμνου από τα χρόνια της δεκαετίας 1990 σε αντιπαράθεση με έργα τωρινής δουλειάς του πάνω στο ίδιο θεματικό πλαίσιο.

Η έκθεση συνοδεύεται από δίγλωσσο κατάλογο και πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία της Concord Consulting Services.Οι δύο καλλιτέχνες εμφανίζονται σε ρόλο φωτογράφων αλλά και επιμελητών με την έκθεση Ithaca returned, που οργανώθηκε και παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιστροφή στην Ιθάκη 2013 και τώρα παρουσιάζεται στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.

Πρόκειται για μία επιλογή με έργα Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών στο ζήτημα του ταξιδιού, της μεταμόρφωσης, της διαδρομής. Συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους οι καλλιτέχνες Λυδία Βενιέρη, Άγγελος Γαβριάς, Γιώργος Γυπαράκης, Πάνος Κοκκινιάς, Γεωργία Κοτρέτσος, Αλέξανδρος Λαμπροβασίλης, Καμίλο Νόλας και Απόστολος Παλαβράκης.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
Εγκαίνια: Τρίτη, 20 Αυγούστου 2013, 20:00 - 22:00
Χώρος: Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης
(Χειμάρας 5, Ρέθυμνο, τηλ.: 2831052530)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα κλειστά,
Τρ-Πα 09:00-14:00 & 19:00-21:00,
Σα-Κυ10:00-15:00
Επιμέλεια: Μαρία Μαραγκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...