Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Το όπλο που ... διχάζει τον Προφήτη Ηλία

"Ο Πρίαμος δεν είχε μαζί του όπλο" λέει η οικογένεια Ξυδάκη - "Δεχτήκαμε απρόκλητη επίθεση μέσα στο χώρο μας" - λέει η άλλη πλευρά - Στην Εισαγγελία η δικογραφία για το διπλό φονικό - Αναμένεται η έκδοση εντάλματος σύλληψης για τον 52χρονο 


Ένα 9άρι όπλο έχει χωρίσει στα δύο τον Προφήτη Ηλία, με τις δύο οικογένειες, Ξυδάκη και Κοκολογιάννη, να παρουσιάζουν μία διαφορετική εκδοχή για το τραγικό συμβάν της Κυριακής. Την ίδια στιγμή ούτε η αστυνομία δε φαίνεται να έχει ξεκαθαρίσει τις ακριβείς συνθήκες, υπό τις οποίες κατέληξαν στο χώμα δύο άνθρωποι.

Η αντιπαράθεση των δύο οικογενειών εστιάζεται στο όπλο το οποίο οι μεν συγγενείς του Ξυδάκη αρνούνται ότι έφερε ο 34χρονος μπαίνοντας στο κρεοπωλείο, οι δε συγγενείς του 52χρονου ισχυρίζονται ότι κρατούσε και, μάλιστα, πως πυροβόλησε πρώτος, εξαπολύοντας επίθεση σε πατέρα και γιο, μέσα στο ίδιο τους το μαγαζί.

Στη μέση της αντιπαράθεσης βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., η ανακοίνωση της οποία "θέλει" τον Πρίαμο Ξυδάκη να πηγαίνει στο κρεοπωλείο με όπλο. Αυτό ακριβώς το σημείο έχει ενοχλήσει ιδιαιτέρως την οικογένεια που επιμένει ότι ο 34χρονος δεν είχε μαζί του όπλο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο ισχυρισμός αυτός δεν προκύπτει από πουθενά, παρά μόνο εκ μέρους της οικογένειας Κοκολογιάννη.

Μάλιστα, εφιστούν την προσοχή στο ότι το όπλο παραδόθηκε στην ΕΛ.ΑΣ. μια μέρα μετά, και μάλιστα από πρόσωπο που υπέδειξε ο 52χρονος κρεοπώλης στην αστυνομία. Το γεγονός αυτό κάνει ακόμη περισσότερο καχύποπτη την οικογένεια του Πρίαμου Ξυδάκη, που υποστηρίζει ότι προηγήθηκε πάλη του 17χρονου με τον 34χρονου που κατέληξε με όπλο που κρατούσε ο νεαρός να εκπυρσοκροτεί.

Από την άλλη πλευρά η οικογένεια Κοκολογιάννη υποστηρίζει ότι πατέρας και γιος δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση στο χώρο τους, ενώ παράλληλα διαψεύδουν το ότι του συμβάντος προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στο θύμα και το δράστη.

Η ΕΛ.ΑΣ. καλείται τώρα να λύσει το γρίφο, για τον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις, ενώ φαίνεται πώς μόνο η βαλλιστική εξέταση θα ρίξει φως γύρω από το ποια όπλα "ευθύνονται" για τους θανάτους και τους τραυματισμούς. Τα αποτελέσματα αναμένονται από την Αθήνα, ωστόσο υπό εξέταση τίθεται το αν θα διευκρινιστεί - πέραν του από ποιο όπλο προήλθε κάθε σφαίρα - το ποιος κρατούσε κάθε ένα από τα δύο όπλα.

Στην Εισαγγελία η δικογραφία


Παραδόθηκε λίγο πριν τις 15.00, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, στην Εισαγγελέα υπηρεσίας, η δικογραφία για το διπλό φονικό το βράδυ της περασμένης Κυριακής στον Προφήτη Ηλία με θύματα τον 34χρονο Πρίαμο Ξυδάκη που δέχτηκε σκάγια καραμπίνας στην καρδιά και τον 64χρονο Μανώλη Σταυρουλάκη που δέχτηκε εξοστρακισμένη σφαίρα, ενώ καθόταν σε κοντινό καφενείο, χωρίς ωστόσο να έχει καμία εμπλοκή στο περιστατικό.

Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται η άσκηση ποινικών διώξεων αλλά και η έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του 52χρονου κρεοπώλη.

 cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...