Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Από το Γιβραλτάρ στην Κρήτη – Πεζοπορία πέρα από τα όρια

Εκεί που ο αθλητής δοκιμάζει τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό και η ιστορία κρατάει ... μερικές γραμμές για τον άθλο του. Το Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 με αφετηρία το Γιβραλτάρ, διασχίζει την Ισπανία, τη Γαλλία, την Ελβετία, τη Γερμανία, την Αυστρία, την Ουγγαρία τη Βουλγαρία και καταλήγει στο νοτιοανατολικό άκρο της Μεσογείου, την Ελλάδα, τερματίζοντας το ταξίδι του στο νησί της Αφροδίτης, την Κύπρο.

Στη νοτιότερη διαδρομή του στον ελληνικό χώρο το Μονοπάτι Ε4 διασχίζει την Κρήτη, ξεκινώντας από το Ελαφονήσι στη δυτικότερη ακτή της και καταλήγοντας στην Κάτω Ζάκρο στην ανατολικότερη. Στη διαδρομή του αυτή, πολύ συχνά διακλαδίζεται, ώστε ο πεζοπόρος να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ανάμεσα σε διαδρομές διαφορετικής φυσικής και πολιτισμικής ομορφιάς.

Αυτήν την ορεινή διαδρομή επέλεξαν να διασχίσουν οι δύο αθλητές δρομείς του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών, ο υπερμαραθωνοδρόμος και υπερημεροδρόμος Νίκος Θάνος, καθηγητής Σωματικής Αγωγής και ο υπερμαραθωνοδρόμος και σπαρταθλητής Στέργιος Αράπογλου , γενικός χειρουργός, Επιμελητής του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, από 21έως 29 Ιουνίου 2012.

Σκοπός του αγώνα είναι η ανάδειξη της πανέμορφης κρητικής φύσης με την πλούσια χλωροπανίδα της, των ιστορικών και φυσικών μνημείων της και την προβολή των απομακρυσμένων και ξεχασμένων χωριών της.

Η προσπάθεια αυτή εκτός του αγωνιστικού, έχει και ανθρωπιστικό ενδιαφέρον με τη κατάθεση χρηματικών προσφορών σε λογαριασμό του εθελοντικού οργανισμού ¨το χαμόγελο του παιδιού¨. Καλούνται οι φίλαθλοι, οι ορειβάτες. οι πεζοπόροι, οι φυσιολάτρες και γενικά όλοι αυτοί που νοιάζονται τόσο για το φυσικό περιβάλλον όσο και για τον συνάνθρωπό μας, να καταθέσουν τον οβολό τους για να ξανανθίσει το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών. Οδηγίες για τις καταθέσεις στο λογαριασμό του ¨χαμόγελου του παιδιού¨ παρέχονται παρά κάτω.

Ο αγώνας υποστηρίζεται από τον ΕΟΣ Αχαρνών και τον Πεζοπορικό όμιλο Ηρακλείου.
http://www.prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...