Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Αναβίωσαν την ποδηλατάδα του...1950!

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών, μικρών και μεγάλων , αναβίωσε στην περιοχή της Πεδιάδας η περιβόητη ποδηλατάδα της δεκαετίας του ’50 και του 60. Ποδηλάτες 'πλημμμυρισαν' τον Αποστολιανό κάμπο και διέτρεξαν το Σαμπά, τους Αποστόλους, τους Ζωφόρους, το Θραψανό καταλήγοντας στις Λιβάδες...

Έτσι, όπως έκαναν πριν πολλά χρόνια οι Μαθητές, εργαζόμενοι, ακόμη και…γαμπροί που κινούνταν τότε στις εύφορες πεδιάδες της περιοχής με το ποδήλατο που είχε γίνει…θρύλος για τα χωριά του σημερινού δήμου Μίνωα Πεδιάδος.

Ο ποδηλατικός γύρος της εποχής αναβίωσε για δεύτερη χρονιά φέτος-την Κυριακή 13 Μαίου- στην περιοχή με σημείο εκκίνησης τον πολιτιστικό σύλλογο Αποστόλων!

"Ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή η συμμετοχή του κόσμου στο κάλεσμά μας" είπε ο Νίκος Σταυρακαντωνάκης από τον πολιτιστικό συλλογο Ζωφόρων...

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος της περιοχής Ζαχαρίας Καλογεράκης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης κ.Πιτσούλης και άλλοι παράγοντες της περιοχής.

Συνδιοργανωτές ήταν όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι με την Περιφέρεια Κρήτης , το δήμο Μίνωα Πεδίαδος , ενώ όλοι οι ποδηλάτες πήραν αναμνηστικό μπλουζάκι , καπέλο, νερό,χυμό,κρουασάν!

Να θυμίσουμε ότι η Αρχή έγινε τον προπερισινό Απρίλιο .Η αρχική ιδέα γεννήθηκε το 2010 επί προεδρίας , στο Σύλλογο Αποστολιανών , του Γιάννη Δαμιανάκη. Τότε είχε τον χαρακτήρα της ποδηλατικής βόλτας.Ξεκίνησε από το κέντρο του χωριού με πορεία προς την Λιμνη του Θραψανού μέσα από τους αγροτικούς δρόμους της Πεδιάδας... μετά εξελίχθηκε σε ποδηλατικό γύρο για όλη την περιοχή, για όλη την Πεδιάδα!



cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...