Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Ούτε ο θάνατος δεν τους εμπόδιζε να εισπράττουν σύνταξη!

Απίστευτο και όμως… ελληνικό. Συνέχιζαν να εισπράττουν τη σύνταξή τους, παρά το γεγονός ότι είχαν πεθάνει!

Πρόκειται για πέντε περιπτώσεις συνταξιούχων του Ι.Κ.Α. στον Νομό Ηρακλείου, οι οποίοι, αν και απεβίωσαν, εξακολουθούν να λαμβάνουν τη σύνταξή τους!

Συνολικά, περισσότερους από 240 συνταξιούχους, στους οποίους καταβάλλονταν συντάξεις μετά τον θάνατό τους, εντόπισαν οι μέχρι στιγμής έλεγχοι στα υποκαταστήματα και της υπόλοιπης χώρας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε προ ημερών στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο περιφερειακός διευθυντής του Ι.Κ.Α., Νίκος Ροκαδάκης, στο Ράδιο Κρήτη, στο Ηράκλειο ήδη έχουν ταυτοποιηθεί πέντε περιπτώσεις, τα στοιχεία των οποίων θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα, ενώ θέμα ημερών είναι να ταυτοποιηθούν ακόμη δύο.

Όπως έχει διαπιστωθεί, το Ι.Κ.Α. εξακολουθούσε να καταβάλλει τη σύνταξη σε ανθρώπους που έχουν πεθάνει, ακόμη και εδώ και 10 χρόνια, καθώς οι συγγενείς τους όχι μόνο δεν δήλωναν στον ασφαλιστικό φορέα τον θάνατο, αλλά εισέπρατταν τη σύνταξη του αποθανόντος, ως συνδικαιούχοι στον τραπεζικό λογαριασμό!

Χαρακτηριστικό της απάτης είναι ότι σε μία περίπτωση συνδικαιούχος κατάφερε να εισπράξει ποσό ύψους 150.000 ευρώ, χωρίς να τον αντιληφθεί κανείς. Σε εξέλιξη είναι έρευνα εκ μέρους του Ι.Κ.Α., προκειμένου να βεβαιωθεί ότι οι δικαιούχοι σύνταξης είναι εν ζωή.

Όπως είπε ο κ. Ροκαδάκης, όταν κάποιος δεν παραχωρεί τα στοιχεία που το Ίδρυμα ζητάει, κινούνται υποψίες, συστήνεται ομάδα εργασίας, που επισκέπτεται τα σπίτια των συνταξιούχων και διαπιστώνει τι συμβαίνει. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο σχετικός έλεγχος ξεκινά για δικαιούχους του Ι.Κ.Α. που είχαν γεννηθεί από το 1920 και μετά, ενώ αποκαλύψεις αναμένονται τις επόμενες ημέρες και για παρόμοιους δικαιούχους του Ε.Κ.Α.Σ.!

Πηγή: Cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...