Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Ιεράπετρα: Και πολιτική συγκάλυψη στην υπόθεση παιδεραστίας;

Το κατώφλι της Εισαγγελίας Λασιθίου θα περάσουν δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης "Πολίτες εν Δράσει" ζητώντας να ριχτεί φως στις καταγγελίες περί πολιτικής παρέμβασης για την συγκάλυψη της υπόθεσης παιδεραστίας που κατήγγειλε την περασμένη Παρασκευή 25χρονη απο την Ιεράπετρα.

Η δημοτική παράταξη εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τον προβληματισμό της σε σχέση με τις σοβαρότατες καταγγελίες της κοπέλας σημειώνοντας ότι θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

«Μετά τις συγκλονιστικές δημόσιες μαρτυρίες και καταγγελίες για παιδεραστία από εκπαιδευτικό που υπηρετεί σε σχολείο της Ιεράπετρας, σαν δημοτική παράταξη Ιεράπετρας θεωρούμε ότι οφείλουμε να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην κατεύθυνση πλήρους διαλεύκανσης της υπόθεσης.

Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί η καταγγελία για συγκάλυψη της υπόθεσης από δαιδαλώδες δίχτυ προστασίας που είχε απλωθεί τα προηγούμενα χρόνια και στο οποίο σημαντικό ρόλο διαδραμάτισαν, όπως καταγγέλλεται, πολιτικοί παράγοντες του τόπου. Η καταγγελία για συγκάλυψη της υπόθεσης επιβάλλει και την ανάγκη δημόσιας παρέμβασής μας για το θέμα, σεβόμενοι πάντα το τεκμήριο της αθωότητας που αποτελεί σημαντική δημοκρατική κατάκτηση. Η πρόσφατη διαγραφή του εν λόγω εκπαιδευτικού από την Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λασιθίου με την κατηγορία της ναζιστικής προπαγάνδας και στρατολόγησης μαθητών, καθώς και οι αναφορές συμπολιτών μας για απειλές που δέχτηκαν, επιτείνουν το κλίμα αναστάτωσης που επικρατεί στην περιοχή μας.

Η εκπαιδευτική κοινότητα καλείται να πρωτοστατήσει, υπερασπιζόμενη τα παιδιά μας, ότι πολυτιμότερο έχουμε σαν κοινωνία. Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει σαφή θέση και να προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια.

Στα πλαίσιο αυτά, οι δημοτικοί σύμβουλοι των Πολιτών εν Δράσει θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου και στην Εισαγγελία Λασιθίου. Επίσης θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις με Συλλόγους και Φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας.»
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...